Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyon gelişmeye, değişmeye ve büyümeye devam ediyor”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, kadim şehir Afyonkarahisar’ın her geçen gün gelişmeye, değişmeye ve büyümeye devam ettiğini söyledi

Afyonkarahisar’da her ay farklı yatırım programlarının hayata geçirildiği kaydeden Başkan Zeybek, Hem seçim vaatlerini hem de projeleri bir bir vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Bu kapsamda geride bıraktığımız süreçte pek çok proje hayata geçirildi. Vizyonel yatırımlar yapıldı.” dedi.
“YATIRIMLARA ARA VERMİYORUZ”
Hem geçmişe hem de geleceğee sahip çıktıklarını dile getiren Başkan Zeybek, “Ataköy Mahallemizde 52 Bin metrekare büyüklüğünde Şehitler Parkı’nın açılışını yaptık. Patlamada şehit düşen 25 askerimiz anısına yapılan parkımız şehit ailelerimiz ve vatandaşlarımızın katılımı ile hizmete sunuldu. Kültürel ve sosyal yatırımlara ara vermeden ekiplerimizle muhtelif yerlerde de cep park ve yeşil alan çalışmalarını sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.
“AFYONKARAHİSAR GASTRONOMİ DE İDDİASINI SÜRDÜRÜYOR”
Türkiye’nin 3 Gastronomi şehrinden biri olan Afyonkarahisar’ın bu alanda da iddiasını sürdürdüğüne dikkat çeken Zeybek, “Lezzetlerini hem gelecek nesillere miras bırakıyor hem de şehrimizin tanıtımına katkıda bulunuyoruz. UNESCO tarafından Gastronomi Şehri ilan edilen Afyonkarahisar’ımızda şehrimizin yöresel lezzetlerinin ikram edildiği ‘Gastronomi Konağı’nın açılışı yaptık. Burmalı Mahallesi’nde tarih ve lezzeti bir arada sunan konağımız Gastro Afyon’un gelişimini de katkıda bulunacak.” şeklinde konuştu.
“ŞEHRİN ULAŞIM AĞINI GÜÇLENDİRİYORUZ”
“Şehrin ulaşım ağını güçlendiren çalışmaların yanı sıra geçit çalışmaları ile birlikte trafikte can ve mal güvenliği sağlarken yolların kesiştiği şehir Afyonkarahisar’ımızda rahat ve konforlu bir ulaşım imkânı da sunuyoruz.” diyen Başkan Zeybek, ” Bu kapsamda Karayolları Kavşağı’na alt geçit kazandırıyoruz. Kısa sürede halkımızın kullanımına sunacağımız alt geçit ile birlikte ulaşım imkânlarımızı daha da genişleteceğiz. Öte yandan Devlet Hastanesi Kavşağı’nda bulunan asansörlü üst geçidimiz de hizmete açıldı. 2.’si yapılan asansörlü üst geçitlerimizi ihtiyaç duyulan noktalarda hayata geçirmeyi sürdüreceğiz. Yol medeniyettir düsturu ile hareket ederek sıcak asfalt çalışmalarımızı da hızla sürdürüyoruz. Son olarak Paşa Camii önünde yol genişletme ve kavşak düzenleme çalışmaları yapıldı. Sıcak asfalt ile buluşan yol çalışmasında sona gelindi. Erenler Mahalle’mizin ihtiyaç duyulan büyük bir kısmında ise sıcak asfalt çalışması yapıldı. Aynı zamanda Karşıyaka Mahallesi Filli Kavşağı bağlantı yolu olmak üzere Sadıkbey Mahallesini oteller bölgesine bağlayan yol, AFSÜ önü yolu, Mecidiye Milli Birlik Caddesi ve Uydukent Bölgesi’nde de yollar sıcak asfalt ile buluşturuldu. Dervişpaşa Mahallesi’nde ise asfaltlama çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar ile birlikte vatandaşlarımız daha konforlu ve güvenilir seyahat imkânı bulacak. Asfalt serim işlemlerinin yanı sıra kaldırım ve parke taşı döşeme işlemleri de sürüyor. Marulcu Mahallesi, Ertuğrul Gazi ve 2. Dumlupınar Caddesi’nde parkeler ve kaldırımlar baştan sona yenilendi. Üst yapı çalışmaları ile birlikte eş zamanda yürütülen alt yapı çalışmaları da kesintisiz sürüyor. Fatih Mahallesi Kümeevler Bölgesinde kanalizasyon yapımı çalışmalarına başlandı. Çalışma ardından kazı bölgesinin asfalt ve kaldırım çalışmaları da hemen yenilenerek hizmete sunulacak.” diye konuştu.
“SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLER DEVAM EDİYOR”
Sosyal ve kültürel faaliyetler de de hız kesmediklerini ifade eden Zeybek, “Şehrimizin uluslararası organizasyonlar ile adından söz ettiriyoruz. Bu kapsamda sosyal tesisler de öncü olan Belediyemiz şehre yeni bir tesis daha kazandırıyor. Anıtpark’a yapılan Anıt Kafe isimli cam konseptli sosyal tesisin yapımında sona gelindi. Kısa zamanda halkımızın hizmetine sunulacak. Öte yandan Zafer Meydanı’nın yanında bulunan 2. Vakıf İşhanı’nın yıkımı tamamlandı. Atıl durumda bulunan araziye halkımızın aktif bir şekilde kullanabileceği Millet Kütüphanesi’ni inşa edeceğiz. İnşaat çalışmalarına başlanacak olan Millet Kütüphanesi’nin raflarında binlerce eser yer alacak. Şehrimizin en büyük kütüphanesi olmaya aday olan proje kitapseverlerin buluşma noktası olacak. Mareşal Fevzi Çakmak Mahallemize yaptığımız Kadın Kültür Evi çalışmalarında sona gelindi. Hanımların sosyalleşmesi ve el ürünlerini tanıtması amacıyla faaliyet verecek Kadın Kültür Evi; eğitim, sosyal yaşam, kültürel ve sportif faaliyetlere katkı sağlamanın yanında, istihdama katılımı da teşvik edecek. Sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında yer alan festival ve çeşitli etkinlikleri de şehrimiz ile buluşturuyor, şehrimizin tanıtım atağına katkı sağlıyoruz.” dedi.
“AFYONKARAHİSAR’I DÜNYA MARKASI YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ve 8 gün süren Dünya Motokros Şampiyonası’nda Afyonkarahisar Belediyesi’nin tüm imkânlarını seferber ederek destek verdiğinin önemle altına çizen Başkan Zeybek, “Şampiyonları ağırlayan şehrimiz birbirinden farklı 15 sanatçıyı da Motofest konser alanında vatandaşımızla buluşturdu. Yapılan bu etkinlik oldukça ilgi gördü. Geleneksel hale gelecek olan Dünya Motokros Şampiyonası farklı kıtalarda aynı anda yayınlandı. Şampiyona için uygun şartları hazırlayan ekiplerimizin çalışmaları sonucu Motor Sporları Merkezimiz en iyi pist ve en iyi padok ödülüne layık görüldü. Tanıtım atağına dev bir katkı sunarak uluslararası organizasyonlarda Afyonkarahisar’ı dünya markası yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.” ifadelerini kullandı.
“GELECEK NESİLLERE YATIRIM YAPMAKTAN KAÇMIYORUZ”
Başkan Zeybek açıklamasının devamında şunları söyledi:
“Tarihi mirası ile göz dolduran zafer şehrimiz Afyonkarahisar’da ‘Afyon Evleri’nin yaşatılması adına Restorasyon çalışması başlatıldı. Ulu Cami etrafında sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmaları ile konak ve evlerimiz turizme kazandırıldı. Tarihimizi gelecek kuşaklara aktarmak adına yaptığımız çalışmalardan bir diğeri ise Tarihi Millet Hamamı Müzesi projesi. Müze haline getirilen ve çay bahçesi yenilenen Millet Hamamı, şehrimizin Gastronomi lezzetlerini gelen misafirlerine sunarken, aynı zamanda çay bahçesindeki eşsiz manzarası ile de görenleri kendine hayran bırakacak. Hiçbir zaman gelecek nesile yatırım yapmaktan kaçınmayoruz. Çocuklarımızın eğitim kalitesini artırmak onları okula hazırlamak adına farklı mahallelere yapılacak olan kreş projelerimiz başladı. İlk kreş projesinin temelini Devlet Hastanesi arkasında bulunan arazide attık. İnşaatı süren kreşten hem vatandaşlarımız hem de sağlık personeli ailelerimiz yararlanabilecek. Aynı zamanda kırtasiye yardımlarımız da eğitim ve öğretim döneminin başlaması ile birlikte aynı anda gerçekleştirildi. Geleceğimizin teminatı kıymetli öğrencilerimize kırtasiye malzemeleri hediye ederek, eğitim hayatlarında her zaman destekçileri olacağız.”
“ÇEVRE DOSTU YATIRIMLAR YAPIYORUZ”
Afyonkarahisar’da sağlıklı bir yaşam, sürdürülebilir bir çevre için alternatif ulaşım aracı olan bisiklet kullanımının yaygınlaşması için düğmeye bastıklarını kaydeden Zeybek, ” Uydukent Cahar Duduyev Bulvarı’ndan Afium Alışveriş Merkezi’nin çevresini kapsayan Oteller Bölgesinin arkasına kadar uzanan 24 km uzunluğundaki ‘Bisiklet Yolu’nun yapımına başlandı. Kısa sürede çalışmaların tamamlanarak bisiklet yolunun Kasım ayı içinde halkın hizmetine sunulması planlanıyor. Hedef; pratik, güvenli, sağlıklı ve eğlenceli yeni bir alternatif ulaşım sistemini hayata geçirmek.” dedi. >> Burak AYDIN’ın Haberi