Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İktidara geldiğimizde ilk iş mülakatı kaldıracağız”

TDP İl Başkanı Kadir

TDP İl Başkanı Kadir Uysal, EYT’lilerin uzun yıllar yaşadığı sıkıntıları unutmayacaklarını, partisinin iktidara gelmesi
halinde yapacakları ilk işin mülakatı kaldırmak olacağını açıkladı

 

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Uysal gündemi değerlendirdi.
Başkan Kadir Uysal ulusal ve yerel gündemdeki konulara değinerek; EYT’lilerin mağdur olduğunu söyledi.
“EYT’LİLER BU YAŞADIKLARINI UNUTMAZLAR”
Kadir Uysal, 23 yıl önce çıkan bir yasayla Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYET) haklarının ellerinden alındığını belirtti. Uysal, “AK Parti 20 yıl bunu görmezden geldi. Seçim kaybetsek de yokuz dediler. EYTliler, haklarını barış içinde aramaya devam ettiler. EYT federasyonu onlarca miting yaptı. Türkiye Değişim Partisi olarak biz hepsine destek verdik. Her hafta bu kürsüde söyledik. Nihayet bu yılın sonunda EYT müjdesi verildi ama düzenleme meclise gelmedi. EYT’lilere ilk maaşlarını seçime yakın bir zamanda verecekler. EYT’liler de oylarını AK Parti’ye verecek. Hesapları bu ama bu hesabı yapanlar şunu unutuyorlar. EYT’lileri bıktırdılar, bezdirdiler, yıldırdılar. EYT’liler de bu yaşadıklarını unutmazlar.” ifadelerini kullandı.
“İLK İŞ MÜLAKATI KALDIRACAĞIZ”
“Gittiğim her yerde gençler bana KYK borçlarının faizlerinin silinmediğini şikâyet ediyor. Partiye her gün onlarca telefon geliyor.” diyen Uysal, “İlgililer bir düzenleme gerektiğini söylüyor. Bu düzenlemeyi de seçime yakın yaparlarsa, gençler de o sevinçle AK Parti’ye oy verir zannediyorlar. Belli ki gençleri tanımıyorlar. Gençlerin ne istediğini en iyi bilen parti TDP’dir. İktidara geldiğimizde ilk iş mülakatı kaldıracağız, yazılıyı geçen işe başlayacak. Kredi Yurtlar Kurumunun adını ‘Öğrenci Konaklama Merkezi’ olarak değiştireceğiz. Yurt sorununu bitireceğiz. Yurt ücreti, öğrenim ve katkı kredisi diye bir şey olmayacak, ihtiyacı olana karşılıksız burs vereceğiz. Gençlere öğrenimleri boyunca internet ücretsiz olacak. Öğrencilerin aldıkları cep telefonu, tablet, bilgisayar gibi ürünlerden vergi almayacağız. Gençler ilk evlerini, otomobillerini alırken vergi ödemeyecekler. Evlilik için alınan beyaz eşyadan, mobilyadan tüm vergileri kaldıracağız.” dedi.
“ÖZEL OKUL ÖĞRETMENLERİ ZOR DURUMDA”
Kadir Uysal sözlerini şöyle tamamladı: “İş güvencesi olmadan, çok düşük ücretlerle çalıştırılan özel okul öğretmenleri var. Özel okul öğretmenlerinin, devlet okullarındaki, öğretmenlerden, daha az ücret almasını önleyen bir yasa vardı. 2014 yılında bu yasayı kaldırdılar. Özel okul öğretmenlerini asgari ücrete muhtaç bıraktılar. Özel okul öğretmenlerine, 2014 yılında ellerinden alınan haklarını geri vereceğiz.”
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi