Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dikkat!!! Bu tuzağa düşmeyin

Dikkat!!! Bu tuzağa düşmeyin

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Siber Şube Müdürlüğü ismi kullanılarak esnaflara ve vatandaşların cihazlarına erişilerek dolandırıcılık yapılmaya çalışıldığı bildirildi. Mağduriyet yaşanmaması için gelen mesajların ve dosyaların tıklanmaması, tıklama yapanların Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne adli müracaatta bulunması gerektiği açıklandı.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce yapılan araştmnalar sonucu, Afyonkarahisar Siber Güvenlik Şubesi adı altında faaliyet gösteren çetenin esnaf ve vatandaşların cihazlarına Zararlı Yazılım yüklemek suretiyle yanıltıcı ve aldatıcı mesajlar atıldığı belirlendi.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün ismi kullanılarak oltalama (Phishing) yöntemiyle, vatandaşlara atılan mesajlarla akıllı cihazlarına erişim sağlamaya çalışıldığı tespit edildiği bildirildi. Açıklamada, şu uyarılarda bulunuldu:

“Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatlarıyla soruşturma başlatılmıştır. Herhangi bir vatandaşın mağdur olmaması adına gelen arama ve mesajlara cevap verilmemesi, herhangi bir dosyaya tıklama yapılarak indirme işleminin yapılmaması, tıklama yapan vatandaşlarımızın da Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüze adli müracaatta bulunması gerekmektedir. Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızla iletişim sağlanmasında, resmi iletişim kaynaklarımız olan 112 Acil Çağrı Hattı, 0272 213 80 (21-22-23-24-25) numaralı hatlar ve siber.afyonkarahisar@egm.gov.tr resmi e-posta adresi kullanılmakta olup whatsapp vb. uygulamalardan iletişim kıırulmamaktadır. Kamuoyuna önemle duyurulur.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi