Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Festivaller ödüle doymuyor

Afyonkarahisar Klasik Müzik ve

Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Caz Derneği, Baksı Kültür ve Sanat Vakfı’nın Anadolu Ödülü’ne aday etkinlikler arasına girdi

 

Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Caz Derneği, bu yıl Baksı Kültür Sanat Vakfı Anadolu Ödülleri Müzik alanında kısa listeye kalan üç kurumdan biri oldu.
Baksı Ödülleri’nin amacı şu şekilde özetleniyor: Anadolu doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm yönlerin ortasında yer alması nedeniyle hem bir köprü, hem bir geçiş, hem de bir kavşak noktasıdır. Kadim bir rota olan Anadolu, bu özelliğiyle her kültüre açıktır. Bu coğrafyada yaşayan herkes başka dünyalardan bir parça barındırır. Bugün Türkiye’deki kültürel çeşitlilik de bunun en önemli göstergesidir. Çağın dinamikleriyle, buradaki birikimleri yoğurma sorumluluğu öncelikle bu coğrafyada yaşayan insanlara ait olmalıdır. Çünkü Anadolu, bugünün ortak kimliğini oluşturan çeşitliliği ve zenginliği yaratır. Bu kimliği vurgulayan, yenileyen, zenginleştiren ve koruyan kültürel üretim, kurum ve kişiler desteklenmelidir.
Baksı Kültür Sanat Vakfı, kuruluş ve varoluş amacı doğrultusunda kendine ilke edindiği değerleri yaşatmak, ülkemizin yetiştirdiği ya da ülkemizin gelişimine katkıda bulunan örnek ve öncü kişi ve kurumları teşvik etmek amacıyla Anadolu Ödülleri’ni veriyor. Anadolu Ödülleri, Anadolu’nun ortak kimliğine katkıda bulunan proje ve üretimlere dikkat çekmek ve bunları desteklemek amacıyla veriliyor. Bu çerçevede Ödüller, son 5 yılda gerçekleştirilmiş, beş ana dalda veriliyor. Ödül kategorileri, Müzecilik, Süreli Etkinlikler (Sergi, bienal vb. ), Gösteri Sanatları (Tiyatro, konser, festival, vb.), Arkeoloji ve Restorasyon alanlarında veriliyor.
Afyonkarahisar Caz Festivali ile Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Caz Derneği, 2021 Yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülüne layık görülmüştü. Festivalin Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem bu ödülü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın elinden almıştı. >> Esra KÜÇÜKKURT’un haberi