Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İyi Parti’de yeni dönem

İYİ Parti İl Başkanlığının

İYİ Parti İl Başkanlığının 2. kongresinde yarışan üç aday içerisinden delegasyon Muhammed Mustafa Mısırlıoğlu ve ekibini göreve seçti

 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığının 2. olağan seçimli genel kurul toplantısı dün Sami Öznur Parkı’nda gerçekleşti. İl Başkanlığına ekipleriyle birlikte mevcut İl Başkanı Mehmet İnkaya, Mevlüt Varol ve Muhammed Mustafa Mısırlıoğlu aday oldu. Virüs salgınına karşı açık havada yapılan toplantıda dikkat çeken detay sosyal mesafeye dikkat edilmemesi oldu.
“BELLERDE Kİ KANTAR DOĞRU TARTAR”
Genel kurul divanı İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Alper Yağcı, Saffet Acar, Havvaana Gencer, Erdal Gümüş’ten oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra kurul raporları tek tek okunarak ibra edildi. İYİ Parti’nin mevcut İl Başkanı Mehmet İnkaya yaptığı konuşmada, kendisi ile birlikte 3 adaydan birinin listesi ile seçileceğini dile getirerek, “İYİ Parti İl Başkanı olarak şu anda burada konuşmaktan gurur duyuyorum. İYİ Parti hareketi başlarken herkesin bir ulaşması gereken yer vardı. Biliyorum ki herkes ruhunda bunu tamamladı. En azından o uçta başarılı olduk. Üç adayımız var. İnşallah aramızdan birisi seçilecek. Biz biliyoruz ki mutlaka güzelliklerin iyiliklerin olduğu yerlerde grup büyürse insanlar çoğalırlar. Bizde İYİ Parti olarak çoğalacağız. Çoğaldıkça da işimize karışanlar çoğalacak. Kimisi sağ taraftan kimisi sol taraftan içlerimizi kurcalayacaklar. Ama biz inanıyoruz ki İYİ Partililer olarak belimizde bir kantarımız var ve o kantar doğru tartar. O doğru kantarlarla sizden iyi iş yapanları, size yakışanları sizin ruhunuza uyanları seçeceksiniz. Aslında birbirimizden farkımız yok. Hepimiz partimizin kuruluşunda birbirimizle ya simit bölüştük ya yemek bölüştük. Aynı kaptan su içtik. Üç adaya da başarılar diliyorum.” dedi.
“ADAYLIK MİLLET İÇİN”
İYİ Parti İl Başkan Adayı Muhammed Mustafa Mısırloğlu, Allah’ın hayırda yarış içerisinde olun emri gereğince daha iyi hizmet verebilmek için ekibiyle aday olduğunun altını çizdi. Adaylığını ehliyet ve liyakate sahip kadroların görev başına getirildiği kutlu toylarda sadece Allah’ın rızasını kazanmak ve millete daha iyi hizmet vermek olarak açıklayan Mısırloğlu, “Afyonkarahisarımızın neresinde doğmuş olursanız olun, hangi ilçemizde yaşıyor olursanız yaşayın bu kutlu göreve tüm İYİ Partililerin seçilme hakkı vardır. Kardeşlik ve dava hukuku içerisinde eşit hakların olduğu kesindir. Her İYİ Partili İl Başkanlığı yapacak ahlaka, bilgi ve beceriye sahiptir. Bizlerde sizlerin yüksek teveccühü, güveniyle İl Başkanlığına adaylığımız açıkladık. Vazifemizin ağır mesuliyetimizin ne kadar büyük olduğunu iyi biliyorum. Kongremiz dava ruhunun, fedakârlığın ve çileliğin dolu olduğu ahlak ve töre kongresidir. Bu nedenle İl Başkanlığı bencillik, hizipçilik, çıkarcılık göreve değildir. Bizler kendimiz için değil milletimiz için aday oluyoruz. Çıktığımız bu yolda Allah bizleri mahcup etmesin.” diye konuştu.
“ADAYLAR SANDIKTAN ÇIKMALI”
İYİ Parti İl Başkan Adayı Mevlüt Varol, adaylığının kapalı kapılar ardından olmayıp bir grubun adaylığı da olmadığını vurgulayarak konuşmasına başladı. Varol şöyle konuştu: “Bizim adaylığımız tüm ilçe Başkanlarımızı bilgilendirerek delegelerin çoğuna ulaşarak yapılmış bir adaylıktır. Dolayısıyla adaylığımı açıklarken de dedim ki şartlar ne olursa olsun, parti genel merkezi ne derse desin en küçük bir belde de dahi Belediye Meclis Üyeliği, İl Genel Meclisi, Belediye Başkanlığı ve Milletvekili adaylıkları hepsi sandıktan çıkacak dedim. Bunu söyleyen Mevlüt Varol diye öyle bir çalışma başlattılar ki son bir haftamız tamamen değişik oyunlarla geçti. Allah şahit, gök kubbe minareler şahit, güneşin çocukları şahit olsun eğer sandık olmazsa, sandıktan çıkmazsa beni göreve seçtiğiniz takdirde kabul etmiyorum ve çalışmayacağım. Aksi halde ‘İyi ve Cesurlar Hareketi’ olarak niye varız? Öyle değil mi?”
İNKAYA SARI LİSTE İLE SEÇİME KATILDI
Seçime sarı renkli liste ile katılan mevcut İl Başkanı ve Başkan adayı Mehmet İnkaya’ya sandıktan 46 oy çıktı. İnkaya’nın yönetim kurulu listesinde; Yakup Şenol, Mustafa Kumartaş, Murat Demirel, Kenan Köken, Sedat Toprak, Adnan Çelik, Müfit Başaran, Sinan İşisağ, Zübeyde Gültekin, Tahsin Yılmaz, Gülseren Türkkan, Asiye Tütüncü, Seyit Ahmet Arabacı, Üzeyir Avcı, Zekiye Çoban, Sare Uluhan, Ramazan Acar, Ahmet Dikyamaç, Ömer Karaağaç, Mesut Yazka, Murat Uysal, Gazi Saygılı, Mehmet Uluhan, Kazım Sağlık, Özden Kum, Şerife Sağlık, Uğur Özçelik, Ertuğrul Gökmen, Halil Erdin, Mevlüt Mavi, Huriye Tunçok yer aldı.
MISIRLIOĞLU
BEYAZ LİSTE İLE SEÇİME KATILDI
Seçimin galibi olan beyaz renkli liste ile seçime katılan Mustafa Mısırlıoğlu’na sandıktan 242 oy çıktı. Mısırloğlu’nun listesinde; Adnan Şenol, Ahmet Hastürk, Asiye Tütüncü, Celal Başpınar, Celal Bursalıoğlu, Dilek Ildız, Eyüp Hasırcıoğlu, Filiz Kandemir, Gülnur Dursun, Halil Erdin, Hamdi Arık, Havvana Gencer, İbrahim Can Arıcan, Mehmet Adar, Mehmet Bahşi, Mehmet Durmaz, Mustafa Arisan, Mustafa Doğan, Nazan Balcı Gülener, Nazife Ünal, Ömer Halis Yılmaz, Ramazan Derin, Sebahat Demircigediği, Selahattin Mühsürler, Serdar Balık, Sevgi Ayar, Süleyman Işıklı, Şaban Çallıöz, Tevfik Sarı, Zemeriyya Okyar, Ziya Kaya yer aldı.
VAROL MAVİ LİSTE İLE SEÇİME KATILDI
Seçime mavi renkli liste ile katılan İl Başkan adayı Mevlüt Varol 174 delegenin oyunu aldı. Varol’un yönetim kurulu listesinde; Orhan Okur, Abdullah Umurhan, Necla Baykara, Asiye Tütüncü, Fuat Turgut Denizlioğlu, Hakan Gencer, Erkan Lafcı, Onur Doğan, Bekir Döner, Erdoğan Attila, Hasan Kocaşaban, Ahmet Türk, Hasan Kaptan, Habip Güllüoğlu, Celil Saru, Tunahan Çakıroğulları, Ali Alhan, Mevlüt Özpınar, Mustafa Balkır, Çetin Gölünük, Ahmet Yiğit, Esra Yılmaz, Selçuk Altıntuğ, Onur Saçaklı, Ayten Yılmazkol, Süreyya Pekşen, Ahmet Bilal Öztürk, Nuray Sayın Altuner, Ayşe Tuğrul, İsmail Serttok, Sultan Hastürk yer aldı.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti