Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Gebeceler’e kayyum atansın diye çalışıyorlar”

“Gebeceler’e kayyum atansın diye çalışıyorlar”

 

Afyonkarahisar’ın Gebeceler Kasabası’nın Belediye Başkanı Hüseyin Toğulluk’un mazbatası, Ruhsatsız Silah Taşıma suçundan 1 Yıl 3 Ay ceza aldığı için iptal edildi. Belediye Başkanlığı görevi düşen Toğulluk’un yerine yeterli çoğunluk sağlanamadığı için yeni bir başkan seçilemedi. Beldeyi yönetmek üzere Kayyum atanması beklendiği belirtiliyor.

Belediye Başkanı’nın ruhsatsız silah taşıma suçundan ceza almasıyla Gebeceler Beldesi başkansız kaldı. Meclis üyeleri tarafından 3 kez toplantı yapılsa da yeterli çoğunluk sağlanamadığı için yeni başkan belirlenemedi. İYİ Parti yöneticileri AKP’li üyelerin kasten beldeye kayyum atanması taraftarı olduklarını öne sürdü.

3 kez toplandığı halde sonuç alamayan meclis üyeleri, 10 Ekim Pazartesi günü tekrar bir araya gelecek. Son toplantının 4 gün sonraya atılması ise CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal ve İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nun tepkisini çekti. Belde yönetimi için kasıtlı olarak kayyum atanmasından yana olan AKP’li üyeleri eleştiren Köksal ve Mısırlıoğlu, Gebeceler Kasabası halkına ayıp edildiğini söyledi.

AKP’li üyelerin Belediye Meclisi’ni feshetmek istediğine dikkat çeken Köksal, seçimin 1 saat sonraya ertelenebileceği halde 4 gün sonraya ertelenmesinin demokrasiye darbe niteliği taşıdığını söyledi.

Toplantıya katılan İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu da meclis üyelerine “Bu işi sürüncemede bırakıyorsunuz. Bu kasaba sizden bunun hesabını bir gün soracaktır” diyerek tepkisini dile getirdi. Mısırlıoğlu, şöyle konuştu: “Bu kasabaya millet iradesi ile başkan seçildi. Yine millet iradesi ile seçilen meclis üyeleri bu kasabaya bir başkan seçemiyorsa Gebeceler halkına haksızlık yapılıyor demektir. Halk, bir gün sizden bunun hesabını soracaktır. Demokrasiyi ayaklar altına alıp kayyum atansın istiyorsunuz. Uzlaşmak, millet iradesini yüceltmek varken kasti olarak toplantı 4 gün sonraya erteleniyor. Gebeceler’in iradesine ilk sahip çıkması gerekenler sizlersiniz. Bu kasabaya kayyum atanması demek Gebeceler halkının iradesini hiçe saymak demektir.”