Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’da spora yatkın öğrenciler belirleniyor

  Gençlik ve Spor

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde uygulamasına başlanan “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı” doğrultusunda Afyonkarahisar merkezde bulunan üçüncü sınıf öğrencilerinin yetenek taraması yapılacak. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde toplantı yapıldı.
Düzenlenen toplantıya Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Spor Hizmetleri Müdürü Yılmaz Erşen, Okul Sporları Şube Müdürü Adil Kamberoğlu, İlçe Şube Müdürleri, Gençlik ve Spor İlçe Müdürleri, Okul Sporları İl Temsilcisi Muhammet Doğan, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
“ULAŞIM VE EKİPMAN DESTEĞİ VERİLECEK”
Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci’nin açılış konuşması başladı. Sünnetci, Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesinde öğrenciler için gerek ulaşım gerekse sportif faaliyetlere yönelik ekipman desteğinin verileceğini açıkladı.
Toplantı, üçüncü sınıf öğrencilerin taranması ve spora yönlendirme programı kapsamında yapılacak olan ölçümlerde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında sunumların yapıldı.
Toplantı, “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme” kapsamında yapılacak olan ölçümlerin kriterleri hakkında Şube Müdürü Adil Kamberoğlu ve Okul Sporları İl Temsilcisi Muhammet Doğan’ın yaptığı sunumların ardından soru-cevap kısmının da tamamlanması ile sona erdi.
“ÜÇÜNCÜ SINIFTA OKUYAN
VE TARANMAYAN TEK BİR EVLADIMIZ KALMASIN”
Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında Afyonkarahisar’da üçüncü sınıfta okuyan çocuklara yönelik ölçümlerin yapılması gerektiğini vurgulayan İl Müdürü Kasapoğlu, “Allah’ın izniyle yetenek taraması programı kapsamında hem merkezdeki hem de köylerdeki okuyan üçüncü sınıf öğrencilerimizi tarayacağız. İnşallah bu vesile ile yetenekli öğrencilerimiz tespit edilecek ve Avrupa’da, Dünya’da ve Olimpiyat Şampiyonasında kürsü görecek, Türk Bayrağımızı dalgalandıracak. Bu vesile ile taranmayan tek bir evladımız kalmasın. Toplantıya katılan İl Milli Eğitim Müdürümüz Miraç Sünnetci’ye, ilçe müdürlerine, şube müdürlerine, okul müdürlerine ve beden eğitimi öğretmenlerine teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.
YETENEK TARAMASI NEDİR?
Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ile Afyonkarahisar’da bulunan üçüncü sınıf öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda belirli bir spor branşına yönlendirilmesi amaçlanıyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri ve beden eğitimi öğretmenleri belirlenen gün ve saatlerde okullara giderek her öğrenciyi ayrı ayrı yetenek taramasından geçiriyor. Tarama neticesinde öğrencilerin hangi spor branşına yatkın olduğu tespit ediliyor. Bu sayede hem geleceğin şampiyon sporcuları belirleniyor hem de öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi hedefleniyor. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti