Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çetinkaya’nın ölüm yıldönümünde anılmasını talep ediyoruz”

Zafer Partisi İl Başkanı

Zafer Partisi İl Başkanı Mevlüt Tekdemir, 21 Şubat’ta ölümünün 73. yıl dönümünde İstiklal Savaşının ilk kurşununu atan, Ali Çetinkaya’nın anılmasını, büstünün de restore edilmesinin sağlanmasını talep etti

 

Zafer Partisi İl Başkanlığı Dinar ilçe Teşkilatı tarafından Dinar merkez Ulu camiinde hain bir saldırı sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Doç .Dr. Sinan Ateş için Cuma namazı sonrası lokma dağıtıldı.
“İŞ ARTIK CİDDİ
BOYUTLARA ULAŞTI”
Dinar ilçesinde gerçekleştirilen anma faaliyetine katılan Zafer Partisi İl Başkanı Emekli Albay Mevlüt Tekdemir, gündemi değerlendirdi. Anma töreninde kalbi bir vazifeyi ifa etmek için biraraya geldiklerini belirten Tekdemir, “Maalesef ülke siyasetini istemediğimiz bir noktaya götürecek siyasi bir cinayeti ve gelişmeleri endişe ile takip ediyoruz. Tarihte ilk defa öldürülen bir Ülkü Ocakları Başkanına şahitlik ederken maalesef Türk milliyetçiliğini ve Ülkü Ocaklarını savunan malum siyasi partinin bir taziyede bile bulunamadığını, liderlerinden izin almadan kimsenin mesaj bile yayınlayamadığını ibretle gördük. AK Parti’nin 20 yıllık iktidarı boyunca sistematik bir şekilde Türk milliyetçiliği ayaklar altına alınıp, camilerden bile T.C. yazıları kaldırılırken, andımız yasaklanırken, 13 milyon sığınmacı ile Türk kimliği asimile edilirken, üzerine bir de Türk milliyetçisi bir ocak başkanının, bir akademisyenin öldürülmesi işin artık ciddi boyutlara geldiğini gösteriyor.” dedi.
“DEVA PARTİSİNDEN
AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”
“Hayretle bakıyoruz ki; iktidar binlerce Türk doktorunu yurtdışına kaçırttıktan sonra bir Afgan pratisyen doktoru Sandıklı Devlet hastanesi başhekimliğine atayıvermiş.” diyen Tekdemir, “Türk milleti ve Türk milliyetçiliği sahipsiz değildir. Biz buradayız. Zafer Partisi olarak Atatürk çizgisinde düşünen Türk milliyetçisi bütün Afyonluları partimiz çatısı altına davet ediyoruz. Ayrıca DEVA Partisi Afyon İl Başkanlığından genel başkanları eski AKP’li Babacan’ın yaptığı ‘Anayasadan Türk tanımını çıkartmak istiyoruz, vatandaşlık tanımını değiştirmek ve Kürtçeyi anayasaya koymak istiyoruz.’ vahim cümlesiyle ilgili açıklama talep ediyoruz. Köpeksiz köy buldunuz da, değneksiz mi dolaşıyorsunuz?” ifadelerini kullandı.
“ÜNİVERSİTELİ
GENÇLER 15 ŞUBAT’A KADAR İKAMETİNİZİ ALIN”
CHP ve İYİ Parti yöneticilerini tepkisizlikle suçlayan Tekdemir şunları kaydetti: “Ey CHP ve İYİ Parti İl Başkanlıkları, bu sözleri söyleyenlerle aynı masada ittifak mı yapıyorsunuz, neden tepki göstere miyorsunuz? AK Partinin seçimleri garip bir şekilde Nisan yâda Mayıs ayına alma girişimi için de bütün üniversite öğrencilerine acil seçmen kayıtlarını Afyon’a almaları için çağrı yapıyoruz. İlimizde 35 bin üniversite öğrencimiz varken sadece 9 bin öğrenci ikametini Afyon’a almış durumda. Sevgili üniversite gençleri, yüzyılın en kritik seçiminde geleceğiniz için bu seçimlerde oy kullanmanız şart ve 15 Şubat’a kadar en yakın nüfus müdürlüğü ve yüksek seçim kuruluna şahsen başvurmanız elzemdir. AK Partinin bu tuzağına lütfen düşmeyin.”
“VALİLİKTEN ÇETİNKAYA’YA ANMA TALEP EDİYORUZ”
Tekdemir sözlerini şöyle tamamladı: “Son çağrımızda sayın valiliğedir. Ali Çetinkaya’nın valilik önündeki büstü yıllardır bilerek bakımsız, kitabesi okunmayacak halde bırakılmış durumda. Yakın zamanda tekrar gördüm ve çok üzüldüm. 21 Şubat’ta ölümünün 73. yıl dönümünde İstiklal Savaşının ilk kurşununu atan, efsane komutanın anılması ve büstünün de restore edilmesinin sağlanmasını talep ediyoruz. Malum, Afyon’da Atatürk’e doğrudan dil uzatamayanlar, adını törenlerde anamayanlar, Atatürk’ün bütün silah arkadaşlarını itibarsızlaştırmaya, hatıralarını silmeye çalışıyorlar. Biz sayın valiliğin bu konuda hassasiyet göstereceğine inanıyoruz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi