Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Afyonkarahisar’da kamu kaynakları doğru kullanıldığında öğrenciler aç kalmaz”

“Afyonkarahisar’da kamu kaynakları doğru kullanıldığında öğrenciler aç kalmaz”

DEVA Partisi İl Başkanı Kadir Daylık, şehirde eğitim gören ilköğretim öğrencileri ile lise öğrencilerine ücretsiz, sağlıklı öğle yemeği verilmesi gerektiğini belirterek, “Afyonkarahisar’daki kamu kaynakları doğru kullanıldığı sürece ilimizde okulda aç kalan, yeterli beslenemeyen tek bir çocuğumuz kalmayacaktır” dedi

 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Daylık, özellikle yukarı mahallelerde öğrencilerin büyük çoğunluğunun öğle yemeği konusunda sıkıntı çektiklerini gözlemlediklerini kaydetti.
“YEREL YÖNETİMLER TASARRUFLA ÖĞRENCİLERE YEMEK VEREBİLİR”
Öğrencilere ücretsiz öğle yemeği verilmesi gerektiğini belirten Daylık, “Gözlemlediğimiz kadarıyla Afyonkarahisar’ da özellikle yukarı mahallerimizde öğrencilerin büyük çoğunluğu okullarda öğlen yemeği konusunda çok büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Evlerinde sağlıklı beslenememekte artan gıda fiyatları ve enflasyonla birlikte aileler beslenme konusunda öğrencilere yeterli bütçeyi maalesef ayıramamaktadırlar. Afyon’da yerel yönetimler iyi bir planlama ve tasarruf tedbirleriyle öğrencilere öğle yemeği verebilecek, beslenme saatlerinde onlara katkı sağlayacak potansiyeldedir. Yerel yönetimler gereksiz görülen harcamalardan tasarruf yaparak bu işin çok kolay üstesinden gelebilirler.” ifadelerine yer verdi.
“İKTİDARIN SEÇİM YATIRIMINADA DÖNÜŞSE ÖNEMLİ OLAN ÇOCUKLARIN SAĞLIKLI BESLENMESİ
Okulların açılmasıyla birlikte çocukların okulda beslenmesinin veliler için önemli bir soruna dönüştüğünü dile getiren Daylık, “Belki bu önerimiz iktidar partisinin seçim yatırımı şeklinde lehline dönüşebilir. Fakat önemli olan çocuklarımızın sağlıklı beslenmesidir. Burada konu siyaset değil sağlıklı beslenmesi gerekli olan geleceğimizdir. Çocuklarımız yarınlarımızın teminatıdır. Afyonkarahisar’daki kamu kaynakları doğru kullanıldığı sürece ilimizde okulda aç kalan, yeterli beslenemeyen tek bir çocuğumuz kalmayacaktır. Okulların da aç kalan, yeterli beslenemeyen, yemek öğününü tostla, simitle, bisküvi ile geçiştiren çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi önemlidir.” dedi.
“AFYON’DA PEK ÇOK EVLADIMIZ SAĞLIKLI BESLENEMİYOR”
Daylık şunları kaydetti: “Yerel yönetimlerin en önemli görevlerinden biriside sosyal yardımlardır. Afyon’da eğitim gören pek çok evladımızın sağlıklı beslenme kaynaklarına ulaşamadığı ortadadır. Özellikle yoksul aileler artan enflasyon rakamları, yeni zamlar ile birlikte büyük sorular yaşıyor. Okullarında aç kalan, yeterli beslenemeyen çocuklar bizim çocuklarımız ve bizim geleceğimizdir. Okullarında aç kalan her çocuğun vebali de günahı da bunu görüp harekete geçemeyenlerdir. Ayrıca bu sorun yarın sağlık sorunları olarak karşımıza çıkacaktır. Biz çocuklarımızın bu halini görüp ailelerin sesini duyup yetkilileri göreve çağırıyoruz. Afyonkarahisar’da tek bir çocuğumuz bile okulda aç kalmamalı ve yerel yöneticiler tüm öğrencilere ücretsiz, sağlıklı öğle yemeği verilmesi konusunda çalışma başlatmalıdır.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi