Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ADD’den 14. Zafer yürüyüşüne katılım çağrısı

ADD’den 14. Zafer yürüyüşüne katılım çağrısı

 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’nda dün öğlen “Kocatepe Kampı ve Zafer Yürüyüşü” için Türkiye’nin 81 ilinden gelen ve kampa katılacak öğrencilerle birlikte basın toplantısı düzenlendi.
“14. ZAFER YÜRÜYÜŞÜ YAPILACAK”
Basın toplantısının açılışını ADD Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz yaptı. Sabah saatlerinde dernekte yığılı şekilde Kocatepe Kampı ve Zafer Yürüyüşü için Afyonkarahisar’a gelen gençlerin olduğunu belirten Cengiz, “Dernek şubemizin fiziki alanı dar. Bu nedenle kamp ve yürüyüş için ilimize gelen gençlerimizi otobüslerle Kocatepe kampına gönderdik. Türkiye’nin her yerinden 150 öğrenci Kocatepe Kampına katıldı. 81 ilden öğrencilerimiz bulunuyor. Bu bizim için bir sevinç kaynağıdır. 1923 yılından 1940 yılına kadar Zafer Yürüyüşü yapılmış. Tıpkı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gibi ülkenin her yerinde Zafer Yürüyüşü kutlanıp bayram olarak kabul edilmiş. Ama 1940 yılından sonra 2005 yılına kadar kaldırılmıştır. 2005 yılından itibaren tekrar Zafer Yürüyüşü devam ediyor. Bu sene Zafer Yürüyüşünün 14. yapacağız. Türkiye’nin her yöresinden yoğun bir katılım var. Bize bu cennet vatanı bırakan kahraman şehitlerimiz için minnet borcumuzla beraber şenlikli bayram havası içerisinde bir Zafer Yürüyüşü yapacağız.” dedi.
“GÖRÜNMEYEN BAYAN
KAHRAMANLAR VAR”
ADD Şube Başkanlığı olarak bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Zafer Yürüyüşü başlangıç noktası olarak ilk kez Şuhut ilçesinde Hacı Veli Ağa Konağını belirlediklerini söyleyen Cengiz, “ADD genel yönetim kurulu üyelerimizle orada toplantı yapacağız. 25 Ağustos tarihinde Şuhut’un kurtuluş gününde genel yönetim kurulumuz toplantılarını orada icra edecekler. 25 Ağustos’u 26 Ağustos’a bağlayan gecenin sabahına kadar topluca yürüyüşe katılarak Kocatepe’ye çıkacağız. Şuhut Kurtuluş Savaşının karargâhıdır. Orada subayların yaptıkları toplantıyla karar verilen yerdir. Herkesin bildiği kahramanlarımız var. Ama birde bayanlarımızdan görünmeyen kahramanlarımız vardır. Bizim Şuhutlu Fadime Anamız var. Fadime Hanım askerlerin moral gecelerine katılarak askerlerimize moral vermiştir. Birde Erzurumlu Gül Hanım var. Karargâh olarak Kurtuluş Savaşı başlangıç noktası olan Şuhut ilçemize gelerek askerlerimize ‘Ben yolda gelirken bir bayan olarak 20 düşman askerini esir aldım. Siz böyle ne duruyorsunuz? Haydi, askerlerimiz yürüyün cepheye’ sözleriyle askeri motive etmiştir. Şuhut ilçemiz Dinar ilçemizle birlikte işgal edilmeyip düşman askerinin ayak basmadığı bir topraktır. Efe köyüne kadar gelip Şuhut ilçesine girememişlerdir. Zafer Yürüyüşünün Afyonkarahisar’a, Türkiye’ye ve Türk olan herkese armağan olsun diyorum.” diye konuştu.
“KURTULUŞ HEYECANI HİSSEDİLECEK”
ADD Genel Merkez Yöneticilerinden Arif Güvenir, kurtuluşa giden yolun 100. yılında ADD olarak bu yıl ki Kocatepe Kampı ve Zafer Yürüyüşünü daha da önemsediklerini kaydetti. Kampa katkı sunan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, ADD Şube Başkanı Veli Cengiz ve ilgililere teşekkür eden Güvenir, “Bu kamp özellikle Reşat Çiğiltepe adınadır. Büyük Taarruz da göstermiş olduğu onurlu davranışı halkımızın unutmasını istemiyoruz. O nedenle her yıl Reşat Çiğiltepe Gençlik ve Eğitim Kampı adı altında bu kampı düzenliyoruz. Gençlerimizi özellikle Şuhut’a götürüp Hacı Veli Ağa Konağını gezdireceğiz. Büyük Taarruz Harekâtı öncesinde komutanlarımızın Atatürk’ün, İsmet İnönü’nün ve Fevzi Çakmak gibi harekât planını hazırlayan komutanlarımızın heyecanını o konakta hissedeceğiz. Gece yarısından sonra saat 01:00’de Çakırözü köyünden yürüyüşü geçilecek. Askerlerimizin kalp atışlarını hissedeceğiz. Vatanın zor şartlarda kurtulduğunu gençlerimize hissettireceğiz. Türkiye’ye Afyonkarahisar’dan sesleniyoruz; Türk Milletini Kocatepe’de ki yürüyüşe davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.
“AFYON’A ÖZEL 30 AĞUSTOS
SERGİSİ AÇILACAK”
ADD GYK Üyesi İstanbul Bölge Sorumlusu İlhan Gülek, “100. Yılda Cumhuriyet Tırı Anadolu Yollarında” ismiyle bir proje hazırladıklarından söz etti.
Gülek şunları söyledi:
“Üç müze tırla tüm Türkiye’yi gezmeye devam ediyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramına, Afyonkarahisar’a özel, Kocatepe’ye özel olarak koleksiyonu Şuhut ilçesinde değiştirerek 30 Ağustos Sergisine dönüştüreceğiz. Türkiye de ilk defa 1924’den günümüze ulusal ve yerel Basında 30 Ağustos kutlama haberlerinden oluşan bir gazete arşiv sergisi olacak. Belki daha önemli ve daha duygusal büyük taarruza katılmış soyadını Atatürk’ün verdiği İhsan Sonakın’nın taarruzda kullandığı süngüsü, dürbünü ve sonrasında hakkıyla aldığı İstiklal Madalyası da bu sergide yer alacaktır. 26 Ağustos günü saat 10:00’da Anıtpark önünde bu Müze Tır Sergisini açacağız. Tüm Afyonkarahisar halkını sergiye bekliyoruz. Afyonkarahisar’a özel 30 Ağustos sergisini gezmeye bekliyoruz.”
“30 AĞUSTOS TÜRK MİLLETİNİN ZAFERİ”
ADD Gençlik Kolları adına konuşan Burak Can, ADD Reşat Çiğiltepe Gençlik Kampı için yüzü aşan gençle birlikte Afyonkarahisar’a geldiklerini söyledi.
Can sözlerini şöyle sürdürdü:
“Milli Mücadelemizin 100. yılını ve derneğimizin kuruluşunun 30. yıl dönümünde kurtarıcımız ve kurucumuz Büyük Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 97 yıl önce, 26 Ağustos sabahı yaktığı Milli Mücadele ateşinin sürdürülebilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. 26 Ağustos 1922 sabahında Kocatepe’de Büyük Taarruzun başlama emrinin verildiği an, Türk Milletinin esaretten kurtulmaya başladığı önemli tarihlerden biridir. Kocatepe de yaklaşılan zaferin işaretini veren top atışları; aynı zamanda egemen, tam bağımsız ve özgürlükçü temeller üzerine yükselecek, cumhuriyetçi ve laik bir ülkenin de işaretini veriyordu. Atatürk askeri dehası ve ileri görüşü sayesinde, büyük Türk Milletinin özgürlüğüne, topraklarına ve egemenliğine göz dikmiş düşmanların planların bozulmuş ve düşman ağır bir darbe almıştır. 30 Ağustos, emperyal devletlerin yurdumuzu işgal planlarını sona erdirdiğimiz ve Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı yüce Türk Milletinin zaferidir.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi