Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Orkun kendine yakışanı yaptı

Orkun kendine yakışanı yaptı

Feyenoord forması giyen ve aslen Afyonkarahisar Emirdağ’lı olan Orkun Kökçü, Ajax ile oynanacak maçta LGBT’yi simgeleyen gökkuşağı renklerine sahip “OneLove” kaptanlık bandını takmayı bir kez daha reddetti. Kökçü açıklamalarında “Eylemi her halükarda destekliyorum. Ayrımcılığa ve ırkçılığa karşıyım. Ama OneLove grubunun farklı bir amaçla kurulduğuna dair bir his var içimde.” ve “Dini inancım nedeniyle, bunu yapacak doğru kişi
olduğumu hissetmiyorum.” ifadelerini kullanmıştı

 

haberler.com spor servisinin haberine göre Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu, hafta sonu ligde oynanacak maçlarda takım kaptanlarının “OneLove” bandını takacakları bir kampanya başlatılacağını duyurdu. Feyenoord’un kaptanı ve Türk Milli takım futbolcusu Orkun Kökçü ise bir kez daha bu bandı takmayı reddetti.
“DESTEKLEYECEK BAŞKA BİR ŞEYLER BULMALIYIZ”
LGBT’yi simgeleyen gökkuşağı renklerine sahip “OneLove” kaptanlık bandını takmayı reddeden Orkun Kökçü, “Eylemi her halükarda destekliyorum, ayrımcılığa ve ırkçılığa karşı. Ama OneLove grubunun farklı bir amaçla kurulduğuna dair bir his var içimde. Bence kulüp ile onu destekleyecek bir şeyler bulmalıyız, ama farklı bir şekilde. Bu, eğitmen, genel müdür ve basın ekibi ile tartışılacak bir konu.” ifadelerini kullandı.
“DİNİ İNANCIM NEDENİYLE DOĞRU KİŞİ DEĞİLİM”
Orkun Kökçü daha önce yaptığı açıklamada da, “Herkesin istediğini veya hissettiğini yapmakta özgür olduğuna inanıyorum. Yapılacak bu hareketin önemini çok iyi biliyorum ancak dini inancım nedeniyle, bunu yapacak doğru kişi olduğumu hissetmiyorum. Bu yüzden de bu kaptanlık bandını takarken rahat hissetmiyorum.” demişti.