Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Alkollü kan testi değiştirme davasında 6 ceza, 1 beraat

      Afyonkarahisar

 

 

 

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde alkollü kan testinin değiştirildiği iddiasıyla açılan davanın beşinci duruşmasında karar çıktı. Yargılaması tamamlanan 7 sanıktan 6’nın üzerine atılı suçu sabit gören mahkeme heyeti oybirliğiyle sanıkların mahkûmiyetlerine, 1 sanığın ise beraatına hükmetti

 

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde biri doktor, ikisi sağlık çalışanı, biri emekli olan temizlik çalışanı, 3’ü siyasi sıfatları da bulunan iş insanları olmak üzere toplam 7 sanık “Suç Delillerini Yok Etme, Gizleme ve Değiştirme, Resmi Belgede Sahtecilik” suç isnadıyla açılan kamu davasında yargılanıyordu. Gazeteniz Kocatepe’nin sütunlarına taşıdığı yargılama tamamlandı. Yargılama sonucu mahkeme 6 sanığın mahkûmiyetine, 1 sanığın beraatına hükmetti.
Karar duruşmasına katılmayan sanıklar avukatları tarafından temsil edildiler. Avukatlar müvekkillerinin önceki yazılı ve sözlü savunmalarını tekrar ederek öncelikle üzerlerine atılı suçtan beraatlarını, mahkemenin aksi kanaatte olması halinde lehe hükümlerin uygulanmasını talep etti. Sanık iş insanı Bekir B.’ye Resmi Belgede Sahtecilik suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verilirken ceza ertelendi. Bekir B.’nin üzerine atılı Suç Delillerini Yok Etme, Gizleme ve Değiştirme suçtan ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi.
Sanık Ömer A.’ya Resmi Belgede Sahtecilik suçundan 10 ay hapis ceza verilirken, hükmün açıklanması geriye bırakıldı. Ömer. A.’ya Suç Delillerini Yok Etme, Gizleme ve Değiştirme suçundan da 2 ay 15 gün hapis cezası verilirken hükmün açıklanması geriye bırakıldı.
Emekli temizlik görevlisi M.Y üzerine atılı suçtan beraat etti. Sanık Mustafa A. Resmi Belgede Sahtecilik suçundan 1 yıl 8 ay, Suç Delillerini Yok Etme, Gizleme ve Değiştirme suçundan 5 ay hapis cezası verildi. Mustafa A.’nın her iki cezası da ertelendi.
Sanık Metin B.’ye Resmi Belgede Sahtecilik suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası, Suç Delillerini Yok Etme, Gizleme ve Değiştirme suçundan ise 5 ay ceza verilirken her iki ceza için hükmün açıklanası geriye bırakıldı.
Sanık Mert B.’ye Resmi Belgede Sahtecilik suçundan 1 yıl 8 ay, Suç Delillerini Yok Etme, Gizleme ve Değiştirme suçundan 5 ay hapis cezası verilirken her iki cezada ertelendi.
Sanık Fatih Ş.’ye Resmi Belgede Sahtecilik suçundan 1 yıl 8 ay, Suç Delillerini Yok Etme, Gizleme ve Değiştirme suçundan 5 ay hapis cezası verilirken her iki cezada ertelendi.>> Burcu AYDIN’ın ÖZEL Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti