Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Minibüslere ZAM YOK

Minibüslere ZAM YOK

Belediye Meclisi’nde minibüs ücretlerine zam talebi reddedildi. Büyük Taarruz Zafer Haftası’nın 97. yıldönümü etkinliklerine yönelik Belediye Meclis üyeleri eleştiride bulundu. Zafer Resepsiyonu ve tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı paneli organizasyonlarının Valilik makamına ait olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Panelin ismi ‘Kocatepe’yi Bir de Bizden Dinleyin’ ama Kocatepe kelimesi hiç geçmedi duyan var mı bilmiyorum” dedi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunmasıyla başladı. Tutanak özeti oybirliğiyle kabul edildi.
AMBARYOLU, KURTULUŞ VE YEŞİLYOL PARALI OTOPARK OLUCAK
Kocatepe Spor Kompleksi’ndeki Zafer Stadyumu’nun spor kulüplerine kullandırılması karşılığında alınacak ücretlerin tespiti hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu kabul edildi. Toplantıda Trafik Komisyonu Raporları da karara bağlanarak; Kadınana Caddesi, Kurtuluş Caddesi ve Yeşilyol Caddesi üzerinde ücretli otopark uygulamasına geçilmesine karar verildi. Şehir içi minibüsleri ve otobüslerinin trafik sıkışıklığının giderilmesi amacıyla güzergâhların yeniden belirlenmesi hakkındaki Trafik Komisyon Raporu oy çokluğu ile kabul edildi. İYİ Parti Meclis Üyesi Ahmet Hastürk söz konusu güzergâhlarla ilgili teknik inceleme talebinde bulundu. Hastürk, konuyu yeterince incelemeden oylamaya geçildiğini söylerken AK Parti Meclis Üyesi Hakan Çilkaya konunun Trafik Komisyonu Toplantısında Hastürk’ün önüne geldiğini ifade etti. Şehiriçi minibüs ücretlerine zam yapılmaması oy birliği ile kabul edildi. Yapılan teknik inceleme sonucu Afyonkarahisar’da minibüs ücretlerinin çevre illere göre 25 kuruş fazla olduğu dile getirildi. Kamu Kurum ve kuruluşlardan ve vatandaşlardan gelen hız kesici, durak yeri, trafik levhası ve trafikle ilgili talepler görüşülerek karara bağlandı.
“NİYET; FESTİVALİN TÜRKİYE SPOR FESTİVALİ OLARAK DEVAMI”
Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Dünya Motokros Şampiyonası Koordinatörü Mahmut Nedim Akülke, bu yıl hafta sonu ikincisi düzenlenecek olan Motokros Şampiyonası öncesi meclis üyelerine bilgi verdi. Bu yıl 2. gerçekleştirilen şampiyonanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde gerçekleştirileceğini hatırlatan Akülke, “6 Eylül Cuma akşamı saat 18:00’de açılış seranomosiyle başlayacak olan organizasyon Cumartesi günü antrenman ve sıralama turlarıyla devam edecek. Pazar günü de yarışın finalleri gerçekleşecek. Bu sene festivalimizde aynı zamanda spor temamız var. Farklı federasyonlarımız var. Atıcılıktan golfe, golften tenise, tenisten basketbol’a ve badmintona kadar festivalimiz spor festivali haline geldi. İnşallah önümüzdeki yıllarda da Türkiye Spor Festivali olarak devam ettirebiliriz. Meclis Üyelerimize birer davetiye bıraktım. Bugünümüzde bizi yalnız bırakmazsanız çok mutlu olurum” dedi.
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, geçen yılki katılımın bu yılki organizasyona dört misli katılım olacağını söyleyerek şehrin tanıtım ve ticari hayatına ciddi katkılar beklediklerini sözlerine ekledi.
FONKSİYON DEĞİŞİKLİĞİNE RET
Orduevi binasının bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılmasına yönelik söz konusu alanda ilgili parsellerin fonksiyonunun değiştirilerek askeri alandan çıkarılması isteğini uygun görmeyen Bayındırlık ve İmar Komisyonu raporu oybirliği ile kabul edildi. Komisyon kararında Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmeliğin ikinci fıkrasını gerekçe gösterilerek imar plan değişiklikleri yapılırken planların sürekliliğinin, bütünlüğünün bozulmayacak nitelikte olması gerektiği belirtildi. Yapılması istenilen fonksiyon değişikliğinin imar planının süreklilik ve bütünlüğünü bozduğu bildirilen raporda fonksiyon değişikliğinin ve parselin çekme mesafesinin 10 metreden sıfır metreye çekilmesinin uygun görülmediği açıklandı.
EĞİTİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ
Bayındırlık ve İmar Komisyon Raporlarının da görüşüldüğü toplantıda ilimiz Zafer Müzesi arkasında yeni yapılan meydana isim verilmesi isteği hakkındaki Bayındırlık ve İmar Komisyonu görüşüldü. Meydana, Zafer Meydanı ismi verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye Meclisi Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna; Elif Süzme, Hulusi Ceylan, Harun Sağlam ve İbrahim Meydanoğlu oybirliği ile seçildi. İhtiyaç sahibi öğrencilere verilecek olan eğitim desteği miktarının ve süresinin belirlenmesi teklifi, yeni kurulan Eğitim, Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu’nda görüşülerek bir sonraki toplantıda karara bağlanacak.
“ZAFER RESEPSİYONUNU VE PANELİ VALİLİK DÜZENLEDİ”
İYİ Parti Meclis Üyesi İrfan Özsandık, Zafer Haftası kapsamında 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunun ruhlara hitap etmediği eleştirisinde bulundu. Özsandık, “Kimse kusura bakmasın orada Allah bereket versin, karnımız doydu ama ruhumuz doymadı. Bunu ifade etmek istedim. Başka özel bir konu var onu da siz Sayın Başkanımızla yalnız konuşmak istiyorum. Allah bir daha zafer kutlaması gerektirecek vatana düşman ayağı değecek durumlarla Rabbim bizi karşı karşıya koymasın” şeklinde konuştu. 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunun Valilikçe düzenlendiğini belirten Zeybek, “Diğer zafer etkinliklerini biz Belediye olarak gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.
İYİ Parti Grubundan Meclis Üyesi İbrahim Meydanoğlu da Tarihçi İlber Ortaylı’nın konuşmacı olduğu panelde yaşanan İstiklal Marşı okunması ve saygı duruşu eksikliğinin ulusal düzeyde yayın yapan medyaya yansıdığını hatırlattı.
Zeybek Meydanoğlu’na şu cevabı verdi: “Söylediğim gibi Zafer Resepsiyonu ve Sayın Ortaylı’nın panelinin organizasyonu Valilik’e aitti. Belediye olarak bizimle hiçbir alakası yoktur. Vali Beyin söylediği diğer etkinliklere çok az ilgi gösterildiğinden panelistlere mahcup olmamak için bu ölçekte bir salon tercih edildiğidir. Bunda Belediye’nin hiçbir suçu yoktur. Panelin ismi ‘Kocatepe’yi Bir de Bizden Dinleyin’ Ama Kocatepe kelimesi hiç geçmedi duyan var mı bilmiyorum.”
Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı 1 Ekim Salı akşamı saat 18.30’da başlayacak.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi