Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Halk Eğitim Merkezleri kültürel mirası geleceğe aktarıyor

Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi

Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı yılsonu sergisinde 1803 kursa katılan 50.725 kursiyerin hazırladığı çalışmalar yılsonu sergisiyle görücüye çıktı. Sergi açılışında konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, Halk Eğitim Merkezlerinin kültürel mirasın koruyucusu, yaygınlaştırıcısı ve gelecek nesillere aktaran çok önemli bir kurum olduğunu söyledi.

1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce düzenlenen “Yıl Sonu El Sanatları” sergisi dün sabah Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda açıldı. Sergi açılışına; Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Semra Güzbey, Halk Eğitim Merkezi eğitmenleri, kursiyerler ve çok sayıda sanatseverler katıldı.

“2023 YILI İÇİNDE 2023 KURS AÇMAYI HEDEFLİYORUZ”

Sergi programının açış konuşmasını Halk Eğitim Merkezi Müdürü Semra Güzbey yaptı. Tarih boyunca insanların hayallerini, duygularını, sevinçlerini, üzüntülerini sanatla dile getirdiklerini söyleyen Güzbey, “Gelişmiş toplumlar sanata değer vermiş toplumlardır. Kültürel eserlerimizi korumak, yaşatmak, yaygınlaştırmak Halk Eğitimi Merkezlerinin var olma amaçlarından biridir. ‘Her zaman her yerde herkes için eğitim’ felsefemizle her yaştan her vatandaşımıza her alanda eğitim-öğretim faaliyetleriyle ulaşmaya gayret ediyoruz. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında 19 öğretmen 367 usta öğretici ve merkeze bağlı tüm okullar ile işbirliği halinde 562 öğretmenimiz görev almış ve bugün itibariyle 1803 adet kurs açılmıştır. 50.725 kursiyer kurslarımıza devam etmiştir. Açık ortaokul ve açık liseden toplamda 2.155 öğrencimiz mezun olmuştur. Tüm arkadaşlarıma çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Bu yıl Cumhuriyet’imizin 100 yılı olması nedeniyle 2023 yılı içinde 2023 kurs açmayı hedefliyoruz. Kurslarımıza devam eden kursiyerlerimiz aldıkları eğitim ile kazandıkları bilgi beceriyle ürettikleri ürünleri satışa sunarak kazanç sağlamaktadırlar. Biraz sonra kursiyerlerimizin yıl boyunca el emeği göz nuru ile yaptığı ürünleri beğenilerinize sunacağız. Yıl boyunca bizden desteklerini esirgemeyen Valimiz Sayın Kübra Güran Yiğitbaşı’na, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek’e, 2022-2023 eğitim öğretim yılı başından itibaren bizleri destekleyen İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Miraç Sünnetci’ye ve müdürlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

“AFYON 55 BİN KURSİYERLE İLK ÜÇTE”

Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösteriminin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci konuşma yaptı. Miraç Sünnetci, Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi olarak adlandırılan ve 11 ili etkileyen 6 Şubat 2023 tarihli deprem sonrası Afyonkarahisar Halk Eğitim Müdürlüğü birimlerinin mesai mefhumu gözetmeksizin deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan ürünleri ürettiğini belirtti. Sünnetci, “Gece, gündüz demeden deprem bölgesine ihtiyaç duyulan ürünleri üreten Halk Eğitim Merkezimizin tüm birimlerine, emek sahiplerine teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar’ın gerçekten çok kıymetli bir Belediye Başkanı var. Sayın Başkan eğitimin her alanında maddi ve manevi anlamda yanımızda desteklerini hiçbir zaman esirgemedi. Hayat boyu öğrenme beşikten mezara kadar olan bir eğitim sürecidir. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan yaygın eğitimde 55 bin kursiyer eğitim görüyor. Afyonkarahisar il sıralamasında ilk üç arasında olan bir ilimiz.” diye konuştu.

“HALK EĞİTİM MERKEZLERİ KÜLTÜREL MİRASI KORUYOR”

Programın son konuşmasını Vali Yardımcısı Mehmet Keklik yaptı. Keklik şunları kaydetti: “Kursiyerlerimiz ve usta öğreticilerimiz bir yıl boyunca büyük bir emek harcayarak, el emeği göz nuru eserlerini sanatseverler ile buluşturacakları bir sergi hazırladı. Ülkemizde hepimizin bildiği gibi hayat boyu öğrenme sürecinin ana faktörü olan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerimiz ülkemizin dört bir yanında yediden yetmişe vatandaşlarımızın çok farklı alanlarda eğitimler almasını sağlamaktadır. Halk Eğitim Merkezleri kursiyerlerin sosyal, kültürel ve mesleki alanda kendilerini geliştirerek bilgi ve becerilerini artırdıkları yaygın eğitim kurumlarıdır. Halk Eğitim Merkezlerini Milli Eğitim sistemimizin örgün eğitim ile beraber tamamlayıcı parçaları, somut ya da somut olmayan kültürel mirasında hem koruyucusu hem yaygınlaştırıcısı hem de gelecek nesillere aktaran çok önemli bir kurum olarak değerlendiriyorum. Afyonkarahisar Halk Eğitim Müdürlüğümüz’de ilçelerimizdeki müdürlüklerimizde dâhil bu misyonu da en güzel şekilde yerine getiren çok nadide kurumlar. Ben bu kurumumuza emek veren Milli Eğitim Müdürümüz başta olmak üzere Milli Eğitim teşkilatımızın mensuplarına, Halk Eğitim Müdürümüze, bu merkeze emek veren kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Valimiz Sayın Kübra Güran Yiğitbaşı ve Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e Halk Eğitim Merkezine vermiş olduğu desteklerden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.” Program serginin açılışının yapılması ve gezilmesi ile son buldu. >> Şeyda YEŞİLÇAY’ın Haberi

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti