Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon bölge turizminin yıldızı olmaya aday”

TÜRSAB Dumlupınar Bölge Temsil

TÜRSAB Dumlupınar Bölge Temsil Kurulu Başkanı Bilal Şenel, turizm potansiyeli çok yüksek olan Afyonkarahisar’ın bölge turizminin yıldızı olmaya aday olduğunu söyledi

TÜRSAB TV tarafından hazırlanan Turizmde Bölgesel Sohbetler programına konuk olan Türkiye Seyehat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Dumlupınar Bölge Temsil Kurulu Başkanı Bilal Şenel, bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
“GEÇERKEN UĞRADIM İMAJI DÜZELTİLMEYE ÇALIŞILIYOR”
TÜRSAB Dumlupınar Bölge Temsil Kurulu Başkanı Bilal Şenel, bölgenin turizm açısından yeteri kadar nasibini alamadığını ancak bölgenin büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Temsil ettiği bölgenin turizm acenteleri için çok geniş bir protföye sahip olduğunu dile getiren Şenel, “TÜRSAB’ın burada Bölge Temsil Kurulu (BTK) olarak başlamış olması turizme verdiği katkıdan dolayı bir değer katmıştır. Bizde epeydir bu hizmeti yürütüyoruz. Konuyla ilgili olarak bölgemiz; Afyonkarahisar, Uşak, Manisa illerini kapsamaktadır. Toplam 133 acenta ve şube ile hizmet etmeye çalışıyoruz. Bölgemiz turizm potansiyeli olarak çok geniş ama akıllarda kalan ‘geçerken uğradım’ imajını düzeltmeye çalışıyoruz. En son yaptığımız bir MXCP Motofest Afyon dünya çapında bir motor yarışlarıydı. Yaklaşık 180 ülkenin canlı yayında izlediği 3,1 milyar izleyiciye kavuşan, Afyonkarahisar’a yaklaşık 150 bin civarında yerli yabancı karışık turistin gelmesini sağlayan bir organizasyondur. Afyonkarahisar pisti dünyanın en iyi pisti seçilmiştir.” dedi.
“AFYON DÜNYAYA YENİ AÇILMAYA BAŞLADI”
Afyonkarahisar ve bölgenin yerel hizmetler olarak bulunduğu turizm alanında yaptığı işin en iyisini gerçekleştirdiğinin altını çizen Şenel, “En iyi yaparak böylelikle hem Türkiye’nin hem de Afyonkarahisar’ın tanıtılması sağlandı. Yaklaşık 180 ülkede canlı yayında 3,1 kişi tarafından motor yarışlarının izlenmesi, bunun yanında Afyonkarahisar’ın gastronomi turizmi, termal ve kültür turizmi, doğa, av, inanç turizmi gibi bölgemizin geniş alanları vardır. Bölgemizin turizm açısından yeni tanıtımları yaparak dünyaya açılmaya yeni başladık. TÜRSAB yönetimi öncülüğünde bir ınfo gerçekleştirdik. Bu ınfo tam pandemi öncesinde oldu. Ama o ınfonun nimetlerini yeni görüyoruz. Acenta sahipleri buraya tur düzenlemeye başladılar. Acentelerimiz için yeni gruplar oluştu. Burada 3 bin yıllık tarihi olan kaya yerleşimleri, kaya mezarlıkları, şehirlerin oluşması ve kliselerin inanç turizmi açısından oluşmasında acentalar için büyük bir portföydür.” diye konuştu.
“ŞEHRİN 28 BİN YATAK KAPASİTESİ VAR”
Acentaların büyük çoğunluğunun Afyonkarahisar’daki turizm portöyünden haberdar olmadığını belirten Şenel, “Afyonkarahisar; Manisa, Uşak tarafından geçerken ‘Yoldan geçerken uğradık. Dinlenme tesislerinde ekmekli kadayıfını yedik.’ Afyon Kebabı yedik. Ahçı Bacaksız’da kuzu yedik diye hatırladıkları bir yerdi. Şu anda Afyonkarahisar; Beş yıldızlı otelleriyle olsun ki bitecek olanlarla birlikte toplam 15 tane üç yıldızlılala birlikte yaklaşık 28 bin yatak kapasitesi bulunan bir şehirdir. Artık Afyonkarahisar’a geçerken uğranılan değilde şehrimizin tanıtımıyla şehrimize zaman geçirmek için gelinecektir. Afyonkarahisar turizm potansiyeli yüksek bir şehir haline gelmiştir.” şeklinde konuştu.
“BÖLGE TURİZMİN YILDIZI OLMAYA ADAY”
Termal turizminin 4 mevsimi kapsadığını, Afyonkarahisar’da 12 ay boyu termal turizm hizmeti verildiğinin altını çizen Şenel şunları kaydetti: “Yaz aylarında yurt dışından gelen gurbetçi diye tanımladığımız Avrupa’da bulunan ama Türkiye’ye geldiğinde sıcak sulardan istifade etmek isteyen kişilere hizmet etmektedir. Kış aylarında da termal kaynağımız yurt içi müşterilerine hizmet vermektedir. Kısıtlı olarak yurt dışından tedavi amaçlı gelen yabancı turistlerede hizmet etmektedir. Bölgemiz bu konuda da turizme açılmakta olan yeni bölgelerden birisidir. TÜRSAB, Bakanlık, tanıtım ofisi olmak üzere kim varsa bölgeyi tanıtma açısından vereceği destekle bölgemizin turizm noktasında bölgemizin gerçekten parlayan yıldız olacağına inanıyorum. Çünkü yaptığımız hizmetlerle bölgede herkes kenetlenmiş durumdadır.”
“BÖLGESEL TANITIMA İHTİYAÇ DUYULUYOR”
Afyonkarahisar’gelen turistlerden alınan geri bildirimlerden mutlu ayrıldıklarının öğrenildiğini açıklayan Şenel şöyle konuştu: “Evliya Çelebi’nin sözünü her zaman hatırlatıyoruz. Çelebi, ‘Afyon ruhani ve münevver bir şehirdir. Oraya girenin kalbi gözü açılır.’ sözünü şehrimize gelenler yaşayarak ayrılıyorlar. Biz bu geri dönüşleri aldığımızda gerçekten çok mutlu oluyoruz. Bizim ihtiyacımız her neresi varsa bölgenin turizm açısından tanıtımına katkı verilmesini talep ediyoruz.”
“14-17 EKİM’DE AFYON’DA GASTRONOMİ FESTİVALİ DÜZENLENECEK”
Turizm potansiyeli çok yüksek olan Afyonkarahisar’ı turizm acentası sahiplerinin iyi tanıması gerektiğini vurgulayan Şenel şunları söyledi: “Bölgemizde bulunan alternatif turizm destinasyonları var. Bilindiği üzere Afyonkarahisar termal turizmde başkent durumundadır. Beş yıldızlı otelleri, dört çeşit termal su zenginliği, üniversite ile destekli Rehabilitasyon Merkezi ve Fizik Tedavi Bölümü ile hem sağlık turizminde hem de kendini yenileme olarak bildiğimiz hususlarda kendisini ispat etmiştir. Ancak bunun yurt dışına açılımı ve yurt dışındaki müşteri portföylerini çekme kapasitesi bulunduğu halde bunu şu anda becerebilmiş durumda değiliz. Biz buna ihtiyaç duyuyoruz. Afyonkarahisar son dönemde gastronomi konusunda yaptığı atakla UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına Türkiye’de giren 3 şehirden biri olurken dünyada ki 36. şehir olmuştur. Güzel girişimler devam ediyor. Önümüzdeki günlerde de 14-17 Ekim 2021 tarihleri arasında Afyonkarahisar’da Gastronomi Festivali düzenlenecek. Acenta sahipleri bu festival için şehrimize bir düzenleme yaparlarsa Afyonkarahisar’ın duymadıkları bir çok tescilli lezzetini müşterilerimize ikram etme şansı olacaktır.” >> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti