Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Altılı masanın 11. toplantısından darbe çağrısı çıktı”

“Altılı masanın 11. toplantısından darbe çağrısı çıktı”

AK Parti eğitim çalışmaları kapsamında il eğitmeni Şükrü Ersoylu Çay İlçesi’nde teşkilat üyelerine hitap etti. Ersoylu, “Altılı masanın 11. toplantısından çıka çıka darbe çağrısı çıktı” dedi

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar teşkilatında teşkilat içi eğitimler devam ediyor. Partinin il eğitmeni Şükrü Ersoylu, ilçe teşkilatlarını ziyaret ediyor. Güncel gelişmeelerle ilgili eğitiler veren Ersoylu, son olarak Çay ilçe teşkilatını ziyaret etti.
“ERDOĞAN’I MİNDER DIŞINA İTMEYE ÇALIŞIYORLAR”
AK Parti Çay İlçe teşkilat üyeleriyle biraraya gelen Şükrü Ersoylu, altılı masanın 11’nci toplantısında Cumhurbaşkanı adayı açıklanması yerine darbe çağrısı yapıldığını dile getirdi. Ersoylu, “Milletimiz masadan bir Cumhurbaşkanı adayı açıklamasını beklerken çıka çıka darbe çağrısı çıktı. Millet ittifakı milletten kopuk parlamenter hükümet sisteminin kötü alışkanlıklarını devam ettiriyor. Daha düne kadar erken seçim naralarıyla Erdoğan’a meydan okuyan altılı masa, milletin hür iradesiyle iktidara gelmekten ümidini kesmiş olmalı ki yargı yoluyla Erdoğan’ı minder dışına itmeye çalışıyor. Kendilerini güya demokrasi ittifakı olarak tanımlayan altılı masa, YSK ve Anayasa Mahkemesini kışkırtarak hukuk dışı karar almaya zorluyor” ifadelerini kullandı.
“ESKİ SİSTEMLE YENİ SİSTEMİN CUMHURBAŞKANI AYNI DEĞİL”
“Bilindiği üzere Anayasa Mahkemesi 2007 yılında Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cnayasanın 96. maddesindeki ‘Türkiye Büyük Millet Meclisi, yapacağı seçimler dahil bütün işlerinde üye tamsayısının en az üçte biri ile toplanır’ açık hükmüne rağmen, yetki aşımı yaparak, 367 toplantı yeter sayısı garabetine imza atmıştı.” diyen Ersoylu, “Bu kararla millet egemenliğini yok sayan, millet adına yeni bir hüküm ihdas eden yüksek mahkemeler gibi, bugün de millet ittifakı, yüksek mahkemeleri tahrik ederek aynı uygulamayı istiyor. Yani milletin vermediği iktidar yetkisini yargı darbesi yoluyla ele geçirmek istiyor. Hâlbuki hem seçilme usulü itibariyle hem de görev ve yetkileri itibariyle eski sistemin cumhurbaşkanı ile yeni sistemin cumhurbaşkanı, anayasamızın 101 ve 104. maddelerinde de tanımlandığı gibi birbiriyle aynı değildir.” ifadelerini kullandı.
“TÜRKİYE PARLAMENTER SİSTEMİN KAOS GÜNLERİNE DÖNMEYECEK”
Ersoylu sözlerini şöyle tamamladı: “2017 yılındaki referandum sonrasında, 40 yaşını doldurmuş, yükseköğrenim yapmış, milletvekili seçilme yeterliliğine sahip her Türk vatandaşı halk oylamasının yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 dönem cumhurbaşkanı seçilebilir. Millet İttifakı ve şürekası bilmelidirler ki, Türkiye asla bir daha parlamenter hükümet sisteminin zifiri karanlık ve kaos günlerine geri dönmeyecektir. Milletimiz 14 Mayıs’ta Türkiye yüzyılı hayalini gerçeğe dönüştürmek için yeniden yetki isteyen Ak Parti ve Cumhur ittifakının aydınlığında buluşacaktır.”
>> Burak AYDIN’ın Haberi