Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Daha önce yaşanılan olumsuzlukları unutturmak istiyoruz”

“Daha önce yaşanılan olumsuzlukları unutturmak istiyoruz”

CHP’nin yeni atanan Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Yusuf Onur Seçme, Afyonkarahisar örgütlerinin bundan sonra güzel şeylerle anılmak istediğini söyledi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar eski Merkez İlçe Başkanı, İl Yönetim Kurulu eski Üyesi, İl Genel Meclisi (İGM) Üyeliği 1. sıra adayı Av. Yusuf Onur Seçme, CHP İl Başkanlığı görevine atandıktan sonra ilk röportajını Kocatepe Gazetesi muhabirine verdi.
“ÖNCELİĞİMİZ GENEL SEÇİMLER OLACAK”
Burcu Aydın: CHP Afyonkarahisar İl Yönetim Kurulu Başkanlığına atandınız. Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yeni görevinizin hayırlı olmasını diliyoruz. Yeni bir yönetim olarak öncelikleriniz neler olacak?
Y. Onur Seçme: Teşekkür ederim. Seçime çok az bir zaman kaldı. Bugün itibariyle 97 günlük bir sürecimiz var. Önceki il başkanımızın da milletvekili adaylığı sebebiyle istifasından sonra yeni bir yönetim kurulu oluşturduk. Herkesi kapsayacak, kucaklayacak parti politikalarını benimsemiş nitelikli bir yönetim hazırladık. Onlarla birlikte artık bugünden tezi yok diyerek sahada olacağız. Önceliğimiz haliyle önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekiliği Genel seçimleridir. Bu yönde ilçelerimizle, ilçe başkanlarımızla irtibatlı şekilde gerek Millet İttifakı’nın ortak mutabakat metni çerçevesinde gerekse parti politikalarımız özünde yoğun bir çalışma temposuna hazırız. Hatta başladık da diyebiliriz.
“YAŞANDIĞI KESİN OLMASADA OLUMSUZLUKLARI UNUTTURACAĞIZ”
Burcu Aydın: Partiniz Afyonkarahisar özelinde zor bir zamandan geçiyor. Özellikle sizin jargonuzunnuza il örgütünde milletvekili aday adaylığı için istifa eden eski il başkanınızın partinizdeki kadınlara yaptığı iddia edilenler kamuoyunun gündeminde tazeliğini korumakta. Özellikle seçim dönemi gibi hassas bir zamanda bu konudaki tavrınız ne olacak? Başta kadınlar olmak üzere kemik CHP seçmenine bu vesileyle neler söylemek istersiniz?
Y. Onur Seçme: Daha önce yaşanıldığı iddia edilen olumsuz bir süreç var. Ama biz bunların hepsini unutturmak istiyoruz. Yani yaşanıp yaşanmadığı henüz kesinleşmemiştir. Ortada netleşmiş bir durum olmamasına rağmen bazı medya kuruluşları aracılığıyla haberdar olduğumuz konular var. Biz bunları iyisiyle kötüsüyle bir kenara bırakıp kendi işimize odaklanıp önümüzdeki süreci çok iyi değerlendirmek istiyoruz. Hedefimiz Afyon’dan en az iki milletvekilini Cumhuriyet Halk Partisi’ne kazandırmaktır. Çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırdık. Gerek altılı masanın toplam dokuz ana başlıkta 2 bin 500 vaadi üzerine Afyonkarahisar’ımız özelinde yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Halka bu projeleri anlatacağız. Bu artık mutabakat metninin ötesinde ciddi bir hükümet programıdır. Bu hükümet programında Afyon’umuza ve ülkemize yapabileceğimiz katkılar anlamında bunları halkımıza iyi anlatabilirsek ben Afyon’da güzel bir başarıyı elde edebileceğimizi düşünüyorum.”
“SÜRE KISA AFYON’DA ÖN SEÇİM İHTİMALİNİ DÜŞÜK GÖRÜYORUM”
Burcu Aydın: En az iki milletvekili çıkarmak niyetinde olduğunuzu söylediniz. Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerden bir de CHP. Seçime kısa bir zaman var. Nasıl bir yol izleyeceksiniz? Partiniz için millevtekili adaylığında ön seçim olacak mı? Mevcut milletvekiliyle ilgili durum ne olacak?
Y. Onur Seçme: Partimizin genel merkezi tarafından resmi süreç henüz YSK tarafından da açıklanmış değil. Şu anda aday adaylarımız sahada yoğun bir çalışma içerisinde, gerek örgütlerimize gerekse ilçe başkanlıklarımıza ziyaretlerde bulunuyorlar. Gerek halkla ve gerek sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine ziyaretlerini sürdürüyorlar. Resmi süreç açıklandıktan sonra Afyon’da ben ön seçim olma ihtimalini sürecin kısa olması sebebiyle düşük görüyorum. Ama tabii ki genel merkezin talimatları doğrultusunda ön seçim yapılması veya yapılmaması konusunda, aday belirleme süresince onların vereceği görevleri yapmaya hazırız. Afyon’da başarılı ve çalışkan bir vekilimiz var. Genel merkezin takdirinin hangi yönde olacağını, bu konuda nasıl bir değerlendirme yapılacağını biz de önümüzdeki günlerde sizler gibi öğreneceğiz.
“ARTIK GÜZEL ŞEYLERLE
ANILMAK İSTİYORUZ”
Burcu Aydın: CHP örgütlerinde Afyonkarahisar özelinde sular durulacak mı?
Y. Onur Seçme: Bizim yönetim kurulumuzu oluştururken de siyaset bir ekip işi olduğundan herkesin sesi olabilmek adına daha önce diğer il başkanlarımızla çalışmış, onların çalışma ekiplerinde bulunan arkadaşlarımıza da mümkün olduğunca yer vermeye çalıştık. Artık güzel şeylerle anılmak istiyoruz. İl yönetimimiz ve kendi başkanlığımız adına güzel işler yapmak istiyoruz. Kendi enerjimizi artık sahaya verip daha başarılı bir seçim süreci atlatmak düşüncesindeyiz. Birkaç gün önce ilk yönetim kurulu toplantımızı yaptık. Arkadaşlarımızla önümüzdeki günlerde görevlendirmelerimizi de yapacağız. Ondan sonra başarılı sinerjili bir ekip sahaya hâkim, çalışkan, daha önce de parti politikalarımızla ilgili çok yoğun çalışmış insanlarla, tecrübeli insanlarla yola devam edeceğimiz için il, ilçe milletvekili ya da ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri gibi bir ayrım olmaksızın herkes CHP’nin bir neferi olarak partimizin iktidarı için yoğun mesai harcayacak.
“ŞU ANDA MİLLET İTTİFAKI MECLİS ÇOĞUNLUĞUNU
ALMIŞ DURUMDA”
Burcu Aydın: Bir siyasetçi olarak Millet İttifakı’nın durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Y. Onur Seçme: Ben şu an itibariyle yapılan anketler kamuoyu yoklamaları diğer kamu araştırmalarından gördüğüm üzere şu anda Millet İttifakı olarak meclis çoğunluğunu fazlasıyla elimize almış durumdayız. Bu iktidar kanadından da zaten yüksek sesle dile getirilip kamuoyunda paylaşılan gerçeklerdendir. 13 Şubat itibariyle Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını açıklanmasından sonra da bu rüzgârın daha hızlı eseceği ve daha başarılı sonuçlar alacağımız ihtimalini kuvvetli görüyorum. Bu anlamda başarılı olacağımıza inanıyorum ben. Çünkü zira Millet İttifakı altı farklı dünya görüşüne sahip partinin bir araya gelip memleket meselesini öz alıp yoğun çalışmalar yapmış ve 2 bin 500 başlık üzerine toplumun sorunlarını analiz edip ortak bir metin üzerinde anlaşmış bir ekiptir. Büyük bir masadır. Türkiye artık 14 Mayıs’tan sonra artık ehil kadroların oluşturacağını düşünüyorum.
“SÖZKONUSU VATANSA
GERİSİ TEFERRUATTIR”
Burcu Aydın: Altı farklı dünya görüşü ve siyasi duruş ortaya koyan kişilerden oluşan altı siyasi partinin biraraya geldiğiniz söylediniz. Yakın geçmişte bunlar yan yana gelmezken birbirlerini sert sözlerle eleştirirken uzlaşı ve mutabakat nasıl sağlandı?
Y. Onur Seçme: Aslında bu uzlaşı çok eskiye de dayanıyor. Yani İYİ Parti’nin grup kurmasında bizim milletvekillerimizden İYİ Parti’nin meclis grubunu oluşturmasından itibaren çok uzun 4-5 yıllık bir süreci kapsamaktadır. Bunun evveliyatına baktığımız zaman amaç ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimiyle bu partiler kendi siyasi kaygılarını ve düşüncelerini ortak metinde birlikte bir araya getirip ‘söz konusu vatandır.’ diyerek bir araya geldiler. Ve çok da güzel çalışmalar yaptılar. Bundan sonrasında da Mayıs ayından sonra, seçimlerden sonra da ülkeyi yönetmek üzere ehil kadroları oluşturup başarılı bir grafik çizeceklerine inancım tamdır.
“HELALLEŞME ÇAĞRISI SONRASI
İZLENEN POLİTİKALAR BAŞARILI”
Burcu Aydın: Partinizin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun helalleşme konusundaki çağrısı kamuoyunda çok tartışıldı. Kılıçdaroğlu’nun bu çağrısı sami mi?
Y. Onur Seçme: Bilindiğü üzere idarelerde devamlılık esastır. Birbirine zıt görüşler üzerinden eleştirmek yerine toplumun milli ve manevi değerleriyle uzlaşmak, o yönde politika üretmek anlamında Sayın Genel Başkanımızın helalleşme adı altında daha önce yanlış olduğu düşünülen toplum tarafından karşılık bulunmadığı düşünülen ama altı ok ilkelerinden de taviz vermeksizin oluşturulan politikaların başarılı olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda gerek partinin önünün açılması gerekse halkın partimize destek vermesi açısından olumlu bir geçiş olduğunu düşünüyorum.
“MİLLET İTTİFAKI YÖNETİMİ
BU ÜLKEYE İYİ GELECEK”
Burcu Aydın: Yarın sabah uyandığımızda sandığa gitsek. Partinizin CHP olarak tek başına ve Millet İttifakı çatısı altında Millet İttifakı geneli itibariyle nasıl bir öngörünüz var?
Y. Onur Seçme: Millet İttifakının tüm bileşenleriyle birlikte iktidar olacağını gerçek anlamda düşünüyorum. Çünkü uzun süredir kamuoyu araştırmalarında mülteci sorununun ülkede ciddi bir problem teşkil ettiği görüldü. Ekonomik sorunlar, ciddi problemler teşkil etmekte. Bunun gibi birçok başlığı sayabilirim. Bunlara ilişkin olumlu çözümler ve daha önce denenmiş projeleri de göz önüne aldığımızda Millet İttifakı’nın bu ülkeye doğru, iyi geleceğini yönetimsel anlamda başarı sağlayacağını düşünüyorum.
“ÜYE SAYIMIZ ARTIYOR YAKINDA ROZET
TÖRENE YAPACAĞIZ”
Burcu Aydın: Afyonkarahisar CHP il, ilçeler, beldeler ve köylerde taze kan, yeni üye kayıtları var mı? Partinize bir ilgi söz konusu mu?
Y. Onur Seçme: Sürekli haftalık ve aylık olarak üye artışları, ayrılanlar konusunda sürekli raporlandırma genel merkezimiz tarafından yapılır. Önümüzdeki günlerde yoğun üye katılımıyla ilgili bir partimize diğer partilerden gelenler olsun ilk defa siyasete girenler olsun ya da ilk defa oyunu kullanacaklarla ilgili bir rozet töreni düzenleme düşüncem var. Şu anda sayıları tam netleştirmek kolay değil. Ama partimize yoğun bir katılım var ve bu sayı günen güne artıyor. Politikalarımızın doğru olduğunu düşünen insanlarımız CHP safında yer almaya başladılar. Bu anlamda olumlu katılımlar var. Önümüzdeki günlerde de inşallah hızlı bir çalışmayla bu arkadaşlarımızı basın mensuplarıyla da tanıştıracağız.
“EKONOMİ POLİTİKALARIMIZLA
HALKIMIZ RAHAT BİR NEFES ALACAK”
Burcu Aydın: Toparlarsak yüksek enflasyon hayat pahalılığı başta sabit ve dar gelirliler olmak üzere her kesimden insanın canını yakıyor. Ekonomik gidişatla ilgili herhangi bir yorum ve öneriniz var mı?
Y. Onur Seçme: Millet İttifakı bileşenleri olarak ve Cumhuriyet Halk Partimizin Ekonomi Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcılarımız olsun diye kurullarımız olsun bu anlamda yoğun bir çalışma içerisindeler. Zaten çıkan ortak mutabakat metninde ilk yapılacaklar arasında kısa vadede yapılacaklar ve uzun vadede yapılacaklar olarak bir planlama var. Gerek enflasyon gerek işsizliğin azaltılması gerek bunlara kurumsal çözümler üretmek için olumlu projeler var. Bunların da uzun vadede başarı sağlayacağını düşünüyorum. Geçim zorluğu çeken fakirlikte artan yüzdelerin düşürülmesi adına olumlu çalışmaların olacağını biliyorum. Bu politikalarla halkımızın rahat bir nefes alacağına inanıyorum.
“BASIN AÇIKLAMALARINI HALKLA BÜTÜNLEŞEREK YAPACAĞIZ”
Burcu Aydın: Yeni il yönetim kurulu olarak mutat basın toplantıları yapacak mısınız?
Y. Onur Seçme: Evet, amacımız halkımızı bilgilendirmek adına basınımızın güzide temsilcileri bizim sözlerimizi halkımıza ulaştırmaları adına basın toplantılarının önemli bir argüman olduğunu düşünüyorum. Yalnız basın toplantılarını parti binalarından, kapalı alanlardan çok halkın içinde, sokakta, sanayide olabilir, pazar yerinde olabilir. Halkın içinde halkı anlatarak yapabilirsek daha iyi olacağını düşünüyorum. Ben böylece daha büyük başarılarının geleceğini düşünüyorum. Bu anlamda toplantılarımıza devam edeceğiz. Ama amacımız halkla birlikte iktidara geldiğimizi anlatabilmek adına halkın içinde yapmayı daha çok tercih edeceğiz. Halkın partisi halkla bütünleşecek daha fazlasıyla. Halkçılık ilkemizi ön plana çıkaracağız. Çünkü biz sadece masa başında nutuk atmaktan ziyade insanımıza projelerimizi doğru anlatıp, alacağımız eleştirileri olumlu ve olumsuz bunları raporlayıp halka yeni politikalar üretmek üzere bir yola çıktık. Bu anlamda da halkın içinde bunu yaparsak daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Gerek politikalarımızı anlatma konusunda gerek altılı masamızın mutabakat metnini izah etmek üzere halkın içinde olacağız.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı