Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Taşpınar Dergisi’nin 26’ıncı sayısı çıktı

Yerel tarih ve kültür

Yerel tarih ve kültür dergisi Taşpınar’ın 26. Sayısı okuyucuyla buluştu

 

Büyük Zafer’in 100. Yıldönümü kapağıyla çıkan dergide Büyük Taarruz hatıraları, Cumhuriyet dönemi Afyon’da yapılan idamlar, Namık Kemal’in Afyonkarahisar yılları ve daha pek çok ilginç konu başlığı bulunuyor. Afyonkarahisar tarihine ışık tutan Taşpınar Dergisi’nin 26. sayısı yayınlandı Yerel kültürü tanıtma ve aktarma gayretiyle hazırlanan Taşpınar Dergisi’nin yeni sayısında da yine ilk kez okuyacağınız konular, ilk kez göreceğiniz fotoğraflar ve belgeler yer alıyor.
Taşpınar her sayısında birbirinden özel ve daha evvel değinilmemiş tarihi konulara ışık tutuyor, tarihimizin önemli anlarını günümüze ulaştırıyor, istikrarlı bir şekilde normal periyodunda yayınlanıyor. Büyük Zafer’in 100. Yıldönümü kapağıyla çıkan dergide Büyük Taarruz hatıraları, Cumhuriyet dönemi Afyon’da yapılan idamlar, Namık Kemal’in Afyonkarahisar yılları ve daha pek çok ilginç konu başlığı bulunuyor.
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Derginin kapağında şu görüşlerini dile getirdi:
“Geçmişle gelecek arasında bir köprü kuran Taşpınar’ın yeni sayısı ile merhaba. Kapak konumuz Büyük Zafer’in 100. yıldönümü. Afyonkarahisar Kocatepe’de bundan 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi sayesinde vatanımız bağımsızlığa kavuştu. Nitekim Afyonkarahisar’ın önemini “Afyonkarahisar Son Büyük Zaferin Kilidi Oldu, Esası Oldu” “Afyonkarahisar Kurtuluş Savaşımızda Esşiz Bir Sayfaya Sahiptir” sözleriyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te dile getirmektedir.
90 yıllık bir geçmişe dayanan Taşpınar Dergisi zengin koleksiyonu ile Afyonkarahisar’ın adeta bir hazinesi. Dergide yer alan halk kültüründen, edebiyata, şiirlerden araştırma yazılarına varıncaya kadar pek çok konu başlığı bu alanlarda inceleme yapan kişilerin ilk başvuracakları kaynak oluyor. Bu konuda belediyemize pek çok başvurunun yapıldığına şahit oluyoruz. Zengin bir tarihi ve kültürel dokuya sahip olan ilimizde incelenmeyi bekleyen birçok konu başlığı bulunuyor.
Salgın hastalık günlerinde Belediye faaliyetlerimizi aksatmadan devam ettiriyoruz. Alt yapı yatırımlarının yanı sıra kültürel faaliyetlerimiz de hız kesmeden devam ediyor. Konserler, tiyatromuz, paneller, festivaller. Her birisi şehrimizin kültür hayatında izler bırakıyor.Dergimizin bu sayısında da ilgiyle okuyacağınız konular, konuklar var. Katkı veren tüm yazarlarımıza, görüş ve önerilerini ileten tüm okurlarımıza teşekkür ediyoruz. Şurası unutulmamalıdır ki sadece geçmişte değil günümüzde yaşayanlar da Afyonkarahisar’ın değeridir. Yarın onlar da tarih olacaktır. Onun için yaşayan değerlerimizi hakkıyla tanımak ve tanıtmak ve gelecek nesillere bırakmak da boynumuzun borcudur. Taşpınar Dergisi bu sebeple önemli bir dergidir. Yeni sayılarda buluşmak dileğiyle…>> Esra KÜÇÜKKURT’un haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti