Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

23. Afyonkarahisar Caz Festivali başladı

Bu yıl 23.’sü gerçekleştirilen

Bu yıl 23.’sü gerçekleştirilen Afyonkarahisar Caz Festivali, NG AFYON ev sahipliğinde başladı. Festivalin açılışı Şef Kemal Günüç yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve yorumcu Gabriela Vermelho ile gerçekleşti

Kültür ve sosyal etkinliklerin adresi, uluslararası festivaller şehri Afyonkarahisar, 23. Afyonkarahisar Caz Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Genel Sanat Yönetmenliğini Hüseyin Başkadem’in yaptığı 23. Afyonkarahisar Caz Festivalinin NG Afyon’daki açılış konserinde, Şef Kemal Günüç yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ile Çek solist Gabriela Vermelho ve The BladderStones grubu sahne aldı. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde, gruplarda yer alan sanatçılar birbirinden güzel eserleri seslendirdi.
Anadolu’nun ilk caz festivalinin 23. yılında açılış konserine; Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, eşi Sevim Zeybek, Vali Yardımcısı Kübra Teymur, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, kurum amirleri ve sanatseverler katıldı. Altı gün boyunca konserler, okul söyleşilerinin gerçekleştirileceği festival, yurt içinden ve dünyadan önemli caz sanatçılarını sanatseverlerle buluşturacak.
“TERMAL TURİZMİ FESTİVALLERLE ÖN PLANA ÇIKARTIYORUZ”
Başkan Mehmet Zeybek konser sonrası yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetin 100. yılında Afyon’umuzu sadece termal ile değil, turizmde de ön plana çıkarmak için festivaller düzenlemeye devam ediyoruz. Anadolu’da düzenlenen ilk caz festivali Afyonkarahisar’da her yıl düzenleniyor. İstanbul Caz Festivali, bir de Akbank Caz Festivali, üçüncüsü de Afyonkarahisar’da yapılan bu yirmi üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Afyonkarahisar Caz Festivali. Afyon’u sadece termal ile ön plana çıkan, mermer ile ön plana çıkan değil de aynı zamanda turizmde ve klasik müzik – caz festivalleri ile tanıtan ve tanınan bir il olarak ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Festivalimizin 23’üncü yılını gerçekleştiriyoruz ve başarılı olduğumuz kanısındayız. Tabii Anadolu şehirleri içerisinde Çek Cumhuriyeti’ndeki Prag şehriyle Afyon arasındaki Caz Festivali ile birlikte başlayan bu dostluk anlaşması 19 yıldır devam ediyor. Türkiye’de Afyon, Afyon’un haricinde başka bir Anadolu şehrinde de böyle uzun süreli bir dostluğu devam ettiren ikinci bir il yok. 19 yıldır olduğu gibi bundan sonra da bu dostluk aynen devam edecek” dedi.
“CAZ VE KLASİK MÜZİK FESTİVALİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şehrimizde düzenlenen etkinliklere verdiği destekten dolayı şükranlarını sunan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Tabii Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde yapılan birçok festival var. Cumhurbaşkanımızın teveccühü ve Kültür Bakanlığımızdan da alınan büyük ödül sayesinde kendini tanıtan illerin en başında Afyon geliyor. Bu durum Afyon’a olan ilgiyi artırırken Sayın Cumhurbaşkanımızın ilgisi de ön ayak oluyor. Caz Festivali ve Klasik Müzik Festivalini çok önemsiyoruz. Sanatseverlerimize ve sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Emeği geçenleri kutluyorum. Tüm sanatseverlerimizi 6 Haziran’da son bulacak etkinlikler ve konserlere katılmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti