Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFİKAD ve ZEKA’nın fizibilite eğitimi başladı

Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği

Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği (AFİKAD) öncülüğünde ve Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteği ile derneklere fizibilite eğitimi veriliyor. 4 gün sürecek olan “STK’lar için Gerçekçi ve Sürdürülebilir Adımlar” projesi AFBEL Termal Otel’de başladı

 

AFİKAD’ın başvurusu sonrasında Zafer Kalkınma Ajansı’nın kabul ettiği “STK’lar için Gerçekçi ve Sürdürülebilir Adımlar” projesinin eğitimi dün yapılan ilk seansla başladı. AFBEL Termal Otel’de yapılan ilk eğitime İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdür Vekili Nuri Ahmet Gök, Afyonkarahisar Valiliği görevlileri, Afyonkarahisar Sosyal Yaşamı Geliştirme Derneği, Afyonkarahisar Sanat ve Yaşam Derneği, Bolvadin Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi temsilcileri ile AFİKAD’ın yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Derneklere fizibilite eğitimi vermek amacıyla “STK’lar için Gerçekçi ve Sürdürülebilir Adımlar” adıyla başlayan eğitim 32 saat üzerinden 4 gün sürecek. Projede Best Çözüm Eğitim Danışmanlık İç ve Dış Ticaret Şirketi CEO’su Sadullah Aydın eğitmenlik yapıyor.
“YATIRIMLARIN HEBA OLMAMASI LAZIM”
Fizibilite eğitimi hakkında bilgi veren Çözüm Eğitim Danışmanlık İç ve Dış Ticaret Şirketi CEO’su Sadullah Aydın, “Bugünki eğitimimizde Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte Zafer Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle Afyonkarahisar İş Kadınları Derneğimizin güzel bir düşüncesi var. Çünkü yatırımların heba olmaması lazım. Yatırımların sonucu odaklı bir şekilde kendini amorti eden, kendini realize eden hatta ülkenin dış ticaretine katkı verebilecek boyutta yapılması lazım. Bu da tabi bir bilinçlenme süresiyle oluyor. Genellikle fizibilite raporu dediğimiz teşvik almak için veya yasak savmak için yapılmak istenebiliyor işletmeler tarafından. Oysa bu bilinç süreci. Hiçbir yatırım teşvik almak için yapılmamalı, ki yapılamaz. Önemli olan doğru fizibilite yapmak, doğru Pazar analizi yapmak, doğru mali analizleri yapmak. Bunun akabinde de kar etmek. Kar etmeyen kendi kendini yatırımlarını geriye ödemeyen bir işletmenin sonuç almasını bekleyemeyiz. Dolayısıyla ben bu kapsamda 25’in üzerinde büyük yatırım projesine liderlik ettim. Kalkınma ajansları, KOSGEB, İPARD, TÜBİTAK çok değerli teşvikler veriyorlar. Bu teşvikleri alabilmek için terminolojik bilgi çok önemli. Ne, nedir, neyi ifade eder, maksat nedir, neyi ifade eder, bu nasıl tanımlanmalı bunların üzerinde durarak Afyon’daki değerli girişimcileri desteğimiz olursa çok seviniriz.” dedi.
“KENDİMİZİ VE DİĞER DERNEKLERİ
EĞİTMEK ÜZERE YOLA ÇIKTIK”
Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Samiye Hancıoğlu ise şu bilgileri aktardı:
“Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği 2015 yılında kuruldu. Bu bir dayanışma derneği, çalışan kadınların birbirlerine dayanışması, yol göstermesi, rol modellik yapması üzerine ve kadınların ihtiyaçları üzerine projeler yapıyoruz kurulduğumuz günden beri. Bir İçişleri Bakanlığı projesi, bir de Avrupa Birliği Erasmus projesi bitirdik. Bu da Zafer Kalkınma Ajansı teknik destek programının bir projesi. Burada aldığımız fizibilite eğitimi de bizimle birlikte eğitime katılacak olan derneklerin kapasite geliştirmesiyle yapacağı projelerde ya da örnek vereyim kooperatif kurulması gibi çalışmalarda doğru karar verebilmesi için yatırımlarında fizibilitesini nasıl yapılacağı, nasıl uygulanacağı üzerine eğitim projesidir. Yani açıkçası, bir kooperatif kurulması gerekiyor. O kooperatif nasıl kurulması isteniyor. O kooperatif nasıl kurulmak isteniyor, orada nasıl bir yol izlemesi gerekiyor, fizibilitesi nasıl yapılacağı çok bilinmiyor. Yani el yordamıyla yapılıyor. Biz bunun nasıl yapılabileceğini, sürdürebilirliği nasıl olacağı konusunda hem kendimizi hem de diğer dernekleri eğitmek üzere yola çıktık. Zafer Kalkınma Ajansı tarafından yaptığımız başvuru uygun görüldü. Bizim normalde Mart ayında bu eğitimleri yapmamız gerekiyordu. Pandemi dolayısıyla ertelendi. Ama normalleşme sürecine geçtikten sonra bu eğitimi yaptık. 4 gün sürecek eğitimimize 5 dernek ve kurumlardan 12-13 civarı katılımcımız olacak. Artabilir bu sayı. Pandemiden dolayı sosyal mesafeyi korumak için gerekli kurallara uyuyoruz. Bulunduğumuz otelde havalandırmamız var, sosyal mesafeyi koruyoruz, eğitimlerimizi maskeli şekilde alıyoruz, aynı zamanda bulunduğumuz otelde farklı noktalarda dezenfektanlar var. Gerekli olan kurallar neyse onların hepsini yerine getiriyoruz.” >> Ali Fuat Güçlüer’in haberi