Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Seçim yaklaşıyor, oyumuzu kime atacağımız belli olsun”

VİDEOYU PAYLAŞ

 

TOKİ’nin Gökçe Mahallesi’nde yapımını planladığı ancak akıbeti hakkında henüz bir açıklama yapılmayan toplu konutlar hakkında başvuru sahipleri bilgi talep ediyor. Başvuru sahipleri mağdur olduklarını, 3 yıl önceki fiyatlarla şimdiki fiyatlar arasında ciddi fark olduğunu belirterek, “Seçim yaklaşıyor, oyumuzu kime atacağımız belli olsun.” dediler.

Küçükçobanlı Mahallesi’nde yapılması planlanan ancak daha sonra Gökçe Mahallesi’nde yapımına karar verilmesine rağmen kamu ihalelerinin fesh edilmesi süreci nedeniyle inşaatına başlanamayan Gökçe Mahallesi TOKİ konutları için başvuruda bulunanlar mağdur olduklarını açıkladı.

“ÇOK MAĞDUR OLDUK”

Mağdur olduklarını belirten TOKİ başvuru sahipleri mağduriyetlerini ifade ettiler. Başvuruda bulanan bir mahalle sakini şöyle konuştu: “2019 yılında Küçükçobanlı Mahallesi’nde yapılacağı açıklanan TOKİ konutlarına yazıldık. Burasının mera olduğu ve hayvancılıkla uğraşanların hayvanlarına gerekli olduğu gerekçesiyle ertelenerek yeri Gökçe Mahallesi olarak değiştirildi. Ama çok mağduruz. Yapıldı yapılıyor derken tekrar bırakıldı. Biz kiradayız şimdi ne yapmamız lazım? Bize yardımcı olursanız seviniriz. Bu kadar halk mağdur kaldık. Lüften bize yardımcı olun.”

“ÜÇ YIL ÖNCESİNİN MALİYETİYLE ŞİMDİKİ MALİYET ANORMAL FARKLI”

Bir başka TOKİ başvurusu yapan kişi şöyle konuştu: “Öncelikle mağduriyetimiz çok ciddi boyutlara ulaştı. Biz buraya başvuralı 3 sene olduk. Kurası çekileli de 2 seneyi geçti. O dönemki maliyetlerle şimdiki dönemdeki anormal derecede farklı. Dolayısıyla 3-5 kuruş birikimimiz gerçekten pul oldu. Eğer o gün denilseydi biz buraya ev yapamayacağız, biz de kendimize göre bir ev alırdık. Bugünkü bu mağduriyeti yaşamamış olurduk. Söyleyeceklerim bu kadar ama gerçekten çok mağdur olduk. Bu konuda ilgilenilir ve birileride bu konuda bize yardımcı olursa çok seviniriz.”

“SEÇİM YAKLAŞIYOR OYUMUZU KİME ATACAĞIMIZ BELLİ OLSUN”

TOKİ tarafından yapılacak konutların yapılmasını 4 yıldır beklediklerini belirten bir başka başvuru sahibi şunları söyledi: “Biz TOKİ evlerinin yapılmasını 4 senedir bekliyoruz. Dört senedir yapılmadı. Bir mağduriyetimiz var kiracıyız. Bu bir an önce yapılsın. Artık çözüm olsun. Seçim yaklaşıyor, bizim oyumuzu kime atacağımız belli olsun. Bizimde mağduriyetimiz giderin artık. Dört senedir kirada oturuyoruz. Ne yapılacaksa artık yapılsın.”

“YETKİLİLERİN HABERDAR OLUP BİZLE İLGİLENMELERİ RİCAMIZDIR”

“Biz Küçükçobanlı mağdurlarıyız.” diyen bir başka başvuru sahibi şu ifadeleri kullandı: “TOKİ konut yapımı için yaptğığımız başvuru sonrası 2019 yılında çekilen kura sonucu evlerimiz yapılmadı. Şimdi Gökçe Mahallesine alındı. Gökçe Mahallesine yapılacak TOKİ konutlarının müteahhiti inşaatı terk etti. O gün için bizler 180 bin TL ile 300 bin TL arasında rakamlarla ev sahibi olacakken şimdi 1 trilyon TL ile 500 bin TL arasında maliyetler çıkarılmaktadır. Daha ne zaman yapılacağı da belli değil. Yetkililerin bundan haberdar olup bizimle ilgilenmelerini rica ediyorum.”

“MAĞDURUZ, SESİMİZİN DUYULMASINI İSTİYORUZ”

“Gökçe Mahallesi Afyon TOKİ mağdurlarındanım.” diyen bir başka başvuru sahibi şunları kaydetti: “Bizler 2018 yılında TOKİ konutlarına yazılmıştık. Küçükçobanlı Mahallesine ihale yapılmıştı. 2019 yılında da kuralarımız çekilmişti. Küçükçobanlı halkı orada TOKİ konutu yapılmasını istemediği için mağdur olduk. TOKİ konut yapım işi buraya yani Gökçe Mahallesine verildi. Burada da müteahhit galiba işi koydu ve gitti. Mağduruz sesimizin duyulmasını istiyoruz.”

“YÜKSEK FİYATLAR SÖYLENECEK SORUNUN ÇÖZÜMÜNÜ İSTİYORUZ”

Gökçe Mahallesi’nde inşa edilek toplu konut için başvuru yapan bir başka vatandaş şu ifadelere yer verdi: “2018 yılında bizler TOKİ’ye toplu konut yapımından ev sahibi olmak için yazıldık. Bizi Gökçe Mahallesi’nde toplu konut yapımı için taşıdılar. Bize o zaman söylenilen 16 bin 700 TL ödeme yapacağımızdı. Şimdi ise bizlere daha yüksek fiyatlar söyleyecekler. Asgari ücretle geçiniyoruz. Daha yeni evlendim kirada kalıyorum. Kiralar çok afakî. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz.”

“BİZE SAHİP OLAN KİMSE YOK”

TOKİ’ye konut için başvuran vatandaşlardan biri de şöyle konuştu: “Biz TOKİ’ye 2018 yılından bu yana başvuruda bulunduk. TOKİ ilk başta Küçükçobanlı Mahallesine ev yapacaktı. Bugün 2022 yılındayız. Bekliyoruz, mağduruz. Bize sahip çıkan kimse yok.”

>> Burcu AYDIN’ın ÖZEL Haberi

 

 

DİĞER VİDEOLAR