Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Memur-Sen’in teklifleri milletin teklifleridir”

“Memur-Sen’in teklifleri milletin teklifleridir”

Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Arslan, “Emeğe Saygı, Adalete Davet” temalı açıklamada, Memur-Sen’in tekliflerinin milletin talepleri olduğunu söyledi. Arslan, “Bu teklifler milletin maşeri vicdanında adil ve hakkaniyetli tekliflerdir” dedi

 

Memur-Sen Konfederasyonu Afyonkarahisar İl Temsilciliği yönetimince dün öğlen Kent Meydanı’nda “Emeğe Saygı, Adalete Davet” temasıyla basın açıklaması yapıldı. İl Temsilcisi Mustafa Arslan, Memur-Sen olarak 81 İlde “Emeğe Saygı Adalete Davet” çağrısı yaptıklarını söyledi.
“TEMA EMEK VE ADALET”
Memur-Sen ve bağlı sendikaların tamamında yetkili olarak katıldıkları 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin, Kamu İşveren Heyetinin müzakere sürecini hiç yaşanmamış gibi bir irade ortaya koyduğunu belirten Arslan, “Masada uzlaştıklarımız yok sayıldı. Toplu Sözleşme müzakereleri hiç yapılmamış gibi davranılması üzerine, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmesini taşıdık. Kamu görevlilerinin haklı beklentilerini karşılayarak yeni hak ve kazanımlarla donatılmasına katkı ve destek sunmak içinbugün 81 ilde ‘Emeğe Saygı, Adalete Davet’ teması ile sahadayız.” dedi.
“MAKUL VE MAKBUL TEKLİFLER SUNULDU”
Mustafa Arslan, milyonlarca insanı ilgilendiren tekliflerin Kamu İşverenice, Memur-Sen’e sunulan teklifte yok sayıldığını belirtti. Arslan, “Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler sınıfının Genel İdare Hizmetleri sınıfına geçirilmesi, kademe derece sınırlamasının kaldırılması, bayram ikramiyesi, kılık-kıyafet yasağının kaldırılması, gelir vergisi mağduriyetinin son bulması, dayanışma aidatı ve toplu sözleşme ikramiyesidir. Temel tekliflerimiz dâhil toplam 657 teklifimiz gayet makul ve makbul tekliflerdir. Sanki bu teklifler hiç yapılmamış gibi Kamu İşvereni tarafından hiçbir şekilde dikkate alınmamış, bunlara ilişkin herhangi bir teklif masaya getirilmemiştir.” diye konuştu.
“HAKEM KURULUNA GİDİLDİ”
Memur-Sen olarak toplu pazarlık sürecinde Kamu İşveren Heyetiyle sözleşme imzalanmasını sağlamak için büyük çaba sarf ettiklerini söyleyen Arslan, “Gayretimizin yanı sıra basın açıklamalarıyla, iş bırakma eylemleriyle de sahada olduk ve heyetimizi destekledik. Bugün de aynı kararlılıkla ve örgütlü gücümüzle meydanlardayız. Memur-Sen’in ve bağlı sendikalarının titiz çalışmalarla, sahanın nabzını tutarak oluşturduğu ve kamuoyuna ‘makul teklifler olarak deklare ettiği 657 teklifine karşın Kamu İşveren Heyeti maalesef malul tekliflerle masaya gelmiş ve ardından toplu sözleşme sürecini hiç yaşanmayan bir süreç olarak tarihe kaydetme iradesi göstermiştir. Bu iradenin sonucu olarak süreç uyuşmazlıkla sonuçlanmış ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na gidilmiştir.” şeklinde konuştu.
“TEKLİFLER ADİL VE HAKKANİYETLİ”
Arslan, “Biz, toplu sözleşme görüşmeleri boyunca masanın ve müzakerenin önemine inanarak çözüm üretmeye odaklandık ve sürecin uzlaşmayla sonuçlanması için büyük bir özveriyle çalıştık. Süreç tıkandığı anda bile ‘Gelin Hakem Kuruluna 3 günlük başvuru sürecini 1 güne indirelim ve müzakere sürecini 2 gün daha uzatalım, masada sorunları çözelim’ dedik ama teklifimiz kabul edilmedi. Dün dedik bugün de diyoruz: Memur-Sen’in teklifleri milletin talepleridir. Çünkü bu teklifler milletin maşeri vicdanında makes bulmuş adil ve hakkaniyetli tekliflerdir. Biz Hakem Kurulundan, refahın tabana yayılmasını, gelir dağılımında adaletin sağlamasını istiyoruz. Biz, refahtan pay, paylaşımda adalet istiyoruz. Çünkü Memur-Sen olarak biliyor ve diyoruz ki Türkiye; varlığının ve güvenliğinin teminatı olan kamu görevlilerinin maaş, ücret ve alım gücünü yükseltecek ekonomik güce, siyasi özgüvene, politik perspektif ve bilince fazlasıyla sahiptir. Memuruz, haklıyız, kazanacağız.” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi