Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2019 seçimlerinde 7 düvele karşı savaştım

Kocatepe Gazetesi, Türkeli Gazetesi,

Kocatepe Gazetesi, Türkeli Gazetesi, Odak Gazetesi ve Ana Haber Gazetesi yazarlarının katıldığı Karahisar TV ev sahipliğinde gerçekleşen Seçime Doğru Programının konuğu Dinar Belediyesi eski Başkanı ve İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Saffet Acar oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de danışmanlığını yürüten Tecrübeli siyasetçi Acar, neden aday adayı olduğunu milletvekili seçilmesi durumunda neler yapacağını anlattı

 

Dinar Belediyesi eski Başkanı ve İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Saffet Acar Seçime Doğru programında Gazeteci-Yazarlar Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt, Ömer Mazi ve Ertuğrul Sevim’in konuğu oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de danışmanlığını yapan Acar önce kendisini tanıttı daha sonra ticari hayatını anlattı. Milletvekili Aday Adayı Acar, “Biliyorsunuz ki yakın zamanda meydana gelen bir afet 11 ilimizde vefat edenler rahmet diliyorum yaraları da acil şifalar diliyorum. Ben ilkokul ortaokul Dinar’da liseyi ve üniversiteyi Eskişehir’de bitirdim İşletme Fakültesi mezunuyum evliyim iki çocuk babasıyım Dinar da sanayicilik yapmaktayım. Biz Türkiye’de özel kuruluş olarak raylı sistemlerin en büyüğüyüz. Yani vagon ve lokomotif revizyonu bakım yapan firmayız. Devletin Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarına ait ve özel şirketin vagonlarının revizyonları bakımları ve tescilleri aynı zamanda hem devletin hem özel şirketin lokomotiflerini, bakımlarını ve tecillerini yapıyoruz. Türkiye’de tek.” Dedi.

FRANSA’DAN BELGELENMİŞ İŞLETMEYİZ

Neden böyle bir işe gerdiğini anlatan İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Saffet Acar, “Türkiye’de böyle bir boşluk vardı. Asıl işimiz bizim plastik sektörüdür. Bu yıl 63. yıl olan plastik çuval fabrikamız var. 3 vardiya ile çalışıyor çalışanlarımız. Ama bunun yanında böyle bir boşluğu bulduğumuz için biz öyle bir işe girdik. Ama gerçekten Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları muazzam bir hizmet ediyoruz. Şu anda tanker vagon yapıyoruz. Tanker vagonlar petrol taşıyorlar. Deprem bölgesine şu anda çok acil olarak mazot benzin taşınıyor. Biz de gece gündüz bunları yetiştirmeye çalışıyoruz. Ama bu konuda Türkiye’de en kapsamlı olan belge olarak da en fazla belgeye sahip olan işletme Fransa’dan belgelenmiş işletmedir”

10 YIL CANLA BAŞLA ÇALIŞTIM

10 yıl boyunca Dinar Belediye Başkanı olarak başarılı bir şekilde görev yaptığını dile getiren Acar, “Ben bu memleketim için dava adamıyım. Herhangi bir partiye söz konusu değil. 10 yıl belediye başkanlığını çok başarı ile bitirdiğimi söyleyebilirim. 10 yıl boyunca inanır mısınız pazar günü bile tatil yapmadım. Yöremde ilçemde faydalı olabilme adına canla başla çalıştım. Faydalı olabildiğimi de canı gönülden inanıyorum. 10 yıl boyunca Dinar’da imar yönünden, yol yönünden, kanalizasyon, su yönünden bütün problemleri bitirdim. Daha yapacağımız işler vardı ama 3’üncü dönem olamadık. 3’üncü dönem çok güzel projelerimiz vardı. Bu projeler Türkiye’de olmayan projelerdi. Ben ilkleri yapmayı seven birisiyim. Sosyal birisiyim.  10 yıl boyunca kültür sanat anlamında Uluslararası Kültür Sanat Müzik Festivali yaptım. Türkiye’de Uluslararası Kültür Sanat Müzik Festivalini yapan ilk ilçe oldum. Yani bütün dünyadan yarışmacılar geliyordu. Ama son zamanlarda artık şu anda yapılmıyor bitti. Bunu yaptım ne oldu dünyada ilk müzik yarışmasının Dinar’da olduğunu tescilledi. Yani 5 yıl aralıksız yapılır ise buna şimdi ne Almanya’ya sahip olabilir nede Çin. Hiçbir dünya devleti dünyada ilk Müzik Yarışması bizde yapıldı deme şansına sahip değil. Bu devam etseydi geleceğimiz için çocuklarımız için büyük bir mirastı. Ama maalesef şu anda hiç yapılmıyor. Çok üzülüyorum. O konuyla ilgili bizim bir değerimizdir. O kültürümüzü iyi değerlendirmemiz lazım. Çünkü bu ileride iyi bir turist çekecek. Ben bölge ili tanıtacak en önemli hadiselerden bira tanesidir” dedi.

AK PARTİ’Lİ GENÇLER BENİ İSTEDİLER

AK Parti’li gençlerin kendisini 2004 yılında aday göstermek istediğini dile getiren Milletvekili Aday Adayı Saffet Acar, “Ben 2004 yılında benim dışımda AK Parti gençleri paramı yatırarak dediler ki sen aday ol. %85 anket yapılmıştı o arada biz olamadık Başka Bir nedenden dolayı olamadık. Olduk benim için çizildi başka birisini ismi yazıldı. Ama ben zaten biliyorsunuz o dönemde Ticaret Odası Başkanıydım. Yurtdışı programındaydım. Odalar Borsalar Birliği’nde ben 4 yıl boyunca başbakanla 1 yıl boyunca da Cumhurbaşkanı beraber bütün dünyayı gezdim komisyon üyesi olarak. O dönemde de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Bey ile beraber İskandinav ülkelerine gittim. Milliyetçi Hareket Partisi’nden geldik. 14 Kasım’ı benim için 21 Kasım’a uzattılar. 21 Kasım’da baktık olacağı yok biz aday olduk. Yüzde 51 ile 2009’da belediye başkanı oldum. İkinci dönem yüzde 60’la tekrar belediye başkanı oldum” dedi.

HOŞ GELDİN SAYIN GENEL BAŞKANIM

İYİ Parti’ye geçiş süreci hakkında da açıklamalarda bulunan Acar, “2015 genel seçimlerinde Kasım ayında yapılan seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi 80 milletvekilinden 40 milletvekiline düştü. O arada biz 2015’in Aralık ayında Meral Akşener hanımefendiyi genel başkan yapalım diye yola çıktık. İlk çekirdek kadrolardan olan kişi benim.  Biz uzun zaman birlikte Ankara toplantılar yaptık. 8-10 arkadaş o zaman Belediye Başkanı olarak ilk ben varım başkası yok. Ocak 2016’da ‘Meral Hanım biz bir görücüye çıkalım’ dedi. ‘Peki abi’ dedi. O bana hep abi der. Nereden başlayalım Dinar’dan başlayalım. 22 Şubat 2016 tarihinde biz Dinar’dan bu işi başlattık. Tabii biz ilk olacağı için kaç kişi gelir, kim olur bilemedik. Buna rağmen ben 4 bin kişilik yemek yaptırdım. Bütün komisyona geliş gidiş bütün aksaklık olmaması adına her şeyimizi yaptık. Akşam toplantı yaptım komisyonla komite ile. Pankart yapmışlar baktım pankarta Hoş geldin sayın genel başkanım yazıyor. Dedim çocuklar bunu yanlış yapmışsınız. Aday bile değil şuan da daha. Kaldıramadı o gün teknolojiye göre de hemen bu işler bir dakikada değişmiyordu. Kaldı öyle. Sayın Genel Başkanım geldi.  Biz kendisini ağırladık ama hakikaten de 4 bin üzerinde de insan vardı çok kalabalıktı. Tahminimizin çok üzerinde oldu. Ben orada tabi kendisini sayın genel başkanım diye karşıladım. Şimdi tabi o gün bugün başıma gelmedi hadise kalmadı. Çok yoruldum çok biz ama yılmadık ve de 25 Ekim 2017’de partimizi kurduk” dedi.

İYİ PARTİ’YE GEÇEN İLK BELEDİYE BAŞKANIYIM

İYİ Parti’nin bir nolu rozetinin kendisine takıldığını dile getiren İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Saffet Acar, “İlk taşı atan kişi benim ve parti binamızın açılışında 11 Kasım 2016’da parti binamız açıldı. 1 nolu rozet Meral Akşener tarafından bana takıldı. Ben hem kurucu belediye başkanıyım, zaman zaman sayın genel başkanda söyler ‘Biz kurulduğumuz zaman bizim Milletvekilimiz bakanımız yoktu bir tek belediye başkanımız vardı’ diye. O günden bugüne geldik ama geldiğimiz nokta gerçekten çok iyi. Milliyetçi Hareket Partisi beni ihraç etmeye kalktı ama ben kendim istifa ettim. Ve de Türkiye’de ilk Belediye Başkanı olarak İYİ Parti’ye geçen Belediye Başkanıyım”

BEN YEDİ DÜVELE KARŞI SAVAŞTIM

Son Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde yedi düvele karşı savaştığını dile getiren Milletvekili Aday Adayı Saffet Acar, “Son seçimi 300 küsür oy ile kaybettim. Şimdi efendim tabi ki ben yedi düvele karşı savaştım. Yani orada tabi etik olmayan olaylarda oldu. Burada deşifre etmek istemiyorum. Ama ben Belediye başkanlığım bitti yine genel merkezde Genel Başkan Yardımcılarından Profesör Doktor Metin Ergun aynı zamanda Yerel Yönetimler Başkanıdır. Onun yardımcısı olarak devam ettim. Daha sonra da yine altılı masadaki ulaşımla ilgili şeylerin yüzde 80’i bana aittir. Özellikle Demir Yoluyla ilgili bölümü. Prof. Dr. Ümit Özdağ ile birlikte çalıştım. Bunu sonradan kısaltılmış halde kitapçıya koydular. Yani bu hazırladığım şey 396 sayfa idi bunları hazırladım ve daha sonra kısaltılmış olarak bu kitapçığın içerisine koydular. Ben hala devam eden genel başkan danışmanıyım. Yani bugün üye olmadım. Türkiye’de ilk üye olan, ilk belediye kurucu belediye başkanıyım. Belediye başkanlığım bitti hiç ara vermeden yerel yönetimden ben sorumlu başkan yardımcısı ben kalkınma politikalarında danışmanlık ve şu anda da görevim genel başkan danışman olarak devam ediyor” dedi.

AK PARTİ İÇİN ÇOK KİŞİ DEVREYE GİRDİ

Gazeteci-Yazar Mehmet Emin Güzbey’in, “AK Parti sizi transfer etmek için çok uğraştı. Kimler devreye girdi, o anda neler yaşandı biraz tekrar eskiye gitsek” sorusuna cevap veren Acar, “Çok kişi devreye girdi ben bunların isimlerini şimdi vermeyeyim, seçim dönemindeyiz. İnşallah milletvekili olsam sizden uzun uzun zaten her ay prensip olarak sizlerle söyleşi yapacağım. Afyon’un problemlerini. Sizler Afyon’un gözü kulağısınız mutlaka her şeyi bilen kişilersiniz. Araştırmacısınız ve tebrik ediyorum. Seçim satım haline geldik, bunları söylemezsek iyi olur”

ÇOK SIKINTI ÇEKTİM HALA ÇEKİYORUM

Gazeteci-Yazar Ömer Mazi’nin yönelttiği, “AK Parti’ye geçin Devlet Demir Yolları’nın bütün işini size verelim gibi bir teklifte bulundular mı?” sorusuna da açık yüreklilikle cevap veren başarılı siyasetçi Acar, “Ben değişik bir parti de olduğum için Türkiye’nin çok özel bir kuruluşu olmasına rağmen çok sıkıntı çekiyorum. Hala bu sıkıntıyı çekiyorum. Dolayısıyla yılmadım ama bu ülkeme bu devletime hizmet etme noktasında çalışıyorum. Yani şu anda onu da daha sonra söyleyeceğim. Büyük büyük yatırımlar vardı, devlet demiryolu ile ilgili yatırımlar vardı. Ben Çin CRC grup isteyen internetten bakabilir Çin’in en büyüğü 200 bin çalışan 38 firması var. Onlarla alakalı Dazkırı bölgesinde bulunan bir firmaya verilen 50 küsür bin metrekare yeri daha sonra onların işleri bitti travers üretiyorlardı oraya talip oldum. İki buçuk yıl sonra bana cevap geldi. Burası mera vasfındandır diye. Vatandaş oraya travers yapacağım diye mera vasfından çıkartıldı, verildiği o gittikten sonra ben dilekçeyi verdim. Çalışmalar başladı iki buçuk yıl sonra burası mera vasfındadır diye cevap geldi. Olsaydı ne olacaktı. Bu firmayla birlikte biz vagon fabrikası kuracaktık, onlara da 50 bin metrekare lazımdı. Belki 1000 tane işçi çalışacaktı” dedi.

İLGİLİLER ÇİN’LİLERİ KABUL ETMEDİLER

“2017 yılında 3 yıllığına yine bu CRC grubun başka bir 38 firmasından bir konuda lokomotif, onlar da bir anlaşma yaptım” diyerek anlatmaya devam eden Acar, “Onların projesiyle Dinar’da siz geldiğiniz zaman da gösterdim lokomotif fabrikası binamı yaptım. Bütün ekipmanlarımı aldım. 2020 yılında Aselsan bize müracaat etti Cumhurbaşkanlığı tarafından onlara bir görev verilmiş. Yerli ve milli lokomotif yapacaksınız diye. Bizim Türkiye’mize uygun lisans kimde var Çin’de var.  Aselsan Çin’e müracaat ediyor. Çin diyor ki ben Acarlar’la sözleşmem var, 3 yıllık. 31.12.2021 yılına kadar ben bağlıyım.  Aselsan bizi buldu.  15 toplantı yaptık. Onlar geldiler, biz gittik falan. Sonucunda Aselsan CRC Grup Acarlar ile birlikte üçlü bir ortaklık anlaşması yaptık.  Çin’den mekanik gelecek. Yazılım elektrik, elektronik Aselsan tarafından yapılacak.  Bizim burada da monte olacak. Yabancı teknoloji gelecek, yabancı sermaye gelecek, ithal edilmediği için döviz dışarıya gitmeyecek,  ihraç edilecek döviz girdisi olacak. En önemlisi istihdam olacak, çalışan para kazanacak, kazandığı parayı esnafa verecek esnafta para kazanıp devlete vergi verecek.  Ben İYİ Partili olduğum için bu olmadı. Sürede bitti.  Çin’liler burada kaldılar. İlgili kişiler benim yüzümden Çin’lileri kabul bile etmediler. Ama ahdettim yapacağım. Yani bu ülkeye bu teknolojiyi getireceğim” dedi.

SİYASETEN 600 METRE YER VERMEDİLER

İş yaptığı kişileri partili diye ayırt etmediğini dile getiren İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Saffet Acar, “Ben iş yaptığım kişilere eğer bu ülkeye faydalıysa hangi partilisin diye sormuyorum. Çalışan işçilerime eğer ahlakı değerleri iyi, verimi iyiyse hangi partilisin diye sormuyorum. Yeter ki bu ülkeye bir katkıda bulunsun. Şimdi lokomotifler gidiyor. Demiryolcuları iyi dinlesinler lokomotif tekerlek modelleri düştüğü için raydan çıkıyor. Yani devam ediyor. Onun tek nedeni zaman içerisinde emin altı torbasında torna olup standart hale getirilmediği için. 16,5 ay oldu bu makineyi Avusturya’dan getirdim İzmir’de bekliyor. Ankara’dan bana 600 metre bir boş yer siyaseten vermediler. İYİ Partili vermeyeceğiz demişler. Benim makinem orada yatıyor lokomotifler de zaman içerisinde tekerleri torna olmadığı için yatıyor. Şu anda eğer biz olmasaydık yani yetkili kişiler isterse buraya bağlanabilirler. Buraya da gelebilirler. Geçen yıl 632 tane lokomotif tekerini yaptım. En azından 200 tane lokomotif yapar. Yani şu anda biz bu ülkeye hizmet ediyoruz. Kendi bağlı olmuş oldukları ortaklıkta Eskişehir kilom saçta geçen yıl 1 milyon 53 bin liraya 27 günde yaptırdıkları işi biz 40 bin liraya 3 günde yapıyoruz. Bunun karşısında teşekkür almamız gelirken hep engellenen olduk ama az kaldı. Yılmıyorum bu ülkeye hizmet etme noktasında vallahi ölünceye kadar çalışacağım. İnandığım davada bu insanlara faydalı olabilme adına tekrar altını istiyorum ölünceye kadar çalışacağım” dedi.

ÇALIŞANLAR BİZİM İÇİN OLMAZSA OLMAZIMIZDIR

Çalışanın hakkını her zaman savunduğunu dile getiren Milletvekili Aday Adayı Saffet Acar, “Benim işçim benim için çok önemlidir. 31’ide olsa ben ayın 30’unda işçi maaşlarımı veririm.  Belediyede de bu aynıyı, iş yerinde de aynıdır. Param olmasa bile giderim bankadan kredi alırım o işçinin maaşını öderim. İşçi sosyal hakları tam işçi olarak öderim. Afyon’un en örnek iş yerlerinden bir tanesi bende yani doktoruyla iş güvenliği ile onların her derdi ile ilgileniriz. Ben ve oğlum, muhasebe müdürüm, işletme müdürüm eğer hastaysa doktoruyla, eşi hastaysa, çocuklukları hastaysa sonuna kadar biz bunu takipçisi oluruz. Onlar çünkü bizim iş ortağımızdır. Hiçbir zaman ben işçime işçi demem onlar benim çalışma arkadaşlarım personelim. Onlar bizim için olmazsa olmazımızdır. Dolayısıyla benim işlerimi genelde oğlum ve kardeşim götürüyor onlara da söylüyorum Ne olursunuz işçi maaşını ayın 30’unda mutlaka ödeyin. 31’i bile olsa. Dolayısıyla onların üzerinden ekmek yiyorsunuz ve paylaşmasına da bilmemiz lazım. Bu işleri de ne için yapacak idim bu işlere de acaba 100, 200, 1000 tane işçi daha fazla çalıştırabilir miyim? diye.  Onların Hayır duaları bize yeter. Ben her gün onlarla beraber yemek yiyorum inan onlara maaş verdiğim günde sabah 2 rekat şükür namazı kılıyorum”

 

BABAM İSMİNİN VERİLMESİNİ İSTEMEDİ

Güzbey’in, “Hayırsever bir insansınız. Dinar’ın en güzel yerinde bir arsayı okul yapılması için aileniz bağışladı. Ama orada bazı olaylar oldu nedir o olaylar” sorusunu cevaplandıran Saffet Acar, “Mehmet Emin Bey çok zekisiniz bunları ben unutuyorum siz nasıl unutmuyorsunuz. Babam rahmetli eğitimi çok severdi. O dönemlerde de 2007 yıllarında Anaokulu ile ilgili sıkıntılar var. Dinar’da Anaokulu yoktu. Memur çalışıyor çocuğunu bırakacak kimse yok. Bunu ben babama söyledim. Babamda ‘Çok güzel olur yapın’ dedi. Anaokulu yapılması için yer tahsisi yaptık. Anaokulu yapıldı. O zaman ki Valimiz babamın isminin verilmesini istedi rahmetli babam buna karşıydı. Yani iki tane cami yaptırdı isim verdirmedi. ‘Kesinlikle olmaz’ dedi. Buna da isim verilmesin demişti. Sonra bunun ismini 125. Yıl Anaokulu diye koydular. Babam rahmetli oldu sonra Yüksek Okulumuz var, yurdumuz yok. Gelen çocuklar yurt olmadığı için geriye dönüyor. Yurt yapılması ile ilgili zamanın Spor Bakanlığındaki görevli kişilere söyledik. Onlar 5 bin metrekare yer var mı dediler? Ben dedim bu yurdu siz 500 kişilik yaparsanız ben 10 bin metrekare yer veririm. Bununla ilgili 12 bin 500 metrekare yer verdik. Bizden yazılı bir belge aldılar rahmetli annemden isimle ilgiliydi. ‘Hacı Hatice Acar Yurdu yapılsın’ diye biz demedik. O imzalar bizde duruyor. Yani sorulursa da bu belgeleri gösteririm. Bina yapılacak o arada ben Belediye Başkanı oldum. Yapı ruhsatını ben verdim yapı kullanma iznini ben verdim. Bütün işleriyle ben ilgilendim. Yapılmasına maddi manevi katkılarda bulundum ve bina yapıldı. Emeği geçenlerden Allah razı olsun çocuklarımız için yapıldı. Tam açılacak isim değişti” dedi.

ANNEMİN İSMİNİ SİYASETEN KALDIRDILAR

Annesinin isminin siyaseten kaldırıldığını dile getiren Acar, “İsim değişti. Yani annemin ismi yok. Anlamadık ismini değiştirirler. Siyaseten annemin ismi konmadı. Rahmetli annem Kanal 3 televizyonunu çok izlerdi. Yanılmıyorsam İl Genel Meclisinde böyle bir konu olmuş. İbrahim Acar o dönem İl Genel Meclisine konuyu getirmiş, Abdülkadir Akcan beyde Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde dile getirmiş. İsmi değişti, tabi sizlerde programda konuşulunca annem ertesi günü beni çağırdı. ‘Oğlum ben ne hata yaptım. Ne suç işledim de önce benim ismim konuldu sonra silindi’ diye. Çok üzüldü. Yani biz istemedik. Onlar istedi elimizden de böyle imzalı kağıt aldılar. Anlamadık. Siyaseten annemin ismi konulmadı.  Oradan yine biz yerlerimizi verdik. Sağlık Meslek Lisesi verdik. Özel okul yerlerini verdik. Eğitimle ilgili, eğitimi seven birisi olarak her yıl şirketimizden 100’e yakın öğrenciye burs veriliyor kız öğrenci ağırlıklıdır”

Vagon Fabrikasında ki gelenek hakkında da açıklamalarda bulunan Acar, “Vagon fabrikasında çalışanlar ağır işçiler olduğu için saat 10.00’da biz onlara pasta börek veriyoruz, çay saati yapıyoruz. İnsanlar artık dışarıdan alınan hazır şeyleri yiyorlarmış. İlk başlarda öyleymiş bizim müdür öyle yapıyormuş. Ben bir hafta o gün baktım alınan şeyler hep artıyor. Çocuklara neden yemediniz diye sordum ve pek benimsenmedi. Çok özel bir yemek yapan bu işleri yapan pasta börek yapan bir hanımefendi var ondan rica ettik. Ama her gün değişik olmak kaydı şartıyla bize pasta börek yapıyor. Çocuklarda onları zevkle yiyor. Zaman içerisinde bize de düşerse bizde onlarla beraber yiyoruz” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI MAAŞINA DOKUNMADIM

10 yıl boyunca görev yaptığı Belediye Başkanlığından hiç maaş almadığını dile getiren İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Saffet Acar, “Ben 10 yıl boyunca belediye başkanının kaç para maaş aldığını bilmem. Bizim bir maaş çekmecemiz vardı muhasebe müdürümüz o çekmeceye getir koyar. Ondan sonra başlar benim şoförüm. Yardımcım işte şuraya şu kadar buraya bu kadar para dağıtım diye ve orada biter. Ama 120 tane zarf elimde duruyor boş olarak anılarımı yazıyorum. Bir gün bir akşam birisi gelmiş yol param yok diye gece ben de belediye de çalışıyorum. Dedim ki: ‘Çocuklar bakın orada para varsa verin’ dediler ki; ‘Para yok’ sonra zarfları boşaltınca içinden bir avuç bozuk para çıktı. Bütünler gitmiş bozuklar kalmış. Dedim ‘Yavrum siz cebinizden verinde ben size yarın vereyim’ Allah kabul etsin kimse diyemez yedi yedirdi. Çaldı, çaldırdı. Gazino pavyon gitti diye hayatta kimse söyleyemez. Söylerse belgesini sunarım” ifadesini kullandı.

GENEL BAŞKANIMIZI BİRAZ ÜZDÜLER

Gazeteci-Yazar Sezer Küçükkurt’un, “Sayın Başkanım siz İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in danışmanısınız. Meral Hanım ile İYİ Parti 6 Masa görüşmelerindeki masaya oturma ve kalkma tartışmaları ile gündeme geldi. Bu durumda sizin dahiliniz oldu mu? Size danışıldı mı? Siz bu konulara vakıf mıydınız? Bunlar kendiliğinden mi gelişti? Sizce İYİ Partiyi nasıl etkiledi?” sorusuna cevap veren Acar, “Bunlardan bizim haberimiz olmadı. O kendiliğinden gelişen bir olaydır. Bizim bildiğimiz bir şey var 6’lı masanın tüm kararları oy birliğiyle alınacaktı biz bunu öyle biliyoruz. Son o mutabakat masasında zannederim Genel Başkanlardan bir tanesinin hızlı davranılıp orada bir öneri sunması Genel Başkanımızı biraz üzdü. Ama sonucunda iş tatlıya bağlandı. Biz artık işin bu tarafına bakacağız.  İşi çok iyi tahmin edemeyenler biraz çözümlenme oldu ama belki onun 2-3 misli üyemiz var. Yani o 1 hafta içerisinde tepki gösterenler oldu. Ondan dolayı böyle oldu diye ama sonucunda şuanda onun belki iki misli üye kaydımız var” dedi.

BEN ZATEN SAHALARDAYIM

Başka şehirlerden de milletvekili adayı olmasının söz konusu olduğunu dile getiren Acar, “Ben kendi başıma değilim. Ben Genel Başkan danışmanıyım. Genel Başkanım herhangi bir şey söylemezse ben bir şey yapamam. Benim başka illerden milletvekili olmam da söz konusuydu. Ya başka illerden veya Afyon’dan milletvekili adayı olacağım. Ya Genel Başkan danışmanı olarak kalacağım. Veya seçimler bittikten sonra herhangi bir bakanlıkta görevlendirme verilecek. Son dördüncü şıkta abi senin artık miladın doldu istirahat et denilecek. Geldiğimiz noktada Afyonkarahisar’dan Milletvekili Aday Adayı olmam istendi. Onun için biraz geç kaldım. Ben zaten sahalardayım. Ben sahalardan hiç inmedim. Ama benim görev yerim genelde Ankara olduğu için hep Ankara’daydım. Fakat hep Ankara dönüşlerinde çeşitli ilçelere çeşitli yerlere uğradım ve de seçim çalışmasını 2018-2019’da seçimler bitti benim seçim çalışmam ertesi gün başladı. Yani seçim çalışması seçimlere 3-5 ay kala yapılmaz. Seçim çalışmam benim belediye başkanlığım bittikten sonra devam etti” dedi.

HER EVE DOKUNMUŞ BİR VEKİLİMİZ

2019 yılında yapılan seçimlerde İYİ Parti Belediye Başkan Adayı olan Mahmut Koçak ile ilgili yöneltilen soruya da cevap veren Acar, “ Zannediyorum geçen yıl Kurban Bayramından sonraydı bir görüşmemizde sayın Genel Başkan Mahmut Koçak Bey’i sordu ne yapıyor diye. Bende çalışıyor dedim. Yani sahada kendisi Mahmut Koçak belki 30 yıldır siyaset yapıyor. Hep sahalarda karşılığı var mı karşılığı var. Bu hiç kimse inkar edemez. Her eve dokunmuş bir vekilimiz.  Ama son anda bilemiyorum kendisiyle de son 10 gün kadar oldu görüştüm düşünüyorum falan demişti ama ben aday adaylığına müracaat eder diye düşünürken etmemiş. Onu da bilmiyorum. Şu anda görüşmedim, yani görüşme fırsatımda olmadı” dedi.

 

 

PAZAR GÜNLERİ DE ÇALIŞTIM

“10 yıl belediye başkanlığını çok başarı ile bitirdiğimi söyleyebilirim. 10 yıl boyunca inanır mısınız pazar günü bile tatil yapmadım. Yöremde ilçemde faydalı olabilme adına canla başla çalıştım”

TÜRKİYE’DE Kİ İLK İLÇEYİM

10 yıl boyunca kültür sanat anlamında Uluslararası Kültür Sanat Müzik Festivali yaptım. Türkiye’de Uluslararası Kültür Sanat Müzik Festivalini yapan ilk ilçe oldum. Şu anda yapılmıyor üzgünüm”

İLK KURUCU BELEDİYE BAŞKANIYIM

“İlk taşı atan kişi benim ve parti binamızın açılışında 11 Kasım 2016’da parti binamız açıldı. 1 nolu rozet Meral Akşener tarafından bana takıldı. Ben partimizin ilk kurucu belediye başkanıyım”

KISALTARAK KİTAPÇIĞA KOYDULAR

“Altılı masadaki ulaşımla ilgili şeylerin yüzde 80’i bana aittir. Özellikle demir yoluyla ilgili bölümü. Prof. Dr. Ümit Özdağ ile birlikte çalıştım. Bunu sonradan kısaltılmış halde kitapçıya koydular”

YILMADAN ÇALIŞIYORUM

“Ben değişik bir parti de olduğum için Türkiye’nin çok özel bir kuruluşu olmasına rağmen çok sıkıntı çekiyorum. Hala bu sıkıntıyı çekiyorum. Yılmadım ülkeme hizmet etme noktasında çalışıyorum”

PARAM YOKSA KREDİ ÇEKERİM

“Benim işçim benim için çok önemlidir. Ben ayın 30’unda işçi maaşlarımı veririm.  Belediyede de bu aynıyı, iş yerinde de aynıdır. Param olmasa bile giderim bankadan kredi alırım o işçinin maaşını öderim”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti