Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Erken seçim yok, seçim 2023 yılında yapılacak”

“Erken seçim yok, seçim 2023 yılında yapılacak”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Ayasofya kararının seçim için alınmış bir karar olmadığını belirterek, seçimin 2023 yılında yapılacağını söyledi

 

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen başkanlığında, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz ile yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk ve Gençlik Kolları Başkan vekili Hulusi Ceylan’ın katılımı ile gerçekleştirildi.
“AYASOFYA’NIN CAMİYE
DÖNMESİNDEN RAHATSIZ OLANLAR VAR”
Toplantıda konuşan Başkan Sezen, “Danıştay, 1934 yılında alınmış Bakanlar Kurulu kararını iptal etti ve Ayasofya’nın Camii olduğu ifade edildi. Açıkçası bu kazanılmış bir mücadelenin değil kazanmaya ahd edilmiş bir kavganın ilanıdır! Burada birilerinin çıkıp da Ayasofya üzerinden hükümetimize farklı açılardan saldırdığına da şahit oluyoruz. Önceki gün bir vatandaş çıkmış ‘Ayasofya Cami olunca çok seviniyorsunuz. Mazot 1 liraya mı düşecek’ diyor. Yahu Ayasofya müze iken mazot 1 lira mıydı? Camiye dönmesinden siz niye rahatsızsınız? İlk namaz 24 Temmuz’da kılınacak! Neden? Çünkü, Ayasofya’nın Müze kararı 24 Temmuz’da Lozan Antlaşmasıyla alındı da ondan. 24 Temmuz’da Ayasofya’da aziz milletimiz secdeye duracak.” dedi.
FELAKET TELLALLIĞI YAPANLARA
750 BİN DOLAR HATIRLATMASI
“Sanayide çarklar yeniden hızlı bir şekilde dönmeye başladı.” diyen Sezen şöyle konuştu: “Sanayi üretimimiz Mayıs’ta yaklaşık yüzde 20 oranında arttı. Ayrıca inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında yüzde 10’un üzerinde yükseldi. Her iki endekste yükselişin ilk sinyalini gördük. Bununla birlikte Ayasofya’nın ibadete açılması sonrası borsada değer kaybedileceği düşünülürken, Borsa İstanbul haftaya 1.453 puan kazanarak başladı. Felaket tellallığı yapanlara, bugün devletimizin Afyonkarahisar’da dağıttığı düşük faizli 6 ay ödemesiz destek kredilerinin miktarının 2001’de memur maaşı ödemek için borç istenen paranın 15 katı olduğunu hatırlatın.”
“ÜYELİK SEFERBERLİĞİNDE
HEDEFİMİZE YAKLIŞIYORUZ”
Sezen, “Cumhurbaşkanımızın talimatları ile ülke genelinde başlatılan üyelik seferberliğinde hedeflerimize adım adım yaklaşıyoruz. Bir yanda Kadın Kollarımız, bir yanda Gençlik Kollarımızın açtığı stantlarla vatandaşlarımızın bilgileri alınıp üyelik konusunda kendileri ile iletişime geçiliyor.” diye konuştu.
“27 MAYIS DARBESİNİ BAYRAM
İLAN EDEN CHP TENKİT EDİP İKİYÜZLÜLÜĞÜNÜ GÖSTERDİ”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven de ise konuşmasında, “1960 yılında darbe olunca o döneme Milli Güvenlik Konseyi1960-1 sayılı karar alıyor. Karar sadece belirli isimlerin yargılanmasının önünü açıyor. Zaten bu kararın dışında başka karar yok. Normalde aslında bu karar öncesi karar verilmiş ve idamlar yapılmıştı. Biz de bu kararı tüm sonuçlarıyla birlikte ortadan kaldırdık. Biz bunu hala yürürlükte olması dolayısıyla tüm sonuçlarıyla ortadan kaldırdık. Dolayısıyla mahkeme kararları da tüm sonuçlarıyla birlikte ortadan kalktı. Bunlarla birlikte birde yasal mirasçılar var. Rahmetli Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın yakınlarının yasal haklarını alması için yol açılmış oldu. İsteyen bir ay içerisinde (mirasçıları) başvurup yasal haklarını alabilecekler. Bu tabii demokrasimiz anlamında çok önemli bir adım.Demokrasiye katkımız olsun diye yaptığımız bir çalışmaydı. 27 Mayıs’ı yaptıran ve yıllarca bayram olarak kutlatan CHP komisyonda ilk defa 27 Mayıs’ı tenkit eden ifadeler kullandılar. İkiyüzlülüklerini ortaya koydular. Şimdi kalkıyorsunuz darbeyi yapanlar olarak darbe kötüdür diyorsunuz.” ifadelerine yer verdi.
“HALKIMIZA BUNU HEDİYE
ETMENİN ONURUNU YAŞIYORUZ”
“Ayasofya Camii ile ilgili Danıştay 10. Dairesi karar verdi.” diyen Yurdunuseven konuşmasında, “O dönem alınan Bakanlar Kurulu Kararı iptal edildi. Cumhurbaşkanımız da hemen akabinde bir kararname yayınladı ve burayı Diyanet İşleri Başkanlığına bıraktı. Yıllarca ‘zincirler kırılacak, Ayasofya açılacak’diye beklenti içine girdiğimiz günlerin sonucunu görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın büyük gayretleri ile Ayasofya’nın Camiye dönüştüğünün okunduğu anda herkes Allahuekber nidalarıyla sevinç gösterileri yaptı. Bu kararda AK Parti’nin her bir neferinin katkısı vardır. Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında dimdik durdunuz ve oda bu kararı aldı. İnşallah 24 Temmuz’da da Cuma namazında ilk ibadete açılmış olacak. Rabbimize şükrediyoruz. Halkımıza buna hediye etmenin onurunu yaşıyoruz.” diye konuştu.
“AYASOFYA KARARI SEÇİM İÇİN
ALINMIŞ BİR KARAR DEĞİLDİR”
Yurdunuseven, “Birileri bunun seçim için yapıldığını söylüyor. Bunun altında bir seçim yatırımı ya da bir seçim çalışması olduğu dile getiriliyor. Ancak böyle bir şeyin kesinlikle olmadığını ittifak ortağımız MHP ile birlikte bu noktada 2023’e kadar yeniden bir seçim olmayacağının kararlılığını vurgulamak istiyorum. 2023 yılına kadar kesinlikle seçim gözükmüyor.” şeklinde konuştu.
“BAROLAR MESLEKLERİNDEN ÇOK SİYASET YAPIYORLAR”
Barolar ile ilgili bir düzenleme yapıldığını kaydeden Yurdunuseven, “Çoklu baro sistemine geçildi. Üye sayısı 5 bini aşan barolarda üye sayısı 2 bini bulduğunda yeniden bir baro kurulabilecek. Biz buna toplu baro diyoruz. Anayasanın 135. maddesi diyor ki; kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşlar yerelde Afyon Barosu, genelde Barolar Birliği, Tabipler Odası vs. Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları belli bir mesleğe haiz olan müşterek ihtiyaçlarını karşılamak amaçları ile mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin geliştirilmesini sağlamak, meslek disiplini, meslek ahlakını korumak maksadıyla kurulan kamu tüzel kişilikleridir. Bu meslek kuruluşları kuruluş amacı dışında faaliyette bulunamaz diyor. Sen mesleğini geliştir, disiplini sağlam tut ama siyasete bulaşma diyor. Bunlar tam tersini yapıyor. Bugüne kadar siyasete bulaşmayan bir tane oda gösterin. Üçüncü köprüyü yapmak istedik, yapamazsınız diyen Mimarlar Odası çıktı. Diyanet İşleri Başkanı Kur’an’da geçen bir ayeti açıklıyor, Ankara Barosu cevap veriyor. Senin işin mesleki faaliyetleri yapmak, mesleki dayanışma sağlamak. Sen Allah’ın emrini ‘1500 yıl önce geriden gelen ses’ diyorsun olacak iş mi? Ben bir kere bile Barolar Birliğinin meslekle ilgili bir şey yaptığını görmedim. 30 yıl önce avukatlara yeşil pasaport verilmesi için talepte bulunulmuş! 30 yıldır başka bir şey yok. Bazı duruşmalar için KDV düzenlemesi yaptık, bunların dışında hiçbir şekilde mesleki faaliyette bulunmadılar. Bugün eğer çoklu baro ile ilgili bir konu olmasaydı baroların gündemi, Ayasofya idi.‘Ayasofya’yı açamazsınız’ diyeceklerdi. Milletin iradesi ile iktidar olan siyasi parti hangi kararı veriyorsa o uygulanır. CHP’nin ‘itiraz etmeyeceğiz’ açıklaması yapıyor. Ayasofya ile ilgili toplumdan gelecek tepkilerden korktukları için böyle düşünüyorlar.” dedi.