Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Cumhuriyet karşıtı fikir Kurtuluş Savaşı’nı görmezden geliyor”

Bu haberin fotoğrafı yok

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, son yıllarda Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet kuruluşunun itibarsızlaştırmaya çalışıldığından yakındı. İnkaya, Cumhuriyet’e karşı olan fikrin, Kurtuluş Savaşı’nı görmemek için elinden geleni yaptığını ileri sürdü

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya parti binasında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda partililer Ahmet Hastürk, Nazife Lafçı ve Necla Baykara da hazır bulundu.
“KURTULUŞ VE CUMHURİYET İTİBARSIZLAŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR”
Mehmet İnkaya, 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferini ve 26 Ağustos 1922 Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı Zaferinin tüm Afyonkarahisar ve Türkiye’ye kutlu olmasını diledi. İnkaya, “Ben tarihte esareti kabullenememiş bir milletin çocuğu olarak, bundan 948 yıl önce Anadolu’yu Türklere vatan yapan Sultan Alpaslan’ı, düzenli orduyu, vatanın kurtarılmasını hazırlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kuvvet Komutanlarımızı minnetle anıyorum. Mehmetçiğimizi, askere su, ekmek, mermi taşıyan nine, dede, çocuk kız, kızan hepsini minnetle anıyor kıymetli ecdadıma Allah’tan rahmet diliyorum. Son yıllarda Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetin kuruluşu itibarsızlaştırmaya çalışılıyor. Bu görüş 96 yıldır padişah taraftarlarınca Türk halkına hazmettirilmeye çalışılıyor. Cumhuriyete karşı olan bu fikir, Kurtuluş Savaşı’nı görmemek için elinden geleni yapmaktadır. Kurtuluş Savaşı’nı unutturmak için Çanakkale Zaferini öne çıkarmak bu fikirlerimi desteklemektedir.” dedi.
“ZAFERLER SİYASİ
GÖRÜŞLERE ALET EDİLMEDİ”
Gerek Kurtuluş gerekse Çanakkale Zaferlerinin işgalci güçleri yurttan atmak için can verilen mücadele olduğunu belirten İnkaya, “Her iki zafer de kahraman atalarımın vatana düşmanı sokmamak için, vatanını işgal edenleri yurttan atmak için canını verdiği namus mücadelesidir. Cumhuriyet yönetimini, Atatürk ilke ve inkılâplarını eleştiriyorum diye, Kurtuluş Savaşı’nı 26 Ağustos-9 Eylül arasını, görmezden gelmek, kendi soyuna hakarettir. Yazık! Biz Türkler tarih boyunca zaferler kazandık ama bu zaferleri siyasi görüşlerimize alet etmedik. Bundan sonra da Kurtuluş Savaşı’nın önemi tartışılmamalıdır. Tüm dünya bilmektedir ki 624 yıl hüküm sürmüş olan Osmanlı Devleti’nin küllerinden bir ulus devlet doğmuştur.” diye konuştu.
“CUMHURİYET SONSUZA
KADAR YAŞAYACAK”
“Bu Ulus Devlet Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından büyük bir özveriyle kurulmuş, 96 yıldır da yaşatılmaktadır” diyen İnkaya, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza kadar da yaşayacaktır. Bu düşüncelerle Zafer Bayramını önemsiyoruz. Çünkü bu savaş Türk Milletinin namusunu, özgürlüğünü, bayrağını, vatanını, ezanını, ismini koruma savaşıdır. Kanla yazılmıştır ve Türk Milleti bu savaşı önemsemektir. 27 Ağustos Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtulduğu gündür. Mehmetçik, ecdat mezarını düşmana daha fazla çiğnetmemek için şehit, gazi olmuştur.” şeklinde konuştu.
“BAKAN İKTİDARI HALKA ŞİKÂYET ETTİ”
Yanan ormanlarla ilgili olarak sorumluların durumu seyredip bahaneler ürettiklerini söyleyen İnkaya şöyle konuştu:
“Her nedense çeşitli yerlerde, aynı tarihler arasında onlarca yangın çıkmıştır. Bu teknoloji çağında, yangınları ne kimin çıkardığı, ne sebebi, ne amacı, doğru dürüst halka anlatılmıştır. Hatta sorumlu bakan yangın söndürme uçaklarının uçurulamayacağını, suyu taşıyamayacağını, söylemiş. Hatta kendi iktidarını Türk milletine şikâyet etmiştir. Bir bakanın şikâyet etme hakkı yoktur. Bakan çözüm bulandır. Bu millet size vekâlet verip milletin yapması gereken işleri siz yapın diye gönderdi. Siz de , ‘Üç tane yağ kaçıran uçak, 3 tane hangardan çıkamayan uçak var. Buyurun kim uçurmak isterse uçursun’ diyemezsiniz. Bir Bakan , ‘Bunlarla da bu yangın sönmez’’ deme hakkına sahip değildir. Bakan Bey bu konuda kötü örnek olmuştur. Neyi yapmak istiyor? Bilemedik. Ama olan ormanlarımıza oldu ormanlarımız yandı, kül oldu bitti. İçinde sayısız ağaç, hayvan yandı. Bizlerde balık hafızamızda, birkaç güne kadar olayı unutur gideriz.”
“İYİ PARTİ KADINA ŞİDDETİ KINIYOR”
Türk Milleti’nin kadına büyük önem verdiğini belirten İnkaya şunları söyledi:
“Yüce Türk Milleti kadına ‘Hanım’ diye seslenmiş onu başında han kabul etmiştir. Onu önemsemiş bir millettir. Farklı kültürlerin etkisi ile insanlarımız da farklı zihniyetler doğmuş, fiziki olarak eksik olan kadına, şiddet uygulamak erkeklerde kahramanlık haline gelmiştir. Osmanlı İmparatorluğunu yıkılma döneminin son 100 yıl içerisinde savaşlar nedeniyle, şehirlerde kadınlar kapatılmış onların etki ve yetkileri kısıtlanmıştı. Kadın bir mal ve meta gibi görülmeye başlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nde kadına seçme ve seçilme hakkı tanınmış, kadınlar topluma, özellikle şehirlerde şehir hayatındaki işlere alıştırmaya çalışılmış, ama toplum hala kadını ikinci sınıf bir insan görmeye devam etmiştir. Bunların sonucu olarak, kadın günümüzde hala layık olduğu yeri bulamamıştır. Her türlü şiddeti kınadığımız gibi kadına uygulanan şiddeti İYİ Parti olarak kınadık. Bundan sonrada kınamaya devam edeceğiz, ta ki kadına insan gibi davranılana kadardır.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi