Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Büyük adam pozlarında sorduklarınıza cevap vermiyorlar”

İYİ Parti İl Başkanı

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, yerel iktidarın “büyük adam pozlarında” kendilerine yöneltilen soruları cevaplamadığını söyledi. İnkaya, “Meclis kararı alınmadan Zafer Meydanı diye meydan ismi yazıldığını belirtip cevap istedik, verilmedi. Büyük adam pozlarında sorduklarınıza cevap vermiyorlar. Şık oldu mu efendiler, Zafer Meydanı isminin kararı Belediye Meclisi’nden çıkmadan meydan adını zafer diye yazmanız?” diye sordu

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya dün öğlen partide basın toplantısı düzenleyerek yerel ve genel gündemde yer alan konuları değerlendirdi. İnkaya’nın toplantısında partililer, Belediye Meclis Üyeleri de hazır bulundu.
“AFFETMEK ERDEMLİ BİR DAVRANIŞ”
Hicri Yılbaşını kutlayarak toplantıya başlayan İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, “Hicri yılbaşımız kutlu olsun. 1 Eylül Dünya Barış Gününüz de kutlu olsun. Yeni adli yılın başlamasını, 1 Eylül Uşak ilimizin kurtuluşunu, 2 Eylül Eskişehir’in kurtuluşunu kutlarım. Yurtta sulh dünyada sulh diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hep şu sözü de hatırlatmıştır .‘’Mecbur olmadıkça Savaş yapmak cinayettir’ İYİ Parti olarak bu ilkeye inanıyor gönülden destekliyoruz. Bu günlerden Barış’a o kadar ihtiyacımız var ki, gelişmekte olan ve geri kalmış bazı ülkelerde kan gözyaşı hiç dinmemektedir. Affetmek erdemli bir davranışken, insanlar bu özelliğini hep acizlik olarak görmektedir. Canlıların en akıllısı insan, hoşgörüyü paylaşmayı becerebilse barış dünyaya yayılacak. Ama ne mümkün! Trafikte niye beni geçtin, önümü kestin, benim takım senin takımı yener. Benim parti, senin parti. Bu daha uzar gider. Benim babam senin babanı döver vb.” dedi.
“VATANDAŞ SAF DEĞİL”
Son günlerde temel ihtiyaç ürünlerine zamların yapılıp, yaklaşık 1 ay içerisinde doğalgaza 2. zammın yapıldığını belirten İnkaya, “Bir faturayı ödemeden ikinci zamlı faturayı elimize aldık. Televizyon kanallarından muhalefete yakın birkaç kanal iktidarın zamlarından halkın bunaldığını vurgularken, iktidara yakın birçok kanal Büyükşehir belediyelerinin yol ücretleri zamlarını bas bas bağırarak duyurmaktadır. Bizim vatandaşımız saf değildir. Birisi de çıkıp Belediyelerde yapılan zamların elektriğe, akaryakıta yapılan zamlarla ilgisi vardır demektedir. Amaç benim parti, senin parti meselesidir. Hâlbuki adalet herkese lazım yer zaman gözetmeksizin insan adaleti terk etmemelidir. Her Eylül Ayının başında Adli Yıl açılışları yapılır adaletten bahsedilir. Ama demokrasinin devletin temeli mülkün temeli adalet katledilir.” diye konuştu.
“ALLAH İYİLİKTEN AYIRMASIN”
Dünya da barış ve adalet istiyoruz diyenlerin ormanları ve orada yaşayan hayvanları katlettiklerinin altını çizen İnkaya, “Arkasından da barış istiyoruz derler barıştan, adaletten dem vuran, PKK’lı ı orman yakan hayvan yakan insan bile olamamış canilerdir. Evet, barış istiyorsak adalet istiyorsak sadece kendimiz için istememeliyiz adalet ve barış herkese lazım. İYİ Parti PKK’da dâhil tüm terör örgütlerinin karşındadır ve kınamaktadır. Terör terördür. Türkiye Cumhuriyeti Devletinde yaşayan herkes nüfus cüzdanı olan herkes kardeştir. Biz burada birlikte yaşamak zorundayız. Alevi’si, Sünni’si Kürdü, Türkü hepsi barış ve adalet anlamında eşittir. Bundan başkasını düşünenler yanlış düşünüyorlardır. Herkese barış hüküm sürdüğü bir dünya, Adil davranılan ve yaşanılan, iyiliğin moda olduğu bir ömür, diliyoruz. Yolumuz amacımız iyilik olsun. Allah iyilikten ayırmasın.” şeklinde konuştu.
“DİYANET İKTİDARIN EMİR KULU DEĞİL”
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın bu yıl Cuma gününe rast geldiğini hatırlatan İnkaya şöyle konuştu:
“Bu yılki 30 Ağustos Zafer Bayramımız Cuma günü idrak edildi. Mübarek Cuma günü Cuma Hutbesinde Atatürk’ün adının geçmemesi üzücüdür. Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bir devlet kurumudur. Zaferleri siyasete alet etmeyiniz. Diyanet İşleri Başkanlığı iktidarın emir kulu değildir. Bu nedenle Diyanet İşleri Başkanlığı gözümüzde eksi not almıştır.”
“BÜYÜK ADAM POZUNDA SORULARI CEVAPLANDIRMIYORLAR”
Mehmet İnkaya, önceki akşam Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantısında yeni düzenlenen meydan isminin oy çokluğu ile Zafer Meydanı olarak belirlenmesine atıfta bulundu. İnkaya şunları söyledi:
“Efendim burası önceden Osmanlı İmparatorluğu döneminde çok küçük bir alandı. Bu alan daha sonra genişletilerek büyütüldü. Bu büyütülen alanı 1933 yılında Cumhuriyet adı verildi. Efendim bu iktidar tarafından bir iddiaya dönüştürüldü. Olsun, olmasın, cumhuriyet kalsın ya da zafer olarak değiştirilsin. Bir ara Kent Meydanı dediler en sonunda biz nasılsa sayı olarak üstünüz, biz bu meydanın adını değiştiririz. Önceki akşam yapılan oylama sonucu oy çokluğuyla Belediye Meclisi’nden 1933 yılında Cumhuriyet konulan meydanın adı Zafer Meydanı olacağı kararı çıktı. Daha meclis kararı alınmadan Zafer Meydanı diye bilboardlara, davetiyelere meydan ismi yazıldığını belirtmiştik. Cevap istedik verilmedi. Büyük adam pozlarında sorduklarınıza cevap vermiyorlar. Şık oldu mu efendiler Zafer Meydanı isminin kararı Belediye Meclisi’nden çıkmadan meydan adını zafer diye yazmanız? Hiç şık olmadı tekrar söylüyorum. Kanal 3 anketinden Sayın Belediye Başkanı zafer adının çoğunlukla çıktığını söyledi ama anket sonuçlarını bildirmedi.”
“BİZ KAYIKTAN ADAM DÜŞÜRMEYİZ KENDİSİ DÜŞSE KURTARIRIZ”
İnkaya, partisinin Denizli Teşkilatındaki istifalarla ilgili soruyu şu şekilde cevaplandırdı:
“İYİ Parti’nin son günlerde toplum partisi olma baskınlığı görülünce partimize saldırılar artmıştır. Oylarımızı arttırarak büyüyoruz. Bulunduğumuz millet ittifakı içerisinde bu tür saldırılar yapılacaktır. Şu anda ciddi, anlaşılabilir, halk yanında olan bir muhalefet sürdürüyoruz. Ama muhalefet için gelmedik. O arkadaşlarımızın yerini birileri gönüllü olarak dolduracaklar. Onların hiçbirisini kaybetmeyeceğiz. Son sözüm şudur; Biz kayıktan adam düşürmeyiz. Kendisi de düşse kurtarırız. Kayığımızda ki herkes bizimle birlikte yürüyecektir.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti