Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSAYAD’dan iki etkinlik

AFYASAD tarafından Ekim Geçidi

AFYASAD tarafından Ekim Geçidi Sergisinin açılışının yanı sıra “Afyon’un Kültürel Mirasını Tanıyorum ve Tanıtıyorum Projesi”nin tanıtım toplantısı olmak üzere iki etkinlik yapıldı

Afyonkarahisar Sanat ve Yaşam Derneği (AFSAYAD) tarafından 2. Ekim Geçidi Sergisi açıldı. Serginin ardından “Afyon’un Kültürel Mirasını Tanıyorum ve Tanıtıyorum Projesi”nin tanıtım toplantısı M. Rıza Çerçel Kültür Merkezi’nde dün akşamüzeri yapıldı.
EKİM GEÇİDİ SERGİSİNİN 2. YAPILDI
Cumhuriyet ve Atatürk’e saygı kapsamında düzenlenen Ekim Geçidi Sergileri’nin 2’ncisi Afyonkarahisar’da açıldı. Afyonkarahisar Sanat ve Yaşam Derneği tarafından organize edilen sergide 54 ayrı eser bulunuyor. Sergi 31 Ekim 2022 Pazartesi günü akşamına kadar ziyarete açık tutulacak. Karma sergide; Resim, fotoğraf, heykel ve seramik üzerine çalışmalara yer verildi.
PROJE TANITIMIDA YAPILDI
Sergi ile birlikte AFSAYAD’ın bir başka faaliyeti olan İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Afyon’un Kültürel Mirasını Tanıyor ve Tanıtıyorum” projesinin de tanıtımı yapıldı. Proje kapsamında Afyonkarahisar’ın tarihi, kültürel değerleri, sosyal yanları ve UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’nda yer alan lezzetlerini ön plana çıkarmak amacıyla video içerikler üretilecek. Youtube üzerinden paylaşılacak olan bu videolar ile toplumsal değerlerin kayıt altına alınarak gelecek nesillere dijital bir ortamda miras bırakılması hedefleniyor.
İKİNCİ SERGİ AÇILDI AMAÇ AFYON TANITIMINA KATKI
AFSAYAD Başkanı Başak Nakilcioğlu, etkinliklerle ilgili bilgi verdi. Nakilcioğlu şunları kaydetti: “Ekim Geçidi sergilerini bu sene ‘Afyon’un Kültürel Mirasını Tanıyor ve Tanıtıyorum’ projesi ile düzenliyoruz. Hem Afyon’u Türkiye’ye tanıtmak hemde dışarıdan gelenlerin Afyon’u tanımalarını sağlamak için böyle bir etkinlik düzenledik. Ekim Geçidi Sergileri, Cumhuriyet’e ve Atatürk’e Saygı çerçevesinde düzenleniyor. Birçok şehirde peş peşe düzenliyor. Bu sergilerde birçok katılımcılar yer alıyor. Bizim sergimizde de video, yerleştirme, seramik, heykel, illüstrasyon alanlarında sanatçılar sergimize katıldı. Çeşitlilik içeren bir sergi oldu. Afyon’un kültür sanat yönüyle bu etkinlikleri planladık. Umarım güzel geçer.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi