Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İYİ Partililer bayramlaştı

İYİ Partililer bayramlaştı

İYİ Parti İl ve Merkez İlçe teşkilatları açık havada bayramlaştı. İYİ Parti Afyonkarahisar’da tek bayramlaşma programı düzenleyen parti oldu

 

Kurban Bayramı’nda Covid-19 salgını nedeniyle yeni normalde kontrollü genel bayramlaşma yapılırken İYİ Parti İl ve Merkez İlçe Başkanlığı dışındaki siyasi partiler tarafından bayramlaşma töreni yapılmadı. İYİ Parti teşkilatları bayramlaşmayı bayramın ikinci günü olan 1 Ağustos Cumartesi günü öğleden sonra saat 13:00’de Sami Öznur Parkı’nda gerçekleştirdi.
“KONGRE DE SAMİ ÖZNUR
PARKINDA YAPILACAK”
Bayramlaşma programının açılış konuşmasını İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı ve 16 Ağustos Pazar günü yapılacak seçimli kongre de Başkan adayı olan Mehmet İnkaya yaptı. İslam Âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı kutlayan İnkaya şöyle konuştu: “Bizler İYİ Parti teşkilatları olarak bayramlaşmak için bir araya geldik. Ama partimizin genel merkezinin emirleri doğrultusunda hastalık nedeniyle bayramlaşmak için açık havayı tercih ettik. 16 Ağustos 2020 Pazar günü yine bayramlaşma için tercih ettiğimiz Sami Öznur Parkı’nda İl Başkanlığımızın kongresini yapma planımız da var. Hem ayağımız alışsın hem de gelen vatandaşlarımız burayı çabuk öğrensinler diye burada bayramlaşmayı kararlaştırdık. Kurban Bayramı tüm Müslüman Âlemine hayırlı, uğurlu olsun. Allah dünyayı bu kara günlerden çabuk kurtarsın. İnşallah bu dualarımız Allah katında geçerli olur.”
DR. KOÇAK’TAN MASKE, MESAFE
VE HİJYEN HATIRLATMASI
CHP ve İYİ Parti tarafından oluşturulan Millet İttifakının 31 Mart 2019 tarihindeki yerel seçime Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı olarak katılan Dr. Mahmut Koçak’ta parti bayramlaşmasında hazır bulundu. Afyonkarahisarlıların Kurban Bayramı’nı kutladığını belirten Dr. Koçak, “Allah sağlıklı, huzurlu, mutlu günlerde buluşmayı nasip etsin. Şu korona belasından bir an evvel ülkemizi ve insanlığı kurtarsın. Tabii bunun için de hala dikkat etmemiz gereken ciddi kurallar var. Bunların başında bir kere maskeyi hayatımızın bir parçası haline getirmek bulunuyor. Maske kullanımı ile birlikte olabildiğince sosyal mesafeye dikkat edeceğiz. Ortadoğu toplumuyuz sosyal mesafe de sıkıntılarımız var. Ama yine de sosyal mesafeye dikkat etmemiz lazımdır. Çünkü karşılıklı maske kullanımında virüsün bulaşma oranı ve riski düşüyor. Eğer maske kullanımına ciddi riayet etmiş olursak kesinlikle büyük ölçüde hastalığın yayılmasını engellemiş oluruz. Bir de tabii ki temizlik önem taşıyor. Bizi en çok kurtaranlardan dünyaya yeniden tanıtılan kolonyadır, el temizliğidir. Bunlar bizlerin geleneğidir. Töremizde, dinimizde, adetlerimiz içerisinde vardır. Ondan dolayı bu konularda zorluk çekmedik.” dedi.
“SİYASET NE DİN, NE DE İMANDIR”
Siyasetin bir hizmet yarışı olduğunu belirten Dr. Koçak, hizmet yarışında da güzellik ve iyilik noktasında yarışmak gerektiğinden söz etti. Siyaseti Aziz Türk Milletine hizmet etme işi olarak da tanımlayan Koçak, “Bizler bayram vesilesi için Aziz Milletimize hizmet edebilmek için bir araya geldik. Türkiye’nin birçok sorunu vardır. Bu sorunlarına çözüm üretebilmek adına iyilikte, güzellikle, projelerde, alternatif çözüm önerilerinde yarışmaktır. Güzel sözle yarışmak, nezakette, insanlıkta yarışmak işin esasıdır. Bunu da hatırlatmak isterim. Siyaset din değildir. Siyaset iman değildir. Bugün bazen dininin önüne bile siyaseti koyan insanları hayretle izliyoruz. Ondan dolayı Kurban Bayramı vesilesiyle herkese gelin iyilikte yarışalım, güzellikle yarışalım, hizmette yarışalım diyoruz.” diye konuştu.
“ALLAH MİLLETE MAHCUP ETMESİN
DOĞRULUKTAN AYIRMASIN”
İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığının güzel bir kongre atmosferine sahip olduğunu belirten Koçak şöyle konuştu: “Parti içi demokrasimiz işliyor. Adaylarımız, arkadaşlarımız, delegelerimiz ve ilçe teşkilatlarımızla buluşuyor. Demokrasilerin nefes alıp verdikleri kongrelerdir. İnşallah 16 Ağustos Pazar günü Afyonkarahisar’da il kongremizi büyük bir heyecan ve kardeşlik içerisinde yaşayacağız. Örnek bir kongre yaşamayı arkadaşlarımız da arzu ediyor. Arkadaşlarımız da o azim ve imajdadır. Allah bu millete mahcup etmesin, doğruluktan her daim ayırmasın diyoruz.”
Programa; İYİ Parti İl Başkanı adayları Mevlüt Varol, Muhammed Mısırlıoğlu, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Burhanettin Buğa, İl Genel Meclisi Üyesi Alper Yağcı ve partililer katıldı.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi