Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İnşallah 8 Eylül’de Cumhurbaşkanımız Afyon’a gelecek” diyen Özkaya; “Vali bey’le bir sorunumuz yok”

Bu haberin fotoğrafı yok

AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın tayini çıkacağıyla ilgili söylentileri değerlendirdi. Özkaya, “Vali Bey’le çalışmaktan memnunum, bir sorunumuz yok. Vali beyin tayini gibi bir durumundan ne benim haberim olur ne de başkasının. İçişleri Bakanlığı’nda bir Valiler Kararnamesinin bittiğinin ertesi günü yeni Valiler Kararnamesi başlar. Bu bir gelenektir” dedi

TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zafer Resepsiyonuna katılacak olması ve hafta sonu planlanan yurt dışı gezisi nedeniyle 30 Ağustos 1965 yılında kurulan Kocatepe Gazetesi’nin kuruluş yıldönümünü erkenden kutlamak istediğini söyledi.
“ERDOĞAN’IN TASLAK PROGRAMINDA AFYON VAR”
AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, 30 Ağustos Cuma günü Zafer Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceği resepsiyona katıldıktan sonra hafta sonu Tayland’a Milletvekili Heyeti ile birlikte hareket edeceğini söyledi. 7 Eylül Cumartesi günü Tayland dönüşü Afyonkarahisar’da bu yıl 2.’si düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonasına katılacağını belirten Özkaya, “Sayın Cumhurbaşkanımızın 7-8 Eylül tarihlerinde ilimizde bu yıl 2.’si düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonasına gelmesi durumu biraz karışık. Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz da bana Sayın Cumhurbaşkanımızın ilimize gelip gelmeyeceğini sordu. İlgili kişilerle yaptığım görüşmede Sayın Cumhurbaşkanımızın Afyon ziyaretinin taslak programında olduğunu öğrendim. 8 Eylül Pazar saat 14:30’da Cumhurbaşkanımızın ilimize geleceği görünüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızla yaptığım görüşmede 8 Eylül’de ilimize geleceğinden duyduğumuz memnuniyeti ifade ettiğimde kendileri ‘Ben 8 Eylül’de Malatya’da olacağım diye biliyorum’ demişlerdi. Aynı tarihte Malatya’da programları ve Malatya mitingi var. İfade ettiğim gibi taslak programda Afyon görülürken, 6 Eylül Cuma günü Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul’da bir açılışa katılıp, 7 Eylül Cumartesi günü Eskişehir’e geçip oradan İzmir’e inşallah, 8 Eylül Pazar günü de Afyon’a gelecekler.” dedi.
“NE BENİM, NE BAŞKASININ HABERİ OLMAZ”
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın ilk kararnamede ilimizden tayininin çıkacağı, bu noktada Tutulmaz’ın görev değişikliği için Milletvekili Ali Özkaya’nın özel çabası olduğu söylentilerine açıklık getiren Milletvekili Ali Özkaya şöyle konuştu:
“Sözü edilen durumdan haberim yoktur. Ne benim haberim olur ne de başkasının. İçişleri Bakanlığında bir Valiler Kararnamesinin bittiğinin ertesi günü yeni Valiler Kararnamesi hazırlık ve söylentileri başlar. Bu bir gelenektir İçişleri Bakanlığı planlamasında yapılır. Kocatepe Gazetesine ziyarete gelmeden önce Vali Beyle beraberdik. Birlikte öğle yemeği yedik, aracına bindim. Hatta bana ve Vali Bey’e saldıran birkaç adam vardı. Sayın Valimiz de araştırmış, üçü de ortak çıktı. Sayın Valimiz, ‘Sayın Vekilim bu tuhaf bir şey. Her ikimize de saldıran isimler aynı, perde önündekiler farklı olsa da perde gerisindekiler aynı’ dedi. Söylediğim gibi Vali Beyin durumundan haberim yok.” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberinin Ayrıntıları Yarın Gazeteniz Kocatepe’de