Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Gerçekleri çarpıtıp CHP’yi karaladılar, tekzip bekliyoruz”

“Gerçekleri çarpıtıp CHP’yi karaladılar, tekzip bekliyoruz”

CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, dün bazı basın-yayın organlarında yer alan “CHP’liler Türk parasını yırttı” haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ve olayın çarpıtarak haberleştirildiğini dile getirerek, “Olayla ilgili yasal sürecin takipçisi olacağız. Olayı çarpıtarak haberleştiren sosyal medyadaki “afyon” sayfasını haberi tekzip etmeye davet ediyoruz” dedi
CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, CHP İl Binası önünde düzenlediği basın toplantısında dün bazı sosyal medya organlarında yer alan “CHP’liler tarafından Türk parasının parçalanıp yere atıldığı iddiası” haberine yanıt verdi. Haberin gerçeği yansıtmadığını ve olayın çarpıtarak haberleştirildiğini belirten Akyıldız, haber yayımını yapan sosyal medyadaki “afyon” sayfasını haberi tekzip etmeye davet ettiklerini ifade etti. Akyıldız’a Millet İttifakı Merkez ilçe Başkanları, CHP İlçe Başkanları, İl Kadın Kolları Başkanı, İl Gençlik Kolları Başkanı, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı, Av. Büşra Dişçioğlu ve partililer eşlik etti.
“14 MAYIS SEÇİMLERİNDE 3 SANDIĞA İTİRAZDA BULUNDUK”
CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimleri ve 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek 2 tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair yürüttükleri çalışmaları aktararak, “Merkez ilçede 121 okulda 659 sandıkta seçim yapıldı. Seçim yapılan okullarımızın tamamında okul sorumlularımız vardı. 659 sandığın 650’sinin ıslak imzasını topladık. Parti binamıza her gelen ıslak imza sonuçlarını kendi veri tabanımıza işlenerek ilçe seçim kurulu sonuçlarıyla karşılaştırmasını yapıldı. 1071,1077 ve 2131 nolu sandık sonuçlarına itirazda bulunduk. 28 Mayıs günü yapılacak seçimde, millet ittifakının partileriyle ve gönüllülerle yapılacak bütün çalışmalarda ortak hareket ettik. Seçim yapılacak her okulda en az 1 en fazla 4 okul sorumlusu ve her sandık başında en az bir müşahidimiz olacak şekilde sandık planlamamızı yaptık. Millet İttifakı’nı oluşturan bütün partilerimizle ve gönüllülerimizle seçime hazırız. Genel başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU’nu Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Cumurbaşkanı olarak ikamet ettiği Çankaya Köşküne göndereceğiz.” diye konuştu.
“OLAYLARI ÇARPITARAK HABERLEŞTİREN BASINI ŞİDDETLE KINIYORUM, HABERİ TEKZİP ETMEYE DAVET EDİYORUZ”
24 Mayıs 2023 tarihinde bazı sosyal medya organlarında yer alan CHP’liler tarafından Türk parasının parçalanıp yere atıldığı iddiası” haberinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “23 Mayıs Salı günü İlçe teşkilatımız ve gönüllülerimizden oluşan ekibimiz ile Yeşilyol Caddesi üzerine stant kurup broşürlerimizi dağıttık. O esnada yan tarafımızda seyyar stant kurup dilek çektirmeye çalışan 3 kişilik bir grup vardı. Daha sonra bu grup aralarında kavga etmeye başladı. Kavga esnasında 1 şahsın Türk paralarını yırtarak yerlere attığını ve üzerine bastığını görmüş bulunduk. Bunun üzerine olay yerine giderek üzerinde Atatürk ve Türk bayrağı olan Türk parasını yırtamayacaklarını belirterek tepki gösterdik. Biz bunu asla duyarsız kalamazdık. Şahıs Türk bayrağına ve Türk parasına küfürler ederek üzerimize yürüdüler. Polis çağırmamız üzerine grup polis gelmeden olay yerinden uzaklaştı. Polis ekibi geldikten sonra arkadaşlarımız yırtılan Türk paralarını yerden topladılar. Basında yer aldığı gibi hiçbir arkadaşımız para yırtma olayında bulunmadı. Polis geldikten sonra bizim çalışma arkadaşlarımız yerde bulunan Türk Paralarını topladı. Bizler bu tür olaylarda tepki nereden gelirse gelsin tepki gösterir, vatanımıza, bayrağımıza ve Atatürk’ümüze laf söyletmeyiz. Ama buradan yalan haber yapan basını şiddetle kınıyorum. Afyon sayfasıyla ilgili gerekli yasal süreçleri sayfada yalan yorum yapanlarla birlikte mutlaka başlatacağız. Olayın yaşandığı ilk akşam AKP İl Başkanlığı basın danışmanı Oktay Yüksel’e ait olan ‘Afyon’ sayfasında bu olay paylaşıldı ve troller tarafından bu olay siyaset malzemesi yapıldı. Biz asla bayrağımızı, paramıza ve Atatürk’ün siyasetini yapmayız. Bu olayları çarpıtarak haberleştiren afyon sayfasını haberi tekzip etmeye davet ediyoruz. Eğer tekzip etmezlerse her türlü yasal süreci başlatacağız. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal KILIÇDAROĞLU’nun söylediği gibi hiç kimse bayrağımıza ve Atatürk’e bu şekilde küfür edemez bizim iki kırmızıçizgimiz var. Bayrağımız ve Vatanımız. Bizler montajcı sahtekârlarla asla helalleşmeyeceğiz.” dedi.
“BU OLAYIN FAİLİNİN CHP’LİLER OLDUĞUNA İLİŞKİN HABER YAPMAK AÇIKÇA KARALAMA KAMPANYASIDIR”
Konu ile ilgili sürecin takibini gerçekleştiren Av. Büşra Dişçioğlu ise bahse konu olayın hem devlet alametlerini aşağılama suçuna hem de Atatürk’ün hatırasına hakaret suçuna vücut vermekte olduğunu belirtti. Dişçioğlu, “Para sıradan bir kağıt parçası değildir. Türk parası Türk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını ve milli ekonomisini simgeleyen bir semboldür. Türk parasının üzerinde yer alan şanlı Türk bayrağı ve ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı Türk halkının milli birliğine, bağımsızlığına ve değerlerine olan derin bağlılığını temsil etmektedir. Söz konusu kişiler yasalarımızın ön gördüğü şekilde adalete hesap vermek zorundadırlar. Süreci titizlikle takip ediyoruz. Bu kişiler tespit edilmiş, adlarında adli süreç başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında da konutu terk etmeme, adli kontrol kararı verilmiştir. CHP devletin ve milletin kutsal değerlerine her daim sahip çıkmıştır ve çıkacaktır. Buna rağmen bu olayın failinin CHP’liler olduğuna ilişkin haber yapmak açıkça karalama kampanyasıdır. Bu iftiranın failleri hakkında sürecin takipçisi olacağız.” ifadesinde bulundu.>> Şeyda YEŞİLÇAY’ın Haberi