Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Birliktir: Esnafı Meclis’te temsil etmek istiyorum

Esnaf Kredi ve Kefalet

Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir, AK Parti 28. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili aday adaylığını ESOB önünde düzenlediği toplantı ile açıkladı.

Toplantıda ESOB Başkanı Cengiz Üstün başta olmak üzere il içi ve dışından esnaf temsilcileri hazır bulunarak Birliktir’e destek verdiler. Öte yandan M. Emin Birliktir, esnaf temsilcilerinin de katılımıyla ESOB’ta düzenlediği toplantının ardından AK Parti İl Başkanlığına giderek aday adaylığı başvurusunu AK Parti Seçim İşleri Başkanı Av. Talha Akkaya’ya teslim etti.
“BİRLİKTİR GİBİ
BİRLEŞTİRİCİ ADAYLAR
ÇIKSIN İSTİYORUZ”
Toplantı açılışında konuşan ESOB Başkanı Cengiz Üstün, 14 Mayıs 2023 tarihinde Türk milletinin seçim için sandığa gideceğini dile getirdi. Üstün, “Esnaf teşkilatları olarak tüm siyasi partilere aynı yakınlıktayız bir tanesi hariç. Biz diyoruz ki, üvey evlat olmayalım. Esnaf sanatkârın sesi duyulsun istiyoruz. Son 5 yıldır yaşadığımız sıkıntılar var. En son asrın felaketi dediğimiz depremdir. Bu sıkıntılardan esnafımız daha çok etkilendi. Bizler bu sıkıntıların giderilmesi açısından her türlü katkıyı veriyoruz. Esnafların sesi gür çıksın istiyoruz. Sayın Birliktir’in aday adayı olacağını duyduk. Emin Başkanımız gibi birleştirici daha çok aday adayı çıksın istiyoruz. Az olsun ama nitelikli olsun.” dedi.
“EMİN BAŞKANIMA DESTEK VERMEYE GELDİK”
Esnaf Kefalet Koperatifleri Bölge Birliği Başkanı İbrahim Durgut, M. Emin Birliktir’e başarılar diledi. Durgut şöyle konuştu: “Emin Başkanımla birlikte beraber yürüyoruz. Emin Başkanımın yanında olmak için buraya geldik. Kendisi esnafın dert ve sıkıntılarını dinleyen değerli dostumuzdur. İşin mutfağından gelen arkadaşlarımız ön plana çıksın istiyoruz. Çünkü esnaf dert ve sıkıntılarını en güzel şekilde ifade edeceklerine inanıyorum.”
“YILLARDIR ESNAFTAN BİR İSMİN ADAYLIĞINI KONUŞURUZ”
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 28. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili aday adaylığını açıklayan Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi (ESKK) Başkanı M. Emin Birliktir şunları söyledi: “Biz aday olma niyetimizi hep yılllardır söyleriz. Bunu kendi içimizde yani kongrelerimizde konuşuruz. Esnaf teşkilatından içimizden niye bir milletvekilimiz yok der dururuz. Maalesef mecliste de uzun yıllardır esnaf ve sanatkârı temsil edecek milletvekilimiz yok. Dolayısıyla değerli başkanlarımın teşvikleriyle milletvekili aday adayı olmaya karar verdik. Teveccüh gösterilerek bizi desteklemeye gelen tüm esnaf ve sanatkâr temsilcilerine teşekkür ediyorum. Burada asıl mesele şu. Esnaf ve sanatkârın sorunlarını Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde büyük bir bölümünü çözdüler. Allah onlardan razı olsun. Yalnız siyasetçiyi yanlış yönlendiren bürokratlardan dolayı çözülmeyen bir sürü de problemlerimiz var. Bunu da göz ardı edemeyiz. Örneğin hala bir zincirler marketler yasası çıkmadı. Bakkal amca neredeyse kayboluyor. Nakliyecimiz mazot parasına yetişemez hale gelmiş. Yağ yakar duruma gelmiş. Nakliyecinin kullandığı mazotla lüks arabanın kullandığı mazotun aynı fiyatta olmaması lazım olmadığını düşünüyorum. Bunun yanında emeklilik yasasında biliyorsunuz bazı adaletsizlikler var. Bunların çözülmesi lazımdır.”
“NASİP OLURDA SEÇİLİRSEK KAPIYI ÇALMADAN GİRECEĞİNİZ KARDEŞİNİZİM”
Birliktir sözlerini şöyle tamamladı: “Sorunlar çözülürken de bürokratın siyasetçiyi doğru bilgilendirmesi lazımdır. Ya da siyasetçinin kendisinin bu konuyu bilmesi gerekir. Dolayısıyla bugüne kadar çözülemeyen büyük sorunlar çözüldü. Çözülemeyen bu tür problemlerin de gerçek siyasetçinin esnaf ve sanatkârın derdini bilenlerin meclise yansıtarak çözülmesi gerektiğine inandığım aday adayı oldum. Esnaf ve sanatkârın temsilcisi olarak, esnaf teşkilatlarının temsilcisi olmak adına AK Parti’den Afyonkarahisar milletvekili adayı aday adayı olmaya niyet ettik. Sağ olsun değerli Birlik Başkanlarım ve oda başkanlarımız esnaf ve sanatkârımız teveccüh gösterdiniz, destek verdiniz. İnşallah Allah nasip eder de seçilecek yerde olup milletvekili seçilip gidersek hepiniz zaten beni biliyorsunuz. Kapıyı çalmadan yanınaz gireceğiniz ağabeyiniz, kardeşinizim.”

“Bu hak ile batılın seçimi”

 

Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir, ESOB önünde düzenlediği toplantının ardından başvuru dosyasını partide düzenlediği basın toplantısında AK Parti Afyonkarahisar Seçim İşleri Başkanı Av.Talha Akkaya’ya teslim etti.
Toplantıda konuşan Birliktir şu ifadeleri kullandı:
“Müracaatımızı son gün gerçekleştirdik. Böyle bir niyetimiz yoktu. Yoğun ısrar üzerine bu sıkıntılı günlerde, yoktan bir sürü algılara karşı koymak, vatana, memlekete, Cumhurbaşkanımıza bir nebze de olsun yardımcı olabilmek adına, adına aday olmaya karar verdim. 20 yıldır bu ülkede otobanları, yolları, köprüleri, mavi denizi, yurt dışında yapılan operasyonları görmemezlikten duymazlıktan gelen sağırlara tek koltuk için sadece makam için bebek katilleri ile ortak hükümet kurma cüretini gösterenlere bedel ödetmek için elimizden gayreti göstermek için aday oluyorum. Bu vatan kolay kazanılmadı. Bu vatan toprağının her karışında şehitlerimizin kanı var. Şehitlerimizin kanının üstüne basarak, kendisini Milliyetçi diye tabir edenlerin önce küsüp sonra tekrar masaya oturmasını hazmedemediğim için aday oluyorum. Kendilerini rahmetli Erbakan hocanın talebesiyiz diyip, terör örgütleriyle teması olanlar ile aynı masaya oturanlara hırsımdan aday oldum. 15-20 yıl başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti’nin vermiş olduğu makamlar ile Başbakanlık, Bakanlık yapanların Avrupa’dan Amerika’dan teşekkür beklemelerini kabul edemediğim için aday oluyorum. Bu vatan bizim bunlara bırakılamayacak kadar değerli ve kutsal vatana herkes elinden gelen gayreti gösterip taşın altına koyması gerektiğini düşündüğüm için aday oluyorum. ‘Dere geçerken at değiştirilmez.’ Dere geçerken at değiştirmeye çalışan, bize göre vatan düşmanlarına kızdığım için aday oluyorum. En önemlisi Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimi olarak tabir ettiğimiz bu seçimde başta Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin yara almaması, kanımızın terimizin son damlasına kadar hak ve batıl seçimi olarak yorumladığımız bu seçimlerde gereğini yapmak için Milletvekili adayı oldum.”