Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kocacan: Yılmaz Kasap ağabeyimizi zaten partiden ihraç etmiştik

MHP İl Başkanı Mehmet

MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan’a basın toplantısında MHP’den ayrılıp Zafer Partisine üye olan Ahmet Yılmaz Kasap’la ilgili görüşü soruldu. Kocacan, “Bu arkadaşımız gitmeden önce biz disiplin kurulu kararıyla ağabeyimizi partiden zaten ihraç etmiştik. Ancak şunu yapsaydı belki Afyon’da biraz daha hoş olurdu. Bunca ülkücü onun salının altına girecekti. O kendi yolunu kendisi düşünür. Bizden kazanılmış hakkı başka birine gasp ederek götürmeyecekti” dedi

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan, dün sabah partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda; MHP İl Sekreteri Beytullah Bostancı ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Gün yer aldı.
“MHP’DEN SEÇİLDİĞİ MECLİS ÜYELİĞİ HAKKINI GASP ETMEYECEKTİ”
Mehmet Kocacan, MHP’de 50 yıl bulunduktan sonra Zafer Partisi’nin üyesi olan Ahmet Yılmaz Kasap hakkındaki soruyu cevaplandırdı. Kocacan şunları söyledi: “Zafer Partisine geçişle ilgili olarak sorulan bir soru var. Bu partinin durumu yeni kurulmuş bir partidir. Herhangi bir Belediye Başkanı yok. O yok, bu yok falan. Afyon’da bizim bazı ülkücü arkadaşlarımızın kendisine hürmet gösterdiği, saygı duyduğu bir zat bizden birinci sıra Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi. Fakat sayılı ömre hizmet eden insanoğlu bazen 50 yılını siler. Demek ki bu gömlek bazılarına dar gelir bazılarına da bol gelir. Bu arkadaşımız gitmeden önce biz disiplin kurulu kararıyla ağabeyimizi partiden zaten ihraç etmiştik. Karar vardır isteyen bakabilir. Kendisinin gitmesinden önce alınmış karardır. Ancak şunu yapsaydı belki Afyon’da biraz daha hoş olurdu. Bunca ülkücü onun salının altına girecekti. O kendi yolunu kendisi düşünür. Bizden kazanılmış hakkı başka birine gasp ederek götürmeyecekti. Partimi ya da siyasi çizgimizi beğenmiyorda başka bir yerde siyaset yapmak istiyorsa hırsızlık yapılmayacaktı. Partimizin birinci sırasından Belediye Meclis Üyesi olacaksın, partimizden istifa ederken önce Belediye Meclis Üyeliğinden isitfa edeceksin. Bu hakkı partimin hakkı olarak gasp etmeden gideceksin. Ben bunu söylüyorum.”
“HEDEF TBMM’DE SAYICA FAZLA GÜÇLÜ MHP”
MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, Konya’da düzenlenen mitinge Afyonkarahisar teşkilatları olarak katlıdıklarını dile getirdi. Kocacan, “Geçtiğimiz haftasonu Sayın Genel Başkanımız Bilge Liderimiz Devlet Bahçeli, ‘2023’e Doğru: Aday Belli, Karar Net’ temalı Konya ilinde düzenlenen mitinge Afyonkarahisar’dan yüzlerce partililerimiz, vatandaşlarımız yoğun bir katılım sağladı. 45 otobüs ve bir o kadarda özel araçlarla Çay ilçesinde toplanıp konvoy halinde Konya ilinde düzenlenen mitingimize katıldık. Coşkulu bir şekilde gerçekleşen mitingde Sayın Genel Başkanımız Bilge Liderimiz Devlet Bahçeli, 2023 yılında yapılacak olan seçimlerin önemine değindi. Yine buradan vurgulamak istiyorum. Bizim adayımız belli, kararımız nettir. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Hedefimiz ise Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açık ara farkla tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesi, TBMM’de milletvekili sayısı ve siyasal destek itibariyle çok güçlü bir MHP grubunun tezahür etmesidir.” dedi.
“CUMHUR İTTİFAKI RUHUYLA AFYON’A HİZMET EDİYORUZ”
“2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” programı kapsamında Afyonkarahisar’a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i misafir ettiklerini belirten Kocacan, “Cumhur İttifakı ruhu içinde Afyonkarahisar’a hizmet etmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde ilimize gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin hem partimizi hemde Ülkü Ocaklarımızı ziyaret etmişlerdir. Ziyarette Afyonkarahisar ve Cumhur İttifakının önemi konuşuldu. Bakanımıza ziyaretlerinden dolayı tekrar teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
“HARBİŞ’E YAPILACAK LİSE 2023 YILI PROGRAMINDA”
Mehmet Kocacan, İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nun 18 Ekim Salı günü düzenlediği basın toplantısında dile getirdiği Harbiş bölgesine yapılacağı açıklanan lisenin yapılmaması eleştirisine atıfta bulundu. Kocacan, “Gazi Mahallesi, Nazmi Saatçi Mahallesi, Ali İhsan Paşa Mahallesi, Kocatepe Mahallesi’ni kapsayan ve Harbiş bölgesine yapılacak olan lise 2023 yılı yatırım programına alındı. Harbiş bölgesinde bulunan muhtarların lise talebi üzerine il başkanlığımız bir çalışma başlatıldı. Lise yapılması konusu ile ilgili bizde konuyu Milletvekilimiz Mehmet Taytak’a ilettik. Vekilimizde Ankara’da lise konusu ile ilgili yoğun mesai harcayarak gerekli tahsis işlemlerin yapılmasına vesile olmuştur. Yapılan görüşmeler sonucunda vekilimiz müjdeli haber vermiş ve 2023 yılı yatırım programına alındığını dile getirmiştir. 2023 yılı içerisinde Harbiş bölgesine lise yapımı ile ilgili çalışmalar yapılacaktır. Konuyla ilgili muhtarlarımızda bilgilendirilmiştir.” şeklinde konuştu.
“COĞRAFYA KADER 2023 YILI SEÇİMLERİ ÇOK ÖNEMLİ”
Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi içerisinde eksik gördüğü ya da yenilemesi gerektiğine inandığı bazı şeyleri TBMM’nin çıkarmak istediğini belirten Kocacan, “Türkiye’nin tek derdi bu değil. Güçlü ve lider Türkiye olabilmenin 100’ncü yılında Türkiye gerçekten etrafı sarmal içerisine alınmaya çalışılmaktadır. Dört bir yerden sıkıştırılması düşünülen bir ülke haline getirilmeye çalışılıyor. Çok tesadüfî bir dizi seyrettim. Orada aleni Dedeağaç’ta ki silahların yerleştirilmesi, aşağıda güneyimizde başka bir devletin kurulma amaçları, enerji konusunda Türkiye’nin Misak-ı Milli sınırlarında arayışlarının önünün kesilmesi gibi birçok şeyi konu etmektedir. Yani insanımıza hem sosyal tabanda hem de devletin siyasi alanında hem de diğer durumlarda fiziki durumu da dâhil olmak üzere birçok donanım veriliyor. Eğer insanlarımız buraya dikkat kesilirse Türkiye’nin nerelerden geçip önümüzdeki süreçte neler yaşanacağı ayan beyan ortadadır. O yüzden diyorum ki 2023 yılı seçimlerinin coğrafyanın kader olmasıyla ilgili olarak çok önemi var. Görev alacak kişilerden ziyade devletin dik duruşu, işleyişi için her alanda devlet ve millet şuuruyla hareket edecek insanlara ihtiyacımız var. MHP İl Başkanı olarak ben dAfyonkarahisar ve tüm Türkiye için diyorum ki; 2023 seçimlerinde vaatlerden ziyade yapılabilirliğine, herkesin ne kadar doğru hareket ettiğine, devletini ve milletini ne kadar sevdiğine, hizmet aşkıyla dolu olduğuna bakmalarını bir kez daha tavsiye ediyorum. Milliyetçi ve ülkücü olarak elbette ki vatan benim, bayrak benim, ezan benim, Kur’an benim diyen anlayışta önce devletim, sonra milletim, davam ve ben diyen Bilge Liderime bakarak yürüyorum. Bu yürüyüşte de Allah bizi bu gömlekte dar etmesin. Bize yeniden İstiklal Marşı yazdırmasın diyorum.” ifadelerine yer verdi.
“TAKDİR HALKIN ANKETLERE DEĞİL HALKIN KENDİNE BAKMAMIZ LAZIM”
Bir anket şirketi verilerine göre Afyonkarahisar’da AK Parti’nin 3, İYİ Parti’nin 2, bir CHP’nin de bir milletvekili çıkarabileceği verisini değerlendiren Kocacan şu ifadeleri kullandı: “Bir kere CHP Atatürk’ün düşüncesinden ayrıldı diye basında çokça konuşulmaktadır. Ulusalcılar ayrı bir düşüncede hareket ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu bambaşka şekilde evrildi. Ne yaptığını kendiside biliyor mu bilmiyorum. Afyon’da CHP Milletvekili Burcu Köksal’ın çalışmasından dolayı herhalde çıkmaya çalıştığı düşünülüyor. Herkesin anlattğıı Burcu Hanım sahada, Burcu hanım orada, Burcu hanım burada diye anlatılıyor. Aslında öyle değil. Ben söyleyeyim. Afyon’da birşeyleri feveran eden tipler Burcu hanıma haber ediyorlar. Buna bir tane örnek vereyim. Kişilerle işim yokta. Geçmiş yıllarda Afyon’a bir şehidimiz gelmişti. Şehit ve Gaziler Derneği hepimize aynı anda haber etmesi gerekirken şehidimizi apronda karşılaşması için bizden yarım saat önce Burcu Hanım’a haber ediyor. Uçağın gelmesinede 5 dakika var Burcu Hanım karşılayınca ambulansla şehidi tek karşılayan o oldu. Biz şehidi karşılamamış gibi bir duruma düştük. Şehit bizim şehidimiz. Ben kendimden eminim, hiçbir yalanım yok. Bir şehidin naaşını toprağa vermek için gittiğimde üç gün uyuyamadığım bakidir. Bunu anlatmak doğru değil ama halkın kendine bakmamız lazımdır.”
“MİLLİYETÇİ OYLARI DEVŞİRMEK KOLAY DEĞİL DURUŞLARI MİLLİYETÇİ DEĞİL”
“CHP’yi koydum şuraya geldim İYİ Parti’ye. Bizim bozkurt işaretini yapmakla ülkücü olunmuyor. Ülkücü olmak için MHP’nin bizati yaşadığını, nefesini, soluğunu almak gerekiyor. Onlar bizim içimizde bu nefese dayanamadılar. Bu strese göğüs geremediler.” diyen Kocacan şunları kaydetti: “Akılları başka yerde kendi bedenleri bizim içimizdeydi. En sonunda akıllarına göre bedenlerini bir yerde topladılar. Allah yollarını açık etsin. Hiç sözüm yok. Ancak burada ‘Milliyetçilerin oyuna talibiz.’ demekle o oyları devşirmek kolay değil. Kendilerinin duruşu da milliyetçi değil. Buna bir sürü örnek verebilirim. Meral Hanım’ın geçmişinden de örnek verebilirim. Birilerini oraya buraya gitmekle suçlayanların nereden geldiğiniz biz iyi biliyoruz. Daha öncede söyledim. Tertemiz sayfadan yürüyün gidin. Bize geçmişten sayfa açtırmayın dedim.”
“MHP MECLİSTE OLMAZSA SAKAMETLER DOĞAR”
Kocacan sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak bu da demokrasi ve siyasetin gereğidir. Elbette onlarda kurulmuş bir siyasi parti olarak arenaya çıkacaklar. Birileri der yüzde 13 birileri de yüzde 23. Saçımızı hepimiz gözümüzün önüne tarayacağız. Ben basında çokça okudum. Üç vekile bedel bir vekil, teşkilatlarıyla uyum içerisinde çalışan bir vekil veya teşkilatlar. Belki ufak tefek aksaklıklar olabilir. Ama herşeyden önemlisi miliyetçi ve ülkücüler gerçekten suistimale açık bile olsak bizim temizliğimizden emin olun. Saflığımızdan emin olun. Yaptığımız hiçbirşeyde riaya gitmediğimizden emin olun. Bunu halk görecek Rabbim de takdir edecektir. AK Parti’ye gelince; Üç milletvekili çıkaracağının ön görüldüğü ifade edildi. Şimdi bunlar AK Parti’nin oylarına mı MHP’nin oylarına mı talip? Biz her zaman söylüyoruz. Biz denge unsuruyuz. Mecliste muhakkak olmamız lazımdır. Bizim olmadığımız yerde muhakkak sakametler doğar. Ancak bizim olduğumuz yerde huzur, bereket, hareket vardır.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi