Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Denedik, gözlemledik, olmayınca uzaklaştırdık”

İYİ Parti Afyonkarahisar İl

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, gazeteniz Kocatepe’de yer alan röportajda partisini eleştiren ve ‘kullanıldım’ diyen Metin Atay’ın sözlerine sert tepki gösterdi. Yaptığı açıklamayla, konuşulanların asılsız ve partisini yıpratma amaçlı girişimler olduğunu söyleyen Mısırlıoğlu,  siyasi ahlak ve terbiyesi olmayan kişilere itibar edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Afyonkarahisar’da kısa sürede hızlı bir yükseliş elde eden İYİ Parti’nin seçime sayılı günler kala karalama kampanyalarıyla karşı karşıya kaldığını, İYİ Parti’nin eski üyesi Metin Atay’ın sözlerinin siyasi ahlaka uymadığını belirten İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’ndan ‘Partimizin her geçen gün büyüyüp gelişmesi birilerini rahatsız etmiş olacak ki maşa olarak kullanılmaya layık olan kişiler partimiz hakkında ezberletilmiş cümleler kuruyor.’ dedi. Mısırlıoğlu şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi çok sık kullanılan bir atasözü vardır. Meyve veren ağaç taşlanır diye… Eskiden taşı tutan da atan da bilinirdi. Şimdi o da bilinmiyor. İYİ Parti kurulduğu günden bu yana tüm Türkiye’de olduğu gibi Afyonkarahisar’da da dikkat çeken bir ivme yakaladı. Bunu kendine yediremeyenler zaman zaman kendi eline taş aldı, kimi zaman da taşı başkasına attırdı. Biz böyle hamlelere alışığız ve aslında beklediğimiz şeyler. Söz konusu şahıs partimizin eski bir üyesiydi. Kendisinin açıklamasında da belirtmiş olduğu gibi herhangi bir siyasi deneyimi yoktu. Ayrıca partimize rica minnet getirdiğini söylediği kişilerin de kendi hatrına partiye üye olduğunu, siyasi bir amaçlarının olmadığını söylemiş. Buradan da anlaşılacağı gibi bu kişinin siyasetle uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır. Biz demokratik ilkeleri olan ve adaletli bir partiyiz. Bizim partimizde kimse tepeden inme görev alamaz. Partide herhangi bir kademede yönetim görevi alacak kişi hele ki deneyimsizse bir süre gözlemlenir, eğitilir, rotasyondan geçirilir ve sonrasında bir görevlendirme gelir. Çok şükür ki partimizin kimseyi kullanmaya ve oyalamaya ihtiyacı yoktur. Bizim partimizde gönlüyle hareket eden, ilkelerimiz uğruna her şeyini feda eden yol arkadaşlarımız var. Biz kimseyi zorla partimizde çalıştırmayız. Çünkü biz gücümüzü yürekli, fedakar ve çalışkan üyelerimizden alıyoruz. Herkes yüreğini ortaya koyarak çalışıyor partimizde. İstediği menfaati sağlayamadığında ben bu parti için gece gündüz çalıştım diyen kişilerle zaten işimiz olmaz bizim. Bahsi geçen şahıs heyecanına yenik düşüp dolduruşa gelmiş olacak ki böylesine mesnetsiz açıklamalar yapmış. Partimizin kapıları yüreğiyle gelen herkese sonuna kadar açıktır. Bizim adam seçme gibi bir lüksümüz yoktur. Hepimiz bir anadan doğduk, topraktan geldik ve yine toprağa gideceğiz. İsteyen herkes partimize üye olup gönülden çalışabilir. Ancak belirttiğim gibi kurumsal bir kimliği olan partimizde yönetim görevi alacak kişilerin süzgeçten geçirilmesi çok normaldir. Bu şahsın açıklamaları bize gösterdi ki doğru yoldayız. Eğitim, liyakat ve adalet tabanında, yönetim kademesinde siyasi ahlaka sahip olan kişilerle yürümeye devam edeceğiz.”