Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ’den uluslararası anlaşma

AFSÜ’den uluslararası anlaşma

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) ile Azerbaycan Tıp Üniversitesi ve Kazakistan Karaganda Tıp Üniversitesi arasında iş birliği anlaşmaları imzalandı

 

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSÜ’nün uluslararası alanda atılımlarının çok yönlü olarak devam edeceğini söyledi.
Tıpkı AFSÜ gibi sağlık alanında uzmanlaşmış iki üniversite ile mutabakat sağladıklarını belirten Prof. Dr. Okumuş, “AFSÜ’nün uluslararasılaşma stratejisi çerçevesinde Azerbaycan Tıp Üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Geray Geraybeyli ve Kazakistan Karaganda Tıp Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Anar Turmukhambetova ile birer anlaşmaya imza attık.” dedi.
Taraf üniversitelerin akademik süreçlerini uluslararası standartlara uygun hale getirmenin ve bu alanda geliştirmenin hedeflendiği anlaşmaların kapsamı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Okumuş, şöyle konuştu:
“Her şeyden önce öğrencilerimizin mesleki gelişimi konusunda ortak araştırmalar yapacağız. Bilimsel bilgi ve teknik materyal alışverişinde bulunmanın yanı sıra bölüm ve birlikte çalışacak diğer paydaş kurumların önceden belirlenmesi kaydıyla personel ve öğrenci değişimi gerçekleştireceğiz. Elbette kongre, konferans, sempozyum, seminer gibi ortak bilimsel toplantılar düzenlemek de istiyoruz. AFSÜ olarak uzun vadeli bir hedefimiz de ortak yenilikçi projelerin geliştirilmesi ve geliştirilen yenilikçi teknolojilerin ve ürünlerin tanıtılması için bu iki kardeş üniversitemiz ile müşterek hareket etmek ve tüm ortak faaliyetlerde, taraf üniversiteleri kapsayan sosyal yardım faaliyetleri yürütmektir. Anlaşmaların AFSÜ camiası için hayırlı olmasını diliyorum.” >> Burak AYDIN’ın Haberi