Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Jandarmadan “yeşil reçete” operasyonu

Jandarmadan  “yeşil reçete” operasyonu

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen “Yeşil Reçete” operasyonun da aralarında bir doktor ve bir eczacının da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı

 

3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından düzenlenen operasyonda 10 ayrı adrese yapılan baskında biri kadın 9 kişi yakalandı. Kent merkezinde yapılan operasyon ile zehir tacirlerinin uyuşturucu bağımlısı olan ancak uyuşturucu maddelere ulaşamayan kişilere yeşil reçete ile satılan psikiyatri haplarını sattıkları bilgisini alan jandarma ekipleri harekete geçerek çalışma başlattı.
10 AYRI ADRESE EŞ ZAMANLI
OPERASYON DÜZENLENDİ
3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından operasyon başlatan Jandarma ekipleri 10 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Baskında bir doktor ile eczacının da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise kenevir ve esrar ile yeşil reçeteyle satılan uyuşturucu etkisi oluşturan Lyrica (Lilika), Rivotril ve Xanax isimli haplar ele geçirdi.
Operasyonda ele geçirilen hapların tanesinin 50 liradan satıldığı ve bir kutu içerisinde 56 adet bulunan haplardan kutu başı 2 bin 500 liranın üzerinde gelir elde edildiği belirtildi.
Gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen biri kadın 9 kişinin 7’si tutuklanırken, 2 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi