Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon heyeti Ankara’dan heybesi dolu döndü

Afyonkarahisar protokol üyeleri kentte

Afyonkarahisar protokol üyeleri kentte devam eden projeler ve yatırımlar hakkında Ankara’da bakanlık düzeyinde yaptıkları görüşmelerde yatırımlar için tam destek aldılar

 

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen ve İl Genel Meclis Başkanı Av. Burhanettin Çoban’dan oluşan heyet Ankara’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ı makamında ziyaret etti.
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI
SON SİSTEM İTFAİYE ARACI HİBE ETTİ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a gerçekleştirilen ziyarette, “Eski Afyon” olarak bilinen tarihi mekânlar da devam eden sokak sağlıklaştırma çalışmaları, Kentsel Dönüşüm, TOKİ ve Cirit Kayalıkları Millet Bahçesi projelerine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Bakan Kurum, Bakanlığı bünyesinde Afyonkarahisar’a yapılması planlanan yatırımların takipçisi olduğunu ifade ederek her türlü desteği vereceklerini söyledi. Bakan Kurum ayrıca Afyonkarahisar Belediyesi araç filosuna son sistem bir itfaiye aracı için hibe desteğinde bulundu.
BAKAN KASAPOĞLU: HER
TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİM
Afyonkarahisar heyetinin bir sonraki durağı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu oldu. Ziyarette Bakan Kasapoğlu’na Afyonkarahisar’da yapılması planlanan Spor Lisesi ve Sahipata Mahallesi’nde mücbir sebeplerden dolayı inşaatı yarım kalan Kapalı Spor Salonu hakkında bilgi verildi. Bakan Kasapoğlu, spor salonu inşaatına en kısa sürede başlanması konusunda gerekli desteği vereceklerini söyledi. Ziyarette okullara spor salonu yapımı ve süresi biten Zafer Spor Kompleksinin tekrar Afyonkarahisar Belediyesi’ne tahsisi konuları da istişare edildi. İl Gençlik ve Spor Müdürü Feyzullah Dereci’nin de hazır bulunduğu ziyarette ilçe, belde ve il merkezine yapılması planlanan Gençlik Merkezleri, spor salonları, futbol sahaları, halı sahalar gibi talep edilen birçok yatırım dosyalar halinde Bakan Kasapoğlu’na sunuldu.
AFYONKARAHİSAR’IN KÜLTÜR VE TURİZM POTANSİYELİ DEĞERLENDİRİLDİ
Ankara temasları Vali Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan ile devam etti. Ziyarette Afyonkarahisar’ın kültürel ve turizm potansiyelini arttırmaya yönelik yapılacak çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunularak UNESCO tarafından Gastronomi Alanında Yaratıcı Şehirler Ağına dahil olan kentle ilgili önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalar değerlendirildi.
MEVCUT MÜZE ALANI
MİLLET BAHÇESİ OLACAK
Yeniden ihaleye çıkan müze inşaatının da görüşüldüğü ziyarette mevcut Müze alanının Millet Bahçesine dönüştürülmesi yönünde alan karar istişare edildi.
SON ZİYARET BAKAN SOYLU’YA
Heyetin son ziyareti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya oldu. Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in katıldığı ziyarette ilçelerde yapılması planlanan hükümet konakları ve Afyonkarahisar’ın asayiş ve güvenlik açısından genel durumu ile yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.
ZEYBEK’TEN BAKANLARA “TEŞEKKÜR”
Ziyaretlerin ardından açıklamada bulunan Başkan Zeybek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Belediye’nin yatırımlarına olan desteklerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Zeybek, “Memleketimize yapılması planlanan her yatırımın takipçisiyiz. Afyon’a eserler kazandırmak için gayret gösteriyoruz.” dedi.