Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Taytak, İrlanda ve İngiltere’de temaslarda bulundu

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, üyesi olduğu TBMM Dilekçe Komisyonu ile birlikte İrlanda ve İngiltere’ye gitti

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, TBMM Dilekçe Komisyonu üyeleriyle İrlanda ve İngiltere parlamentolarının millevekilleri ve senato üyeleri ile toplantılar gerçekleştirerek bir dizi temaslarda bulundular.
İLK TEMASLAR
İRLANDA’DA YAPILDI
Mehmet Taytak, parlamento çalışmaları konusunda bilgi ve tecrübe paylaşımı amacıyla TBMM Dilekçe Komisyonu heyetiyle birlikte ilk olarak İrlanda’nın başkenti Dublin’e gitti. Taytak, Türkiye Cumhuriyeti Dublin Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay’ın ev sahipliğinde, toplantı sonrası Dublin’de yaşayan vatandaşlarla akşam yemeğinde bir araya geldi. Ziyaretleri çerçevesinde TBMM Dilekçe Komisyonu Üyesi milletvekilleri ile birlikte İrlanda Parlamentosu’nu ziyaret ederek, İrlanda Milletvekilleri ve senato üyeleriyle toplantı yaptılar. Toplantının ardından Oireachtas Kamusal Dilekçeler Karma Komisyonu ile görüşmeler gerçekleştirerek heyet üyeleri, Dilekçe Komisyon çalışmaları konusunda bilgi ve tecrübelerini paylaştı. İrlanda ziyaretleri kapsamında İrlanda’da yaşayan Afyonkarahisarlı iş adamı Ramazan Salman ve İrlanda’da üniversite okuyan ve dil eğitimi için orada bulunan öğrencilerle karşılaşan Taytak, hemşehrileri ile bir süre sohbet etti. Mehmet Taytak; Sosyal medya hesabından “Mutluyum İrlanda’da Afyonkarahisarlı iş adamı Mehmet Salman ve İrlanda’da okuyan ve dil eğitimi için burada bulunan kızlarımızla bir aradayız.” paylaşımında bulundu.
İKİNCİ DURAK İNGİLTERE OLDU
İrlanda ziyaretlerinin ardından TBMM Dilekçe Komisyonu Üyeleri ile birlikte İngiltere’ye geçen Mehmet Taytak, ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın’ı ziyaret etti. Taytak ve beraberindekiler 1000 yılında inşaa edilmiş ilk İngiltere Parlamentosunu gezdiler. Heyet programına Birleşik Krallık Parlamentosu Avam Kamarası Dilekçe Komisyonu ile görüşmeler yaparak devam etti. Heyet akşam Yunus Emre Enstitüsü’nde, Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan ile birlikte Türk Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, din görevlileri, iş adamları ve İngiltere’de yaşayan Türk vatandaşlarla bir araya geldi. Türk vatandaşlar heyete problemlerini aktardı. Taytak ve beraberindekiler vatandaşların problemleri için çözüm önerileri sunarak, Türk vatandaşların Türkiye’ye ilettikleri selamlarını getirdiler.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi