Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Caz Festivali usta sanatçının resitali ile sona erdi

1-6 Haziran 2023 tarihleri

1-6 Haziran 2023 tarihleri arasında düzenlenen 23. Afyonkarahisar Caz Festivali Özdemir Erdoğan’ın resitaliyle sona erdi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

NG Afyon, bu sene 23. kez gerçekleştirilen Afyonkarahisar Caz Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Festival Rehberlik Araştırma Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleşen Özdemir Erdoğan’ın resitaliyle tamamlandı.
KAPANIŞ RESİTALİNİ ÖZDEMİR ERDOĞAN VERDİ
Genel Sanat Yönetmenliği’ni Hüseyin Başkadem’in üstlendiği Afyonkarahisar Caz Festivali, Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıl dönümünde, 23. yaşını NG Afyon’da kutladı. Besteci kimliğiyle öne çıkan Şef Kemal Günüç yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın çok yönlü yorumcu Gabriela Vermelho’ya eşlik ettiği konserle 1 Haziran’da NG Afyon’da başlayan festival, kapanışı 6 Haziran 2023 Salı akşamı Afyon Rehberlik Araştırma Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleşen Özdemir Erdoğan resitali ile yaptı.
DÜNYACA ÜNLÜ CAZ TOPLULUKLARI SAHNE ALDI
Çek cazının birbirinden iddialı toplulukları ile Türk cazının özgün ve duayen isimlerinin bir araya geldiği 23. Afyonkarahisar Caz Müzik Festivali’nde her biri birbirinden özgün ve iddialı sanatçılardan oluşan caz toplulukları sahne aldı. Ritim ve gitar doğaçlamalarının mıknatıs gibi çeken etkileşimiyle stiller arasındaki sınırı aşan The Bladderstones, gönülden müziğe adamış üyelerden oluşan Çek grup Maraca, Gabriela Vermelho Dörtlüsü, Ondrej Kriz Dörtlüsü, Alper Bakıner Ve Luxus Band, Tomas Frolik Trio, Martin Bakyta Dörtlüsü, Michael Nosek Dörtlüsü müzikseverlere unutulmaz anlar yaşattı.
SANAT DÜNYASININ ÖNEMLİ İSİMLERİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
Festivalin en fazla sevilen, olmazsa olmaz bölümlerinden Okul Söyleşileri kısmında ülkemizin kültür ve sanat ortamının yine birbirinden değerli temsilcileri ağırlandı. Bu yıl da kültür sanat dünyasının çok önemli isimleri sınıflarda öğrencilerle bir araya geldi. Memleketi Bayburt’un Bayraktar Köyü’nde 2005 yılında kurduğu Baksı Müzesi ile yöre insanının kalkınmasına destek veren ressam ve akademisyen Hüsamettin Koçan, çocuk edebiyatı denilince ilk akla gelen isim Yalvaç Ural, bu yıl 90. yaşını kutlamaya hazırlanan 50 Kuşağı öykücülüğünün yaşayan efsanesi yazar Adnan Özyalçıner, Türkiye’nin en önemli ressamlarından, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yusuf Taktak, yemek eğitmeni, gurme ve araştırmacı yazar Engin Akın, “Piknik” ve “Ademler ve Havvalar” bant karikatürleriyle tanınan çizer Piyale Madra, edebiyat yayıncılığı ve dergiciliğinin önde gelen isimi yazar ve editör Feridun Andaç, haber spikeri, sunucu, moderatör ve eğitimci Defne Sarısoy, yazar ve eleştirmen Metin Celal ve fotoğraf sanatçısı ve eğitmeni Nadir Ede bu isimler arasında yer aldı. Afyon-Bolvadin doğumlu ressam Yusuf Taktak’ın Sergisi de festival kapsamında Afyon’un Nuh Köyü’ndeki bir köy okulunda gerçekleşti.
>> Hayriye CANER’İN Haberi