Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ortak akılla Afyon’un çözülemeyecek sorunu yok”

“Ortak akılla Afyon’un  çözülemeyecek sorunu yok”

Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, ortak akılla hareket edilmesi halinde Afyon’da çözülemeyecek sorunun olmadığını belirtti

 

Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş, dün öğlen partide basın toplantısı düzenendi. Yerel ve genel gündemin değerlendirildiği toplantıda yönetim kurulu üyeleride hazır bulundu.
“VATANDAŞI GÖRMEZDEN GELMELERİNİ YADIRGIYORUM”
AK Parti iktidarının göreve seçildiğinde ekmek fiyatının 50 kuruş olduğunu söyleyen Niyazi Ertaş, “20 yıl önce dün sen iktidara geldiğinde ekmek 50 kuruştu şimdi 5 TL. Peynir 15 liraydı şimdi 150 lira. Zeytin 8.10 liraydı. Şimdi 80-100 lira. Şeker-un-yağ-pirinç-bulgur bunların fiyatını Afyon halkına bırakıyorum. Bakınız ortak akılla hareket edilirse Afyonun çözülmeyecek meselesi yoktur. İktidar partisi 20 yıl sonra halka indi. Afyon’da iktidar partisine mensup söz sahibi siyasiler gerek topluma gerekse basına çıkıp ziyaretler yapmıyor. Hizmet noktasında perdeledikleri yeri- algıları ve vatandaşın aç ve açıktan olduklarını görmezden gelmelerini Gelecek Partisi olarak yadırgıyorum.” dedi.
“KANGRENLEŞEN MESELELERİ DİLE GETİRDİK NE OLDU?”
“İktidar partisi her şeyi bırakmış sanki Afyon’un yapılacak bir şeyi kalmamış sanki Afyon güllük gülistanlık eli kolu sıvamış mahalle mahalle sokak sokak dolaşarak eski üyelerini eski sevdalarını arıyor.” diyen Ertaş, “Adama sorarlar20 yıldır neredeydin şimdi mi aklın başına geldi. Bu güne kadar niçin arayıp sormadın. Şimdi söze gelmişsin ne yapacağını şaşırıp eski defterleri karıştırıyorsun. Bak Gelecek Partisi olarak diyorum ki, yirmi yıldır herkes seni tanıdı bildi şimdi ne yaparsan yap nafile. Beş yıllık Şuhut yolu Çay – Dinar Emirdağ yolu hızlı tren-hava ambulansı ve bölge müdürlükleri bu ve buna benzer Afyonun kangren olmuş meselelerini dile getirdik ne oldu? Cumhur İttifakının küçük ortağı Milletvekilimiz Mehmet Taytak Mecliste bu konuları bakana arz etti ne oldu? Millet İttifakının CHP’li Milletvekili Burcu Köksal Mecliste bu meseleleri tek tek saydı gündeme getirdi.” diye konuştu.
“AFYONDA İŞSİZLİĞİN BELİNİ KIRALIM”
“Afyon milletvekillerine birazda memleketin sorunları ile ilgilenmeleri yönünde tavsiye ediyorum.” diyen Ertaş, “Olur mu olmaz mı bilmem. Olmazsa buda iktidarın Afyon milletvekillerinin ayıbıdır. Şimdilik iktidar Milletvekillerin den tık yok. Sadece Vekil Ali Bey Müzeyi yapacağım diye uğraş veriyor. Diğerleri Aydın ovasında incirle uğraşıyor birileri Mersine Gübre fabrikası açılacakmış onu müjdeliyor. Birilerinde genel Başkanım her gün yankı uyandıracak projeler ve müjdeler açıklıyor diyor. Afyon için ne müjdeniz varsa onu söyleyin Sayın Vekillerim sayın İktidarın Başkanları Gelecek Partisi olarak diyorum ki. Gelin Aydınlı Aydınla, Mersinli Mersinle uğraşsın. Gelin biz Afyonla uğraşalım. İktidarsınız Gelecek Partisi olarak gündem de tuttuğumuz Sayın Taytak ve Sayın Köksal’ın mecliste bütçe görüşmelerinde dile getirdiğimiz Afyon’un dertlerini dile getirin. Çare olun gelin Gelecek Partisi olarak sözlerimize katkıda bulunun Afyonda işsizliğin belini kıralım Gençlerimize iş imkanı sağlayalım.” şeklinde konuştu.
“AFYON HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖREMİYOR”
Afyon’un hak ettiği değeri göremediğini söyleyen Ertaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Afyon kadim bir şehir ülkenin kavşak noktası her hayırlı, iyi, güzel ne yapılırsa layıktır. Afyon hakketmiştir şimdi Afyon Belediyesince yıllardır çalışma yapılarak gastronomiyi zirveye taşımış ve 2019 yılında Afyon Gastronomi Şehri ilan edilmiştir. Afyonumuzun gerek iller arası gerekse ülkeler arası tanıtımına katkı sağlayacak Gastronomi Müzesinde açtı. Hayırlı olsun. Halkın katılımında olmadığı bürokrasinin yoğun katılımıyla açılan ve hizmete sunulan Gastronomi Müzesinin daha öncesi farklı hizmetlerde kullanılan ve halen aynı amaçta kullanılmaya devam eden bir binada açılmasının yerine Afyon yemeklerinin yapılıp tanıtıldığı Ulugüllük Caddesindeki tarihi binada yapılsaydı veya ayrı bir mekanda olsaydı daha güzel olurdu kanısındayız. Ayrıca Afyon’un tanıtımında büyük önemi olan Gastronomi Müzesini tanıtım için bugüne kadar bir rehber yetiştirilmemiştir. Bu güzelliklerimizi müzede sergilerken güzel Afyonumun herhangi bir yerinde gastronomiyi temsilen yapılmış ne bir haşhaş- lokum-sucuk veya bir yemeğimiz görsel olarak Afyon’un hiçbir yerinde göremiyoruz. Afyon’un girişinde çıkışında veya merkez bir yerde gastronomi ile alakalı bir simge bir görsel olmalıdır. Bunun yanında Kocatepe’yi tarihi önem arz eden Kocatepe’yi anlatan bilgiye ve beceriye sahip bir rehberimiz yoktur. Hele hele Afyon’un önemli gelir kaynaklarından olan mermer temsil eden şehirde bir görsel obje olmayışı acı bir durumdur. Bunlar bizi üzmektedir. Yapılanları göstererek Afyon’un tanıtılması için acilen yetkilerin yaptıklarını görsellerle şehri süslemeleri gerekmektedir.”
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi