Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Cumhurbaşkanımız açık ara farkla kazanacak”

Türkiye’nin dünya ülkelerine örnek

Türkiye’nin dünya ülkelerine örnek bir sağlık sistemi olduğuna değinen AK Parti Milletvekili Adayı Dr. Hakkı Öztürk, Afyonkarahisar’a çeşitli sağlık yatırımları yapıldığını, 28 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ikinci tur seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açık ara farkla kazanacağını söyledi

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar beşinci sıra milletvekili adayı Dr. Hakkı Öztürk, gazeteniz Kocatepe çalışanlarını ziyaret ederek 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak ikinci tur Cumhurbaşkanı seçimi için süre gelen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
“DAHA GÜÇLÜ BİR
TÜRKİYE İÇİN ÇABALIYORUZ”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili adayı Dr. Hakkı Öztürk, 14 Mayıs 2023 tarihinde Türkiye’nin önemli bir seçim süreci yaşadığını belirtti. Öztürk, “14 Mayıs itibarıyla Türkiye gündeminde önemli bir seçim süreci yaşadık. Biz de milletvekili adayı olarak bu süreçte çalışmalarımızı sürdürmüştük. Hamd olsun Afyonkarahisar ilimiz hem cumhurbaşkanımıza hem de partimize büyük bir teveccüh gösterdi. Mecliste Cumhur İttifakı olarak çoğunluk milletvekili sayısına ulaşmamıza rağmen çok küçük bir Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı. Bu vesileyle çalışmalarımızı yine 28 Mayıs Pazar günü yapılacak ikinci tur Cumhurbaşkanı seçiminde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmesi amacıyla Türkiye Yüzyılı vizyonuyla birlikte ülkemize son 21 yılda getirdiği kazanımları daha ileriye taşımak için çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ni özellikle dünya ölçeğinde tam bağımsız güçlü, sözü dinlenir bir ülke haline getirmek için çabalıyoruz. Milletimizin hem içeride hem dışarıda varlığını, itibarını, güçlendirmek üzere bir Türkiye için uğraş veriyoruz.” dedi.
“CUMHURBAŞKANIMIZ AÇIK
ARA FARKLA KAZANACAK”
“Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım attığımız bugünlerin gerçekten çok önem arz ettiğini düşünenlerdenim.” diyen Öztürk, “Bunun bilincinde olan bir kişi olarak 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanımızın seçimi açık ara bir farkla kazanacağını umut ediyoruz, biliyoruz. Çünkü 14 Mayıs 2023 tarihindeki seçimde milletimiz buna teveccüh gösterdi. İnşallah devamı gelecek. Bu kapsamda çalışmalarımızı sürdürürken çok değerli basınımızı da, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ziyaret etmek üzere sizlerle biraraya geldik. Hem adaylık süreci içerisinde hem de Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçim çalışmaları sürecinde çok dengeli ve genel olarak, Afyon kamuoyunu hem bilgilendirici çalışmalar yaptınız. Bizlerin yeni seçim döneminde hem milletvekili adayı olarak hem AK Parti hükümetlerinin yeni dönemde yapacağı çalışmaları çok güzel bir şekilde kamuoyuna duyurmakla ilgili önemli görevler üstlendiniz için teşekkür mahiyetinde bir ziyaret yapmak istedik. Hem de geleceğe yönelik olarak da beklentilerimi sizlerle de paylaşmak istedim.” diye konuştu.
“ŞEHİR HASTANELERİ
GERÇEKTEN YÜZAKIMIZ OLDU”
Sağlık Bakanlığı’nda genel müdürlük görevinden 14 Mayıs 2023 28. Dönem Milletvekili Genel Seçim sürecinde istifa ettiğini hatırlatan Öztürk, “Allah kısmet ederse ben yeniden görevime döneceğim. Veya yine bakanlık içerisindeki farklı bir görevlendirme suretiyle işimize devam edeceğiz. Sağlık camiası içerisinde sağlıkta dönüşüm programıyla birlikte milletimize özellikle sağlığa erişim, sağlıkta kalite, sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi, sağlık vizyonunun geliştirilmesi gibi çalışmalar bizim özel ilgi alanımız oldu. Kocatepe Gazetesine yaptğıım ilk ziyaretimde de ifade etmiştim. Cumhurbaşkanımız liderliğinde geliştirdiğimiz sağlıkta dönüşüm programı dünya ülkelerine de örnek bir program haline gelmiştir. Bugün sağlık sistemleri aslında birçok unsurlarıyla bile test ediliyor. En son Covid-19 pandemi döneminde dünyadaki bütün gelişmiş ülkelerin sağlık sistemi de acil hallere, kriz hallerine hazırlıklı olup olmadığı yaşanan örneklerle karşımıza çıktı. Biz gördük ki bugün aslında dünyadaki sağlık sistemleri, sosyal devlet olgusu en gelişmiş ülkelerde, İngiltere’de, Fransa’da, İtalya’da, İspanya’da sağlık sisteminin artan sağlık ihtiyacına cevap veremediğini gördük. Bu cevap verememezlik sonucunda da vahim durumların ortaya çıktığını yoğun bakımların yetersizliği nedeniyle yaşlı bireylerin seçilmek suretiyle hastaneye alınmadığı, ölüme terk edildiği tabloları maalesef üzülerek izledik. Ülkemizde bunun tam tersi olarak da özellikle AK Parti hükümetleri döneminde, AK Parti hükümetlerinin sağlık vizyonuyla oluşturulan şehir hastanelerinin ihtiyaca ne kadar cevap verdiğini ve gerçekten yüz akımız olduğunu da hep beraber gördük. Bunlar hizmet boyutundaki icraatlarımızdır.” şeklinde konuştu.
“HİZMETLER DEĞİŞEN İHTİYACA
GÖRE GELİŞEREK ARTACAK”
AK Parti hükümetlerinin diğer icraatları gibi şehir hastanelerinin de yoğun eleştiri aldığını belirten Öztürk şöyle konuştu: “Diğer icraatlarımız gibi çok yoğun eleştiri alanlardan biride şehir hastaneleriydi. Özellikle büyüklüğüyle ilgili olarak yeri geldi ‘Hastaneler çok büyük yapılmış. Vatandaş içinde kayboluyor. Maliyetler çok yüksek.’ denildi. Fakat Cumhurbaşkanımızın her zaman bize ifade ettiği bir husus bu milletin bütün bireyleri yaradılanın şereflisi olarak her zaman birinci sınıf insandır. O vesileyle özellikle dar zamanlarında müracaat ettiği devlete ait hastanelerde en iyi hizmeti alacak şekilde bu sistem dizayn edildi. Hamd olsun bugün geldiğimiz nokta dünyayla boy ölçüşülebilecek, hatta birçok alanda dünya standartlarında üzerinde bir sağlık hizmet sunma noktasına geldik. Elbette ki geliştireceğimiz birçok alan var. Yapılandıracağımız birçok alan var. Hem Türkiye genelinde hem Afyonkarahisar ilimizde inşallah önümüzdeki dönemde de bu hizmetlerin geliştirilmesine yönelik projelerimizi milletvekili adaylık dönemindeki seçim öncesi programlarda açıkladık. Ama yine ifade etmek isterim. Hem üniversite hastanemizin hem devlet hastanemizin hizmetlerini değişen ihtiyaçlara göre artarak geliştirilmesini sağlayacağız. Üniversite hastanemiz bünyesinde yapılacak yüz yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi projesinin temelini en kısa zamanda atmak üzere çalışmalar sürüyor. Bu proje özellikle Afyon’umuzun hem termal hem sağlık turizmi bağlamında da önemli bir vizyonu olacak.
“AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞINDA
YAPILANDIRMA SÜRÜYOR”
“Seçim döneminde vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda şehrin doğu bölgesinde yapılacak yüz yataklı hastaneyle ilgili yer bulma çalışmaları devam ediyor.” diyen Öztürk şunları söyledi: “Ağız ve diş sağlığı hizmetleri bilindiği üzere geçmiş dönemde hemen hiç verilmezdi. Sağlıkta dönüşüm programıyla birlikte ülke genelinde hem ağız ve diş sağlığı merkezleri hem de ağız ve diş sağlığı hastaneleri olarak yapılandırma çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda da Sağlık Bakanlığına bağlı 50 ünitelik ağız ve diş sağlığı merkezimizin yapımı devam ediyor. Üniversite hastanemizi de bu anlamda geliştirme ve büyütme çabaları olacak. Henüz planlama aşamasında olmakla birlikte yeni bir hastane yapılmasına yönelik de bir çalışmayı başlatmak gerekiyor. Öyle gözüküyor. Çünkü artık yetmiyor. Hem öğrenciler için hem hizmet almak isteyen vatandaşlarımız için. Bunun yanında birinci basamak ağız ve diş sağlığı merkezi hizmetleriyle ilgili şunu size söylemek isterim. Bildiğiniz gibi Türkiye’de modern anlamıyla aile hekimliği uygulaması yaklaşık olarak 12 yıldır devam ediyor. 2005 yılında başlamıştı. Türkiye’nin tamamı 2010 yılında bu sisteme eçti. On üç yıl olmuş başarıyla sürdürülen bir program. Bunun üzerine AK Parti’nin 2023’ten itibaren Türkiye Yüzyılı vizyonu içerisinde Aile Ağız ve Diş Sağlığı hizmetleri var. Aile diş hekimliği modeli var. Bunun pilot uygulamaları başladı. Pilot uygulamadan sonra yaygınlaştırarak geliştireceğiz ki bunun en temel sebeplerinden birisi daha hastalık gelişmeden ve önleyici hizmetlerimizi ve bilgilendirici faaliyetlerimizi vatandaşlarımıza sunabilelim. En başta sağlıklı ağız sağlığı güçlü bireylerin oluşmasına katkı verebilirim. Ali diş hekimliği uygulaması önemli bir alandır. Ülkemiz için önemli bir çalışma. Şu anda Afyonkarahisar’da yok ama ilk yaygınlaştırma sefahatinde başlanacak illerden biride Afyonkarahisar olacak inşallah. Bunların yanında tabii bir taraftan da fiziksel alanların oluşmasıyla birlikte ilave olarak teknolojiye uygun donanımlarımızın da hastanelerimize kazandırılması gündemdedir.”
“VATANDAŞLARIMIZDAN VE BASINDAN
GERİ BİLDİRİMLER ALIYORUZ”
Dr. Hakkı Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü: “Afyonkarahisar Devlet Hatanemiz bünyesinde bir Tüp Bebek Uygulama Merkezi açılması çalışmaları devam ediyor. Bu merkez devlet hastanesi bünyesinde de bütün vatandaşlarımıza hizmet verecek hale geliyor. Bundan sonra eksikleri sayarak sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda sağlıkla ilgili değişen ihtiyaçlar nelerse onları almak, gerek basınımız yani sizler aracılığıyla, gerekse yaptığımız ziyaretlerde geri bildirimleri alıyoruz. AK Parti’nin Sağlık Endüstri Projesinide ifade etmiştik. Gerek Afyon’un termal turizm kapasitesiyle birlikte gerekse sağlık endüstri bölgesi uygulamasıyla birlikte kanun ve mevzuat altyapısı yapılmışsa o işin yarısını bitirmişiz demektir. Bundan sonra daha önü açılacaktır. Yeni dönem vizyonu içerisinde Cumhurbaşkanlığımız bünyesinde Sağlık Endüstrileri Başkanlığı kurulmasıyla ilgili bir plan var. Bunun da kurulmasıyla birlikte ilk izdüşümünü ve ilk olarak Afyonkarahisar’dan başlatılıyor olmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum.”
“SAĞLIK PERSONELİ
EKSİKLİĞİMİZİ GİDERECEĞİZ”
Öztürk şu ifadelere yer verdi: “Sağlıkta çok önemli bir eksiklik alanımız, sağlık personeli noktasındaki ihtiyaçlarımızdır. Ülkemizde geçtiğimiz zaman diliminde AK Parti hükümetleri öncesindeki dönemde maalesef yanlış planlama hataları, tabip örgütlerinin maalesef vatandaş lehine bu işlere bakmaması, sebebiyle bu tablo ortaya çıktı. Biz göreve başladığımızda bunlar bize açıkça şöyle ifade ediliyordu. Türkiye’de hekim eksikliği yok. Dağılımda problem vardı. Fakat biz dağılım problemini çözdükten sonra yorganı nereye çeksek maalesef yetişmedi. Bu yorgan üstümüzü örtmeye yetmedi. Bu kapsamda 2007 yılında erken dönemde de Gökçe Tıp Fakültesi kontenjanlarını artırarak başlamıştık. Bugün geldiğimiz noktada yaklaşık 15 bin tıp fakültesi talebesi üniversitelerimizde kontenjan olarak yetişiyor. Önümüzdeki sınav döneminde de yine yetişecek. Buna rağmen hekim açığımız devam ediyor. Biz OECD ortalamasına baktığımız zaman on bin nüfusa düşen hekim sayısında maalesef en son sıradayız. En sondan bir önceki sıradayız. Avrupa Birliği ortalamaları da böyledir. Vatandaşlarımız hastane gittiğinde hekim bulamamaktan şikâyet ediyorlar. Hekimimiz bazen istifa ediyor, ayrılıyor. Mecburi hizmetten veriyoruz, tamamlıyoruz. Bir hekim 6 yılda, uzman hekim 10 yılda, bir yan uzmanlık alanı da eklediğinde 14 yılda yetişiyor. Ne kadar erken tedbir alırsanız meyvelerini bugünden almaya başlıyoruz. İn şallah önümüzdeki dönemde mecburi hizmet atamalarıyla, vatandaşlarımızın eksik olduğunu ifade ettiği alanları mecburi hizmetle doldurmak suretiyle ki hizmetin asli unsuru olan sağlık personelini de ilimize kazandırmak suretiyle vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerini en iyi ve en nitelikli şekilde karşılamamak üzere de çalışmaları sürdürmüş olacağız.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti