Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

6 Milletvekili her ay toplanıp Afyon’u konuşmalı

6 Milletvekili her ay toplanıp Afyon’u konuşmalı

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Havva Satılmış Seçime Doğru programında Gazeteci-Yazarlar Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt, Ertuğrul Sevim ile Ömer Mazi’nin sorularını cevaplandırdı. Milletvekili Aday Adayı Satılmış, “6 vekil her ay düzenli olarak ya da iki ayda bir programlarına göre toplanıp Afyon için Biz neler yapabiliriz diye düşünmeli”

 

Karahisar TV ev sahipliğinde Kocatepe Gazetesi, Türkeli Gazetesi, Odak Gazetesi ve Ana Haber Gazetesine ortak yayınlayan Seçime Doğru’nun konuğu İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Havva Satılmış oldu. Tüm sorulara samimi ve içten cevap veren genç siyasetçi aynı zamanda gazeteci olan Havva Satılmış en beğendiği kadın gazeteciyi gazetecilere açıkladı.  Başarılı muhabir Fulya Öztürk’ü çok beğendiğini dile getiren gazeteci siyasetçi Satılmış, “Fulya Öztürk’ün muhabirliğini çok beğeniyorum ben. Deprem bölgelerinde yaptığını hep birlikte gördük gerçekten çok çalıştı gecesini gündüzüne kattı. Çok takdir ediyorum Fulya Öztürk idolüm gerçekten çok beğeniyorum” dedi.

ADAY ADAYLARIMIZ CENTİLMENLİK GÖSTERİYOR

Kocatepe Gazetesi Yazarı Sezer Küçükkurt’un yönelttiği, “ İYİ Parti içerisinde gerçekten güçlü adaylar var siz genç bir hanımefendi olarak bu adaylar içerisinde zorlandığınızı hissediyor musunuz? Onların size karşı tutumu tavrı nasıl? Çetin bir mücadele mi var yoksa centilmenlik gösteriyorlar mı?” sorusuna net cevap veren Milletvekili Aday Adayı Havva Satılmış, “Centilmenlik gösteriyorlar. Az önce de bahsettiğim gibi hepsi benim çok büyüklerim hiçbirinin de abla abi diye önünden geçmem saygıda kusur etmem. Gerçekten onlar da sevecenliklerini her fırsatta gösteriyorlar tatlı bir rekabet var. İletişimlerimiz kesinlikle çirkin üsluplarla olmuyor. Sağ olsunlar onlar da gençliğimi kendilerine göre yani daha samimi buluyorlar. Sağ olsunlar hiçbir şekilde aramızda çirkin bir diyalog hiç yaşanmadı hiçbiriyle. Bundan sonrada yaşanacağını da düşünmüyorum zaten hepsi çok güzel çok temiz insanlar”

6 BİNE YAKIN ÜYEMİZ OY KULLANACAK

İYİ Parti’de yapılacak olan temayül yoklaması ile ilgili açıklamalarda da bulunan Milletvekili Aday Adayı Havva Satılmış, “Her ilçeye sandık kurulacak ve sandık başında kullanılacak oylar. Üye tabanlı olacak 6 bine yakın üyemiz var üyelerin tamamı da sandık başında oy kullanacak” dedi. Tüm üyelere dokunmak için yoğun bir şekilde çalıştığını dile getiren Satılmış, “Kendi üyelerim zaten 200’den fazla.  Onlarla zaten sürekli iletişim halindeyiz. Dediğim gibi bütün ilçeleri bütün kasabaları beldeleri de gezdim yani güzel dokunuşlar yaptım. Ben tüm üyelerimize ulaşacağımı ve başarılı olacağımı düşünüyorum” dedi.

TRAFİK SORUNUNU ÇÖZMELİYİZ

İlimizde ki trafik sorununa çözüm bulunmasının önceliği olacağını dile getiren İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Havva Satılmış,  “İl merkezinde trafik yoğun. Ulaşımdaki aksama sorunları bunlar bir milletvekilinin evet görevleri değil ama mevcut Belediye başkanıyla şu anda ve daha sonra da İYİ Partili Belediye başkanıyla istişarelerimizde yol sorununu da trafik sorununu da çözeceğiz. Önemli ölçüde köprü değişiklikleri yapacağımızı düşünüyorum alt geçit sayısını artırabiliriz bunun için minibüs hat sahiplerinin haklarını zayi etmeden haklarını gözeterek minibüs sayısını düşürüp otobüse geçebiliriz. 8 dolmuş geçecekse iki otobüs geçmesi trafikte ciddi rahatlama getirecektir. Ama dediğim gibi minibüs hat sahiplerinin kesinlikle haklarını zayi etmeden bu işi çözmeliyiz”

AFYON İÇİN SÜREKLİ TOPLANMALIYIZ

Afyonkarahisar Milletvekillerinin Afyonkarahisar için sık sık bir araya gelmesinin gerekliğini ifade eden İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Havva Satılmış, “Biz yerelden başlayarak 6 milletvekili birden şimdiye kadar çok yapılmadı ama 6 milletvekili her ay düzenli olarak ya da iki ayda bir programlarına göre toplanıp Afyon için ‘Biz neler yapabiliriz’ diye düşünmeli. 6 vekil çok nadiren bir araya gelmiştir oda cenazelerde falandır. İktidar Milletvekilleri diğer muhalefet vekillerle birlikte her ay düzenli olarak toplanıp Afyonkarahisar için ne yapabilirizi konuşmalıyız.  Çünkü hedefimiz ortak noktamız gayemiz Afyonkarahisar. Bu yüzden 6 vekil bütünleştirici bir şekilde toplanıp Afyon için neler yapabiliriz diye konuşmalıyız” dedi.

VALİMİZ ÇOK SAYGIN BİR KİŞİ

12 Mayıs 2022 tarihli kararname ile Afyonkarahisar Valisi olarak atanana ve 18 Mayıs 2022 tarihinde ilimizde göreve başlayan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ile ilgili düşüncelerini de açıklayan İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Havva Satılmış, “Valimiz kendisi 3 çocuk annesi çok saygın bir isim. Gerçekten çok takdir ediyorum ben. Kadınlarda da gençlerde de kadın vali görmenin cesaretini artıracağını düşünüyorum. Takdir ediyorum Vali Hanımımızı da beğeniyorum da kendisine üç çocuk annesi çocuk sevgisini çocuk şefkatini zaten hepimizden daha iyi bilir takdir ediyorum” dedi.

BEKAR OLMAM BENİM İÇİN AVANTAJ

Genç ve bekar bir siyasetçi olmanın kendisi için avantaj olduğunu dile getiren Satılmış, “Siyasette bekar olmanın avantaj olduğunu düşünüyorum. Çünkü daha aktif çalışabilirim beni bağlayan bir şey yok. Yani evli ve hatta çocuklu olsaydım eminim çalışmalarıma bu kadar yoğunlaşamazdım o yüzden de evlilik askıda 5 yıl kadar” ifadesini kullandı.

VEFA MERKEZİ GÜZEL BİR YERDE OLMALI

Milletvekili olması durumunda Afyonkarahisar için yapmayı düşündüklerin de açıklayan Aday Adayı Satılmış, “Askeri Havaalanı uzun zamandır çözülememiş bir problem. Termal bölge için özellikle çok önemli olduğunu vurgulamıştım. Askeri havaalanının mutlaka sivil uçuşlara açılması gerekiyor.  Merkezde değil ama merkeze çok yakın Şeker Fabrikası sorunu. Trafikte ulaşımdaki aksamayı çözebileceğimiz alt geçit yöntemleri ile arttırarak çözebileceğimiz sorun var. Spora yönelik tek çatı altında toplanması. Spor için gerçekleşecek bir proje. Afyon tanıtım konusunda da Vefa Merkezi. Hem kenttekilerin rahatlıkla görebileceği hem de kentten geçenleri dışarıdan gelenlerin de rahatlıkla görülebileceği bir platformda olması gerekiyor”

GİTTİĞİM İLÇELERDE SICAK KARŞILANDIM

Siyasette genç ve yeni yüzlerin olmasının nasıl görüldüğünü değerlendiren Milletvekili Aday Adayı Havva Satılmış, “Bunu sahada fark ettim. Şeffaf olalım çıktığımda güçlüklerle karşılaşacağımı fark etmiştim ve gerçekten siyasete yıllarına adamış isimler var aramızda aday adaylarının arasında. Acaba daha bu çocuk diye mi görülür çok genç çok yıpranır siyaset işte onu çok yorar hevestir falan diye mi düşünülür diye düşünmüştüm. Ama gittiğim ilçelerde öyle samimi öyle sıcak karşılandım ki tam tersi. Nereye gitsem, ‘Biz de bunu bekliyorduk genç olmalıydı işte bir tane de genç aday çıksın bir de genç gönderelim Afyon olarak meclise’ diye. Böyle sıcakkanlılıkları samimiyetleri beni siyasete daha çok bağladı” dedi.

ÜCRETSİZ TURLARLA TANITIM YAPILABİLİR

Ayazini’nin Afyonkarahisar için büyük bir değer olduğunu dile getiren İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Havva Satılmış, “Afyon tanıtım merkezini kurmamız gerekiyor. Çeşitli etkinliklerimiz var. Motofest 4 yıldır Afyon’da yapılıyor. Gastronomide çok geliştik. Her şeyin başkentiyiz termalin mermerin Zafer’in lezzetin her şeyin başkentiyiz ama tanıtımında eksiğiz. Ayazini çok önemli bir değer herkesin mutlaka görmesi gereken bir değer bunun için tanıtıma gerçekten ihtiyacımız var. Bir de şöyle düşünüyorum ücretsiz turlar düzenlenebilir. İstişarelerle üniversite öğrencilerine dönem dönem lise öğrencilerine farklı şehirlerden ücretsiz turlarla tanıtımı yaptırılabilir. Sonuçta Afyon bizim kentimiz tanıtımını biz yapmalıyı. Bu yüzden ücretsiz turlarla Ayazini’nin, Afyon’un, Afyon Kalesi’nin, Hıdırlık mesire alanının gezilmesi görülmesi gereken yerlerimiz var. Kocatepe’nin buraların gezilip görülmesi için ücretsiz turlarla teşvik yöntemleriyle şehrimizin daha da kendini gösterebilir reklamını yapabilir”

EN ÇOK ÜZÜLDÜĞÜ HABER HANGİSİYDİ

Gazeteci-Yazar Ertuğrul Sevim’in, “Afyon’da gazetecilik yaptınız televizyonda sunuculuk yaptınız sizi sunarken veya haber yaparken çok üzen haber hangisiydi veya en mutlu olduğunuz haber hangisiydi” sorusuna da cevap veren İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Havva Satılmış, “Diyabet hastası bir çocuğun haberini yapmıştık. O haber beni gerçekten çok üzmüştü. Sürekli kontrol altında okula gidiyor öğretmenleri sürekli şekerini ölçmek zorunda. Sürekli yanında şeker falan taşıyordu. Ailesi mağduriyetini yaşadığı sıkıntıları çok güzel dile getirmişti O haber beni çok etkilemişti gerçekten” dedi.

KADINLARA YÖNELİK İSTİHDAMI ÇÖZMELİYİZ

Milletvekili Aday Adayı Havva Satılmış’ı duygulandıran soruyu ise Kocatepe Gazetesi Yazarı Sezer Küçükkurt yöneltti. Küçükkurt, “Afyonkarahisar’da birçok yeri gezdiniz kadınlar yönelik çalışmalar yeterli seviyede mi ya da neler yapılabilir neler yapılmalı sizin aklınızda hedeflediğiniz milletvekilliği görev süresi boyunca yapmanız gereken yapmayı düşündüğünüz şeyler Kadınlara yönelik neler gençlerden bahsettik ama kadınlardan çok bahsetmiyoruz” sorusuna cevap veren Satılmış, “Karnı doymayan bir toplum hayaliyle takdir edersiniz ki üretici de olamaz üretken de olamaz. Yani fikirler üretemez yeni şeyler yapamaz. Önce maddi olarak sıkıntılardan kurtulmamız gerekir ki peş peşe gelen silsileler bunu etkilesin. Şöyle köylerde kasabalarda gerçekten ciddi bir istihdam problemi var. Kadınların yaptığı sadece üç ay boyunca çiftçilik. 3 ay boyunca eşine destek olarak çiftçilikle tarımla ya da işte gündelik bir başkasının tarım işinde bulunarak geçimini sağlıyorlar. Kadınların düzenli olarak ekonomiye katkı sağlayacakları bir alan yok. Kentlerde belki biraz daha belki iyi olabilir ama köy ve kasabalarda gerçekten istihdam alanında çok büyük sıkıntılar var. Önce istihdam problemlerini çözmemiz gerekiyor kadınlara yönelik” dedi.

HİBE DESTEKLERİ ÇOK YETERSİZ

Tarıma desteğin artırılmasının gerekliliğine işaret eden Satılmış, “Tarıma desteği zaten arttırmamız gerekiyor. Bu da en önemli projelerimizden bir tanesi. Hibe destekleri çok yetersiz. Hibe desteğini artırmamız gerekiyor sadece çiftçi kesimi değil henüz çiftçiliğe hayvancılığa atılmamış genç kesiminde. Çiftçilikte hayvancılıkta tarımda gençlerinde olması gerekiyor üretmemiz gerekiyor. Birçok konuda dışa bağlıyız bunu azaltmamız için gençleri de hayvancılığa yönlendirecek güzel projeler çıkarmamız gerekiyor. Aynı zamanda tekstil fabrikaları köy ve kasabalarda yerinde bir istihdam seçeneği olacaktır tarım ve hayvancılığı sağlanan desteğin yanı sıra” dedi.

TARIM VE HAYVANCILIK DESTEKLENMELİ

İnsanların tarlalarını mecburen nadasa bıraktığını dile getiren İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Havva Satılmış, “Tarım gerçekten o kadar vahim ki 2 yıldır nadasa bırakılan tarlalar var. Tarlanın iki yıl üst üste nadasa bırakılması hiç uygun değil. Daha mı çok verimli olacak hayır. Bırakılmak zorunda kalıyor çünkü gübre fiyatları zirai gübre fiyatları biliyorsunuz çok pahalı. Mecburiyetten insanlar tarlasını boş bırakıyor ekip dikemiyor. Mevcut tarlası var ekip dikemiyor yani alanımız var kullanamıyoruz. Sonra hayvancılık da yine aynı sorunlar yem fiyatları o kadar o kadar yüksek fiyatlar ki insanlar hayvana yem alamadığı için satıp kesime gönderiyor. Süt inekleri kesime gidiyor. Sonra peynir yoğurt fiyatları etin fiyatını geçiyor bu yüzden hayvancılık ve çiftçilik tarım için önemli destekler yapmamız gerekiyor”

Kasabada yaşadığını ve bundan son derece mutlu olduğunu dile getiren Milletvekili Aday Adayı Havva Satılmış, “Ben hala kasabamda yaşadığımı söylüyorum. Kasaba yaşantısı gerçekten çok farklı. Ben evden çıkarken kapıyı kilitlemiyorum bile o kadar rahat çıkıyorum. Şimdi ben evde olayım olmayayım komşularım var. Hep öyledir ya geçmişten öyle bir gelenek vardır. İşte evde değilse komşusu gözü hep onun kapısında olur ki onu takip eder biri girer biri çıkar bir şey olur diye. Hiç bu konularda tereddütüm olmadan evden rahat bir şekilde çıkıyorum. Bazen elektrik faturası kesmeye geliyorlar işte komşum giriyor o baktırıyor faturaya falan evde olmadığımızda bunlar bile kasabamda yaşamam için güzel sebepler gerçekten” dedi. Gazeteci-Yazar Mehmet Emin Güzbey’in, “Yani şimdi milletvekilliği nasip olur Ankara’ya gidersen ne yapacaksın?” sorusuna da net cevap veren Satılmış, “Yine kasabamdaki evimde yatıp kalkıp sonra yine işlerim buradan şekilde devam ettireceğim. Yine böyle olacak değişmeyecek hiçbir şey”

KASABAMDAN BÜYÜK DESTEK GÖRDÜM

Aday adaylığının Sülümenli Kasabasında son derece verimli karşılandığını dile getiren İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Havva Satılmış, “Hepsi benden daha fazla sevindi diyebilirim. İnşallah gururumuz olursun seni görmek isteriz senin yapabileceğine inanıyoruz diye teşvik edici güzel cümleler duydum. Hepsinden de özellikle komşularım ve akrabalarımdan olumlu destek aldım. Sağ olsunlar onlar da destekliyor”

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ

Kadına şiddete her zaman karşı olduğunu ve İstanbul Sözleşmesinin kırmızı çizgisi olduğunu dile getiren İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Havva Satılmış, “İstanbul Projesi gerçekten kırmızı çizgimiz. Kadına şiddet evet çok artmış boyutta günümüzde. Ülkemizde uygulama var Kades bu uygulama da önemli derecede gerçekten etkili oldu yardımcı oldu. İstanbul sözleşmesi o da kırmızı çizgilerimizden biri”

İKTİDAR OLMAYI İSTERİM

Gazeteci-Yazar Sezer Küçükkurt’un, “Daha önce meclise gitmiş miydin orada kendini hayal ettin mi hiç. Yani bende birgün burada görev alacağım mecliste milletvekili olacağım düşüncelerin oldu mu? Biraz önce siyasetten ve meslekler açısından örnek aldığın kişilerle ilgili her insanın işte kiminin öğretmeni kimin amcası dayısı hayatında bir rol model olur ailenden çocukluğundan rol model aldığın senin hayatında önemli kırılma noktaları yaşatmış insanlar var mı?” sorusuna cevap veren Havva Satılmış, “Annem rol modelim gerçekten çok güçlü bir kadındı. En büyük rol modelim annem” dedi. Hayatı boyunca hiç Türkiye Büyük Millet Meclisine gitmediğini dile getiren Milletvekili Aday Adayı Havva Satılmış, “Türkiye Büyük Millet Meclisine hiç gitmedim ilk adımımı olduğumda gideceğim ilk adımımı O zaman atacağım” dedi. Gazeteci-Yazar Ertuğrul Sevim’in, “İktidar olmayı mı tercih edersiniz milletvekili olmayı mı?” sorusuna net cevap veren İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Havva Satılmış, “İktidar olmayı tercih ederim” diye cevap verdi.

 

 

 

 

TRAFİK SORUNU VAR

“İl merkezinde trafik yoğun. Ulaşımdaki aksama sorunları bunlar bir milletvekilinin evet görevleri değil ama mevcut Belediye başkanıyla şu anda ve daha sonra da İYİ Partili Belediye başkanıyla istişarelerimizde yol sorununu da trafik sorununu da çözeceğiz”

SIK SIK TOPLANMALIYIZ

“6 vekil çok nadiren bir araya gelmiştir oda cenazelerde falandır. İktidar Milletvekilleri diğer muhalefet vekillerle birlikte her ay düzenli olarak toplanıp Afyonkarahisar için ne yapabilirizi konuşmalıyız”

VALİMİZ CESARETİMİZİ ARTIRIYOR

“Valimiz kendisi 3 çocuk annesi çok saygın bir isim. Gerçekten çok takdir ediyorum ben. Kadınlarda da gençlerde de kadın vali görmenin cesaretini artıracağını düşünüyorum”

AFYON’UN REKLAMI YAPILMALI

“Ücretsiz turlarla Ayazini’nin, Afyon’un, Afyon Kalesi’nin, Hıdırlık mesire alanının gezilmesi görülmesi gereken yerlerimiz var. Kocatepe’nin buraların gezilip görülmesi için ücretsiz turlarla teşvik yöntemleriyle şehrimizin daha da kendini gösterebilir reklamını yapabilir”

KADINA ŞİDDET ARTTI

“İstanbul Projesi gerçekten kırmızı çizgimiz. Kadına şiddet evet çok artmış boyutta günümüzde”

ANNEM ÇOK GÜÇLÜ KADIN

“Annem rol modelim gerçekten çok güçlü bir kadındı. En büyük rol modelim annem”