Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Şehrimizin marka değerine katkı sunmak için gayret göstereceğiz”

Türkiye Boks Federasyonu İl

Türkiye Boks Federasyonu İl Temsilciliği’ne atanan Afyonkarahisar’ın sevilen simalarından Halil Kocaşaban, severek yaptığı boksa şimdi de temsil makamında katkı sunacağını söyledi. Kocaşaban, şehirde gerekli organizasyon ve yarışmalarla kentin marka değerine katkı sunmak ve iyi sporcularını tüm dünyaya tanıtmak için gereken gayreti göstereceklerini söyledi

 

Türkiye Boks Federasyonu Afyonkarahisar Temsilciliğinde görev yapan Sedat Çiftçi’den sonra temsilcilik görevine Halil Kocaşaban atandı. Yapılan atama sonrasında çalışmalarına hız veren Kocaşaban, şehirde organizasyon yaparak kentte sporcuları tüm dünyaya tanıtacağını ifade etti. Gazeteniz Kocatepe’ye özel röportaj veren Halil Kocaşaban, boks hakkındaki bilgiler, gençlere tavsiyelerini ve sporun insan üzerindeki etkilerini anlattı.
Afyonkarahisar’da birçok salonda yapılan boks sporunda 302 lisanslı sporcu bulunuyor. Sporcuların 276 kişisi erkeklerden oluşurken kadınlarda da bu rakam 26 sporcu olarak kaydedildi.
Kendisinden önce Afyonkarahisar’da Boks İl Temsilciliği görevini Sedat Çiftçi’nin yürüttüğünü dile getiren Kocaşaban, “Daha önce yine bir dostumuzda Sayın Sedat Çiftçi’de bulunan temsilcilik bayrağı bu dönem bize devroldu. Severek uğraşını gösterdiğimiz bu alanda şimdi resmi temsiliyet makamında nasip oldu. Allah mahcup etmesin inşallah.” dedi.
“TAVSİYEMİZ EN AZ BİR SPOR DALIYLA UĞRAŞILMASI,
BİR MÜZİK ENSTRÜMANI KULLANILMASI”
Boksa karşı ön yargıların oluşabildiğini ifade eden Kocaşaban, “Boks dövüş sporları denilince bir ön yargı oluşabiliyor. Biz burada kuru bir şiddeti ne temsil ne de tavsiye etmiyoruz. Maksadımız gençlerimizin daha bilinçli olarak yetişmesi ve yetişen tüm gençlerimizin ahlaklı birer sporcu olması en büyük gayemizdir. Tavsiyemiz en az bir spor dalıyla uğraşılması bir müzik enstrümanı kullanmasıdır.” ifadelerini kullandı.
“SATRANÇ GİBİ BU SPORDA DA SEZİ VE REFLEKSLERİNİZİN HIZLI VE YERİNDE OLMASI GEREKİR”
Boks sporu hakkında genel bilgiler veren Kocaşaban, “Olimpiyat Oyunları’nın en eski branşlarından olan boks, olimpik programda yer alıyor. 20. yüzyılın ortalarından itibaren baş döndürücü bir hızla gelişen teknoloji, Boks’un dünya genelinde takip edilmesine ve yaygınlaşmasına sebep oldu. Milyonlarca insan radyo ve televizyon başından maçları takip etme imkanına kavuştular. Muhakkak bilirsiniz ya da duymuşsunuzdur 1975 yılında 20. yüzyılın en büyük boksörü olarak kabul edilen Muhammed Ali ve Joe Frazier arasındaki müsabaka gece yarısı olmasına rağmen milyonlarca insan tarafından izlenilerek rekor kırmıştı. 90’lı yıllardan itibaren internetin de devreye girmesiyle boks sporu hakkında bilgiye ulaşmak daha da kolaylaştı. Günümüzde boks sporu amatör ve profesyonel olarak iki ayrı formda küresel popülaritesini devam ettirmektedir. Tıpkı bir satranç ustasının rakibinin hamlesini ön gördüğü gibi bu sporda da sezi ve reflekslerinizin hızlı ve yerinde olması gerekir.” şeklinde konuştu.
“DÜZENLİ SPOR YAPMAK, DOKU, ORGAN VE SİSTEMLERİN İŞLEYİŞİNİ KOLAYLAŞTIRMAKTADIR”
Sporun insan hayatındaki yerini anlatan Kocaşaban, “Spor kaliteli yaşam ve yaşlılık için hayatımız bir parçası haline gelmelidir. Bunu düstur haline getirenler daha sağlıklı bir yaşam sürmektedir. Spor ve sağlık birbirini dengeleyen faaliyetlerdir. Bir insanın spor yapması sağlıklı kalmasını kolaylaştırır. Düzenli spor yapmak, doku, organ ve sistemlerin işleyişini kolaylaştırmaktadır. Son olarak Allah nasip ederse şehrimizde de gerekli organizasyon ve yarışmalarla şehrimizin marka değerine katkı sunmak ve iyi sporcularımızı tüm dünyaya tanıtmak için gereken gayreti göstereceğiz.” diye konuştu.
>> Burak AYDIN’ın Özel Röportajı

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti