Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hızlı tren 2024’de Afyonkarahisar’da olacak

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, 2024 yılında hızlı trenin Afyonkarahisar’da olacağını, Kocatepe’nin en etkin şekilde tanıtımı için çalışmalar yürütüldüğünü açıkladı

 

Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen sohbet toplantılarının üçüncüsü 1 Ekim 2022 Cumartesi günü AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven’in katılımıyla yapıldı.
“YURDUNUSEVEN
HER FIRSATTA AFYON’DA”
Sohbet toplantısı saygı duruşu, İstiklal Marşı okunduktan sonra Dernek Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Toplantının konuşmacısı Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, il merkezi ve ilçelerde yapılan çalışmalar hakkında geniş bilgiler verdi. Derneğin kurucu Genel Başkanı İrfan Ünver Nasrattınoğlu programın moderatörlüğünü yaptı. Nasrattınoğlu, “Milletvekillerimizin Afyonkarahisar için yaptığı çalışmaların ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Ben de bizzat ne zaman Afyonkarahisar’a gittiysem Sayın Vekilimiz İbrahim Yurdunuseven’i orada gördüm. Vekil böyle olmalı. Afyonkarahisar’ın vekili Afyonkarahisar’da, Afyonkarahisarlı’ların arasında olmalı. Sayın vekilimizin de Afyonkarahisar sevgisine oradaki çalışmalarını takip ederek bizzat şahit oluyorum. Sohbet toplantılarımızın ilk milletvekili olarak kendisini aramızda görmek bizlere onur verdi.” dedi.
“HER ZAMAN ‘BİZ’
DÜSTURUYLA HAREKET ETTİK”
İbrahim Yurdunuseven programda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bizler Afyonkarahisar milletvekilleri olarak, sayın bakanımız Veysel Eroğlu’nun da desteğiyle her zaman birlikte hareket etme imkânı bulduk. Bu sayede gücümüzü etkin kullanma ve ilimiz için gündeme gelen talepleri sonuçlandırma fırsatı yakaladık. İlimize yapılacak yatırımlar olsun, hemşehrilerimizin sorunları olsun bir ve beraber olabildiğimiz için karşılaştığımız sorunları aşabildik. Hiçbir zaman ben demedik, ‘biz’ düsturuyla hareket ettik. Bir ve beraber olmanın nimetlerini bu anlamda fazlasıyla görüyoruz. Umuyorum ki bundan sonra da aynı birlik ve beraberlik içerisinde ilimizde yapılacak çalışmaları Afyonkarahisarlı hemşehrilerimize maksimum fayda sağlayacak şekilde sonuçlandırma imkânı bulacağız. Meclis çalışmaları dışında her hafta Afyonkarahisar’a gidiyoruz. Köy köy, kasaba kasaba gezerek hemşehrilerimizin arasında olmaya ve ‘Afyonkarahisar’a nasıl fayda sağlarız?’ diyerek çalışmaya devam ettik, bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz.”
“İLİMİZ SAĞLIĞIN MERKEZİ OLACAK”
Afyonkarahisar’ın sağlık turizmindeki potansiyelinin çok yüksek olduğuna dikkat çeken Yurdunuseven sözlerini şöyle sürdürdü: “Son yıllarda özellikle pandemi dönemi sonrası tüm dünyada sağlık turizmindeki artış herkesin malumudur. İlimizin bu alandaki potansiyeli ve önemi de gün geçtikçe daha fazla bilinmekte ve dikkat çekmektedir. Özellikle nüfusu gittikçe yaşlanan Avrupa ülkeleri, sağlık turizmine daha fazla yönelmek istiyor. Bu durumu bizim için büyük bir avantaj olarak görüyoruz. Termal turizm bakımından ilimizin önemi ve potansiyeli çok yüksektir. Bu doğrultuda Afyonkarahisarımızı adeta global anlamda bir sağlık merkezi haline getirmek için atılacak adımlar noktasında geliştirdiğimiz bir projeden bahsetmek istiyorum. Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir ‘Sağlık Endüstrisi Bölgesi’ kurulması için gereken adımları atmıştık. Özellikle termal turizm ve fizik tedavi gibi alanlarda yapılacak yeni yatırımlarla, ilimizin bu potansiyelden en yüksek faydayı sağlayacak şekilde konumlanması hiç de zor olmayacaktır. Sonuçlandığında Afyonkarahisarımız’ın sağlık turizminde de ülkemizin önde gelen illerinden biri olacağına hiç şüphemiz yok.”
“HIZLI TREN’DE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”
Yurdunuseven sözlerini şöyle tamamladı: “Hızlı Tren konusunda çalışmalar devam etmektedir. 2023 sonu veya 2024 yılında Afyonkarahisar’a hızlı trenin gelecek, 2025 yılı itibariyle de İzmir bağlantısının tamamlanması hedeflenmektedir. Kocatepe’nin en güzel şekilde tanıtılması için ilden ve il dışından gelen ziyaretçilerin en iyi şekilde burayı görebilmesi için bugüne kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonrada devam edecektir.” Yaklaşık 2 saat süren sohbet toplantılarının üçüncüsü, Afyonkarahisar’dan gelen ikramların sunumu ve fotoğraf çekimiyle sona tamamlandı.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi