Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ’de yeni tıbbiyelilere uyum eğitimi verildi

AFSÜ’de yeni tıbbiyelilere uyum eğitimi verildi

AFSÜ Tıp Fakültesi’ne 2022 YKS ile yerleşen öğrencilere uyum eğitimi verildi

 

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) ailesine bu sene katılan tıp fakültesi öğrencilerine, üniversitenin birimlerini ve bölümlerini daha iyi tanımaları, akademik ve sosyal hayata daha kolay uyum sağlamaları; kurum yöneticilerinin ve idari birim yetkililerinin görevlerini öğrenmelerini sağlamak amacıyla üç gün süren Uyum Eğitimi verildi.
ÖNCE ÖĞRENCİ
TEMSİLCİSİ SEÇİLDİ
Eğitimin ardından Öğrenci Temsilcisi seçimi yapıldı. Seçim sonucu Berkay Akpınar Tıp Fakültesi 1. Sınıf Öğrenci Temsilcisi oldu. Mavi Salon’da gerçekleşen eğitimin ilk gününde Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Çiğdem Özer Gökaslan tarafından “Açılış Dersi ve AFSÜ Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönergesi” verildi. Sağlık, Kültür ve Spor Daire (SKS) Başkanı Filiz Özden Yılmaz tarafından “Üniversitemizin Tanıtımı” yapıldı. Sağlık ve Uygulama Araştırma Merkezi (SUAM) Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Serkan Gökaslan tarafından “Üniversite Hastanemizin Tanıtımı” gerçekleştirildi. Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Ertekin tarafından “Altı Yıllık Tıp Eğitim Programının Tanıtımı” yapıldı. SUAM Çalışan Hakları Birim Sorumlusu Öğretim Görevlisi Mine Toksal tarafından “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi”, Tıp Tarihi ve Etik Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Erbay tarafından “Öğrenci Rol ve Sorumlulukları (Etik Değerler)” ve Tıp Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Neşe Nur User tarafından “Tıp Eğitimine Giriş” başlıklı sunumlar yapıldı.
UYUM EĞİTİM ARDINDAN
BEYAZ ÖNLÜKLER GİYDİRİLDİ
Eğitimin ikinci gününde Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalından Dr. Öğretim Üyesi Derya Korkmaz tarafından “Covid-19”, SUAM Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Eker tarafından “Sağlık Çalışanı Hasta İletişimi” anlatıldı. SKS Daire Başkanı Filiz Özden Yılmaz tarafından “SKS Faaliyetleri” ile Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Abdullah Serdar Önder tarafından “Uzaktan Öğretim Sistemi” dersi verildi. Tıp Fakültesi Öğrenci İşleri Birimi Şube Müdürü İhsan Halat tarafından “Öğrenci Bilgi Sistemi” anlatılırken, 1. Sınıf Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Evrim Suna Söylemez tarafından “1. Sınıf Eğitim Programı” dersi verildi. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ayberk Zengin tarafından “Kütüphane Hizmetleri” konularında detaylı bilgiler verildi. Uyum Eğitiminin ardından öğrenciler, beyaz önlüklerini danışman akademisyenlerin elinden giyerek hekimliğe ilk adımlarını attılar. >> Burak AYDIN’ın Haberi