Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu depolarda patates doğal yöntemlerle en az 1 yıl saklanıyor

Afyonkarahisar Valisi Doç. Kübra

Afyonkarahisar Valisi Doç. Kübra Güran Yiğitbaşı, Sandıklı ilçesine bağlı Akin köyünde bulunan doğal soğuk hava depolarında incelemelerde bulundu.
Özellikle gıdaları ilk günkü tazelikleri ile koruma ortamı sağlayan depoların inşa süreci ve kullanım koşulları hakkında bölge yetkililerinden bilgi alan Vali Yiğitbaşı şunları söyledi:
Akin köyünün coğrafi yapısına eşdeğer inşa edilen depolar, piyasanın patates talebini karşılamak amacıyla dağ yamaçlarına oyularak inşa edilen doğal soğuk hava depoları, yıl boyunca 8-14 derece sıcaklıkta patateslerin taze kalmasını sağlıyor. Bölge halkının ve patates üreticilerinin ürünlerini hiç enerji sarf etmeden depolamalarını sağlayan bu doğal depolar, köy halkı tarafından geleneksel olarak uzun yıllardır kullanılan bir yöntemden esinlenerek projelendirilip 2019 yılında hizmete açıldı. Bu değer aynı zamanda yerinde kalkınmanın önde gelen ve şehrimizin örneklerinden biri olarak düşünüyorum.
Sandıklı’da bulunan Doğal soğuk hava depolarının en önemli özelliği ise enerji tasarrufunu maksimum seviyeye çıkarması, depo içlerinin hiçbir enerji kaynağına ihtiyaç duymadan soğutulması, nemden arındırılması ve yıl boyu 8-14 derece arasında sabitlenmesi gibi avantajları ile öne çıkıyor.