Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Tarihini bilmeyen iyi bir yönetici olamaz”

AK Parti İl Gençlik

AK Parti İl Gençlik Kolları Toplantısında gençlere hitap eden Milletvekili Veysel Eroğlu, tarih şuurunun önemine değinerek, tarihini bilmeyenin iyi bir yönetici olamayacağını söyledi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Başkanlığının olağan yönetim kurulu toplantısı partide düzenlendi. Toplantıya; AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Orman ve Su İşleri eski Bakanı Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu katıldı.
“22 KİLOMETRELİK BÖLÜNMÜŞ YOLLA MESAFE 15 DAKİKA KISALDI”
Toplantı Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan’ın açılış konuşmasını yapmasıyla başladı. AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu’nun gayretiyle Afyon-Şuhut yolunun yapıldığını belirten Karahan, “Orman ve Su İşleri eski Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun sayesinde Afyonkarahisar şu 22 kilometrelik bölünmüş yoluna kavuşmuş oldu. Cumhurbaşkanımız ‘Yol medeniyettir’ dedi. Yol gerçekten medeniyet. Yüzyıllar boyu insanlar bu yoldan hastaneye, postaneye, şehreulaşım sağlayacaklar. O yol önceden biraz daha ulaşımı zor, sıkıntılı bir yoldu. Ancak bugün bölünmüş bir vaziyette gayet rahat. Bölünmüş yol ile birlikte yolumuzu 15 dakika mesafeyi kısaltmış oluyoruz.” dedi.
“CUMHURBAŞKANIMIZ HER ZAMAN GENÇLERLE YOL YÜRÜYOR”
“Sayın Bakanımız gerçekten Afyonkarahisar’a o kadar çok hizmet kazandırdı ki bence Afyonkarahisar Şuhut yolu artık bu eserlerinin en sonuncusu ama aynı zamanda en anlamlısıydı.” diyen Karahan, “Ben biraz önce Sayın Bakanımızın kendisine de arz ettim. İl başkanımız da sağ olsun o da destek verdi. AK Parti hizmetleriyle, eserleriyle övünen bir partidir. AK Parti ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her zaman gençliğiyle ve gençlerle yol yürüyen gençlere ilk 11 de yedek kulübesinde değil, ilk 11 de yer veren bir liderdir. Ve bu sayede 20 yıldır elhamdülillah girdiğimiz her seçimlerde alnımızın akıyla çıkmayı nasip ettiRabbim.” diye konuştu.
“SAYIN BAKANIMIZ ÇOK CİDDİ İŞLERE İMZA ATTI”
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay toplantıda yaptığı konuşmada, Veysel Eroğlu’nun, Türkiye’nin her ilini, her ilçesini, her köyünü, her beldesini yapılan yatırımlarla gerçek anlamda ihyta ettiğinin altını çizdi. Uluçay, “Rabbim inşallah sizleri başımızdan eksik etmesin. Ve sizinle bu dönemde çalışmaktan çok onurluyuz. Ben bu konuda kendimi çok şanslı hissediyorum. Rabb’imden inşallah sizi başımızdan eksik etmeyip, birlik beraberliğimizin de daim olmasın diyorum. Genç arkadaşlarımız daha önceden yaşananlardan bahsetti. Belki bir kısmını hatırlayabilirler. Ben biraz daha ilerisini hatırlıyorum. Sayın bakanımız eskisini de çok net görür. Ancak o ekonomik sıkıntılardan bugünlere gelmek çok kolay olmadı. Şu an tam olarak yaklaşık 500 milyon lira civarında masraf edilmiş bir yolun açılışını yaptık. Sayın Bakanımız bu yolu başından sonuna kadar takip etti. Başkanım bugün de 90 kilometre bir yolun yatırım sözünü aldı ve onun da takipçisi olacağını söyledi. Daha sonra Hocalar ilçesi yolunun sözünü aldı. Gerçekten Afyonkarahisar’daki her yatırımda emeği olan Sayın Bakanımız bizim dönemimizde de çok ciddi işlere imza attı.” şeklinde konuştu.
“TARİH BİLMEYEN İYİ BİR YÖNETİCİ OLAMAZ”
Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, yeterli tarih bilgisinin önemine değindi. Eroğlu şunları kaydetti: “Tarih çok önemli. Tarih bilmeyen iyi bir yönetici olamaz. Bakın bunu özellikle belirtmek istiyorum. Mazisini bilmeyen tarih yazamaz. Dolayısıyla biz mazimizi çok iyi bilmemiz lazım. Orada alacağımız çok büyük dersler var. Aslında Anadolu’nun kapısı ne zaman açıldı? 26 Ağustos 1071 tarihinde Sultan Alparslan. Allah onlardan razı olsun. Onun askerlerinden razı olsun. Bir Cuma günü özellikle kefenini giyerek, beyaz atına binerek, neticede kendisinden çok daha büyük orduyu, kalabalık bir orduyu perişan etti yani. Neticede bu ülkenin bu vatanın kapısını açmak için büyük bir mücadele verdiler. Şehadet şerbeti içenler oldu. Tabii gazi olanlar oldu. Netice itibariyle 1071’de böyle bir kapı açıldı. Tabii Selçuklu ve Osmanlı devletlerine bakarsak yani düşünün bir Osmanlı Söğüt’te kurulan bir Türk ırkı ama onlar büyük bir hedefe yöneldiler. Yani dediler ki ‘Biz İstanbul fethedeceğiz.’ Çünkü Peygamber Efendimizin hadisi şerif var. ‘İstanbul’u fethedilen ordu ne güzel ordudur. Onun kumandanı ne güzel kumandandır.’ şeklinde. Güzel bir müjdesi var. O müjdeye gerçekleştirmek için yaşadılar.”
Toplantı soru cevap şeklinde devam etti.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi