Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler ülke ekonomisinin kaydını tutuyorlar

  CHP Afyonkarahisar Milletvekili

 

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Dr. M. Kemal Demirkırkan, ASMMMO Başkanı Erdal Sayar’ı ziyaret etti. Demirkırkan, Türkiye ekonomisinin kaydını tutan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerin sorunlarının yıllardır çözülmediğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Dr. Mehmet Kemal Demirkırkan, beraberindeki heyetle birlikte 1-7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Başkanı Erdal Sayar ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti.

ACIMIZ DEVAM EDİYOR KUTLAMA YAPMAYACAĞIZ

Ziyareti nedeniyle CHP Milletvekili Aday Adayı Dr. Kemal Demirkırkan ve beraberindeki heyete teşekkür eden Oda Başkanı Erdal Sayar, yaşanan deprem felaketi nedeniyle 50’den fazla meslektaşlarını kaybettiklerini söyleyerek, “Bilindiği üzere her yıl 1-7 Mart tarihleri Muhasebe Haftası olarak kutlanıyor. Ancak acımız devam ediyor. Yaraların sarılması konusunda çalışmalarımızda sürüyor. Böylesi bir zamanda Muhasebe Haftası kutlaması yapmayacağız. Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde yaşamını kaybeden binlerce vatandaşlarımızın acısı devam ettiğinden dolayı kutlama yapılmayacak.” dedi.

MESLEĞİMİZİN ÇÖZÜM BEKLEYEN ÖNEMLİ SORUNLARI VAR

Dr. Demirkırkan’a mesleki sorunlar hakkında da bilgiler veren Sayar, “Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleği, kurumsallaşma sürecini tamamlayarak, ülkemizin iktisadi hayatının vazgeçilmez bir kurumu oldu. Bu süreçte ekonominin kaydını tutan ve mali danışmanlık yapan, memleketin her köşesinde hizmet sunan bir meslek oluşturduk. Kaliteli hizmet sunarak, işletmelerimizin gelişimine katkı vererek, güvenilir işletme danışmanlığı vizyonumuzla ülkemize ve işletmelerimize hizmet vermekteyiz. Ülkemizin ve işletmelerimizin gelişimi için çalışmaktayız. İşletmelerin muhasebe ve denetim işlemlerini gerçekleştiren, devletin vergi gelirlerinin arttırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinin, önemli sorunları da bulunmaktadır. Ülkemizin, şeffaf, öngörülebilir, sade ve kolay anlaşılır bir vergi sistemine sahip olması gerektiğine inanmaktayız. Bu kapsamda yapılacak, kanunların gözden geçirilmesi, vergilendirme süreçleri ile beyanname ve bildirimlerin sadeleştirilmesi ve sayılarının azaltılması gibi her türlü iyileştirme çalışmalarının destekçisi olmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir meslektaşlarımızın Muhasebe Haftasını kutluyor, ülkemiz ve meslektaşlarımız için daha aydınlık günler diliyorum.” diye konuştu.

MALİ MÜŞAVİRLERİMİZ VE MUHASEBECİLERİMİZ ÜLKE EKONOMİSİNİN SORUNLARINI EN İYİ BİLEN MESLEK GRUBUDUR

Oda Başkanı Erdal Sayar ve Yönetim Kurulu Üyeleri nezdinde tüm Serbest Muhasebeci, Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirlerin “Muhasebe Haftası”nı kutlayan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Dr. Kemal Demirkırkan, “Büyük bir deprem felaketi yaşadık. Kaybettiğimiz vatandaşlarımızı, onların acılarını unutmak, unutturmak mümkün değil. Yaralarımızı birlikte saracağız. Bu konuda hepimizin üzerine büyük görevler düşüyor. Bizlere mesleğinizde yaşadığınız sorunları aktardınız. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerin yaşadığı sorunlar dikkate alınmalı ve sorunların çözümü için gerekli adımlar bir an önce atılmalı. Mali Müşavirlerimiz, Muhasebecilerimiz ülkemizin ekonomik sorunlarını en iyi bilen meslek gruplarından biridir. Sorumluluğunuz çok yüksek. Türkiye ekonomisinin kaydını tutan ve dolaylı yoldan neredeyse toplumun tüm kesimlerine hizmet sunan, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerimizin sorunlarının yıllardır çözülmemesi kabul edilemez. CHP iktidarında yaşanan tüm sorunların çözülmesi için çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti