Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonlu şehit annesi 7 yıl sonra Hakkari’de oğlunun şehit düştüğü yeri ziyaret etti

28.09.2015 tarihinde Hakkari Çukurca

28.09.2015 tarihinde Hakkari Çukurca kırsalında Bölücü terör örfütü mensubu teröristler ile mücadele esnasında El yapımı Patlayıcının Patlaması şehit olan Dinar ilçesinin Akçaköy nüfusuna kayıtlı şehidimiz Şehit Uzm. J. Çvş. İzzet Taşbaş’ın elleri öpülesi annesi Saliha Taşbaş 7 yıl önce oğlunun şehadet tarihinde, şehit olduğu yere, Hakkari Çukurca’ya, olayın gerçekleştiği yere gitti.
Konu ile açıklama yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı
“Saliha anneniz uzun zamandır oğlunun şehit olduğu yeri görmek istediğini, gitmek istediğini bana söylüyordu. İlk başta acıları tazelenir, üzülür düşüncesi ile müracatı geciktirdim. Sonra ısrar ile gitmek istediğini söyleyince direk Jandarma Genel Komutanımız Org. Arif Çetin’e annemizin adına bir mektup yazdım. Komutanımız hemen talimatlarını verdi. Şehidimizin şehit olduğu tarihte bölgenin güvenliği alınarak gidip gelmesi için tüm hazırlıklar yapıldı. Jandarma tarafından uçak bileti alındı. Afyon İl Jandarma Komutanlığı tarafından şehit annemiz özel araç ile hava alanına götürüldü. Şehit annemizi Hakkari’de komutanlarımız karşıladı ve güvenlik önlemleri içinde annemiz patlamanın olduğu yeri ziyaret etti.
Duygusal anlar yaşandı,  annemiz halen bölgede emeği geçen basta jandarma genel komutanımız Org.Arif Çetin olmak üzere tüm komutanlarımıza teşekkür etti” dedi.