Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Büyük Taarruz Kocatepe’de kutlandı

Büyük Taarruz Kocatepe’de kutlandı

Afyonkarahisar’da, Büyük Taarruz Zafer’nin 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, taarruz emrinin verildiği ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Kocatepe Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi

 

Törene Vali Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahiar Milletvekilleri Av. Burcu Köksal, Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven ve Mehmet Taytak, Kuvvet Komutanlıkları Temsilcileri Tuğgeneral Osman Alp, Tuğgamiral Mehmet Sarı, Tuğgeneral Bülent Çetin, Tuğgeneral Yücel Yazıcı, Tuğamiral İbrahim Rıza Adanır, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Şuayip Özdemir, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Vali Yardımcıları, İl Müdürleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
BİSİKLET TURU İÇİN START VERİLDİ
Türkiye Bisiklet Federasyonunca “Zafer Haftası Büyük Taarruz Bisiklet Turu” adıyla düzenlenen ve 9 Eylül 2019 tarihinde İzmir’de sona erecek olan bisiklet turunu Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi Prof. Veysel Eroğlu başlattı.
KEKLİKLER DOĞAYA SALINDI
Tören öncesinde Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri çok sayıda kekliği doğaya saldı. Keklikler doğaya salınırken bir kuş Veysel Eroğlu’nun üzerine pisledi. Islak mendil ile Eroğlu’nun elbisesi kısa sürede temizlendi.
Afyonkarahisar Valiliği, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Afyonkarahisar Belediyesi adına çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende 25 Ağustos gecesi Kocatepe’ye çıkan ve kahramanca savaşan Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.
“26 AĞUSTOS TÜRK’ÜN
KURTULUŞ DESTANIDIR”
Büyük Taarruzun başladığı Kocatepe’deki törende açılış konuşmasını İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneram Özdemir Şan yaptı. 26 Ağustos’un Türk’ün kurtuluş destanı olduğunu söyleyen Şan, “Türk milletinin; Akif’in dediği gibi emperyalizme karşı ‘Dursun bu hayasızca akın’ diyerek doğu ve güney cephelerini emniyete alıp, makus talihine Sakarya’da dur demiş, şahlanarak düşmanı İzmir’de denize dökmüş ve zaferini pekiştirmiştir. Yüce milletimiz ve kahraman ordumuzun sarsılmaz azmi, yüksek irade gücü, vatanseverliği ile kazanılan büyük zaferin taarruz emri 26 Ağustos 1922’de buradan verilmiştir. 26 Ağustos 1922; imkansızlıklar içindeki bir milletin ateşle imtihanı ve Türk’ün kurtuluş destanıdır. Yüce ulusumuzun vatan sevgisi, yıkılmaz azim ve iradesinin bir eseri olan büyük zaferle, sadece vatan toprakları düşmandan kurtarılmamış, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti de kurulmuştur.” dedi.
Daha sonra Törende Piyade Albay Nazmi Akyol tarafından, Kocatepe’den başlayan taarruz ve orduların ilerleyişi hakkında detaylı bilgiler verildi.
YÜZBAŞI AGAH EFENDİ ŞEHİTLİĞİ’NDE TÖREN DÜZENLENDİ
Kocatepe’de gerçekleştirilen tören sonrasında Vali Mustafa Tutulmaz ve beraberindekiler Yüzbaşı Agâh Efendi Şehitliği’nde düzenlenen törene katıldı. Törende Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Bir subayın Yüzbaşı Agâh Efendi ve Üsteğmen Feyzullah Efendi ile komutalarındaki 150 askerden 100’ünün kahramanca şehit düşerek tepeyi ele geçirdiklerini anlatan konuşmasıyla devam eden törende Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından din görevlisi tarafından ahirete intikal etmiş, gazilerimiz ve şehitlerimiz için dualar edildi.
Yüzbaşı Agâh Efendi Şehitliği’ndeki tören şehitliğin gezilerek şehit mezarlarına karanfil bırakılmasıyla tamamlandı.