Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kolluk kuvvetleri, vatandaşların zarar görmemesi amacıyla önlem aldı”

“Kolluk kuvvetleri, vatandaşların zarar görmemesi amacıyla önlem aldı”

Emirdağ’da düzenlenen 15. Gurbetçi Festivali’nde yaşanan ve sosyal medyada gündeme gelen “sahnede polis” görüntüsü hakkında Afyonkarahisar Valiliği’nden açıklama geldi. Açıklamada, kolluk kuvvetlerinin arbedeyi önlemek amacıyla tedbir aldığı vurgulandı.

Afyonkarahisar Emirdağ ilçesinde “Gurbetçi Festivali”nde ünlü sanatçılar Burak Bulut ve Kurtuluş Kuş’ün konseri sırasında sahnede yer alan çevik kuvvet polisleri sosyal medyada gündem oldu. Afyonkarahisar Valiliği konu hakkında açıklama yayınladı. Valilik “Kamuoyuna Duyuru” başlığı ile yayınladığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“12-22 Temmuz 2022 tarihleri arasında Emirdağ Belediye Başkanlığı organizasyonu ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nın paydaşlığında, otogar alanı içerisinde 15’inci Emirdağ Gurbetçi Festivali düzenlenmektedir. Pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılamayan gurbetçi festivaline bu yıl yoğun bir katılım gerçekleşmiş ve pazar günündeki etkinliklere beklenenin çok üstünde 40 bini aşkın vatandaşımız iştirak etmiştir. Bu çerçevede 17 Temmuz tarihindeki etkinliklerin bitişinde, bariyerleri zorlayan ve sahneye çıkmaya çalışan ön taraftaki kalabalığın sahneye yönelmesi ile vatandaşlarımızın zarar görmesini önlemek amacıyla kolluk kuvvetlerimiz tedbir almak zorunda kalmıştır. Konser, spor müsabakaları, toplumsal olaylar gibi hadiselerde kamu düzenini korumak ve gerekli tedbirleri almak kolluğun asli görevleri arasındadır.
İYİ NİYETLE AÇIKLAMAK MÜMKÜN DEĞİL
Valilik açıklamasında, “Kolluk güçlerimiz güvenlik koordinasyonu sağlamak ve sahneye doğru yönelen kalabalığın oluşturacağı izdihamı engellemek için amirlerin talimatı ile etkinliğin bitiminde gerekli tedbirleri almışlardır. Alınan tedbirlerden sadece son bir dakikalık görüntüyü alarak sosyal medyada negatif algı oluşturabilmek için polisimizi aşağılayan çirkin yakıştırmalarla yapılan paylaşımları akıl ve mantıkla, iyi niyet ve samimiyetle izah etmek mümkün değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi. >> Burak AYDIN’ın Haberi